Recuperare fractura metatarsiene 2 si 3

06-10-2021
User 0
Nu este medic/terapeut
User 0
Buna seara,

M / 21 ani

Aceasta vara am avut in ghips piciorul drept timp de aproximativ 40 de zile pentru doua fracturi (metatarsienele 2 si 3) pe perioada iulie/august. Inca din August sunt intr-o perioada de recuperare, in care tin sa nu fortez piciorul.
Am revenit la activitatile zilnice.. conduc masina, merg pe banda de alergat, urc/cobor scarile etc..

Problema este ca de la inceputul acestei saptamani a inceput sa ma deranjeze zona fracturii, in sensul ca simt o mica durere cand merg si un mic discomfort cand stau.
Tin sa mentionez ca in acest moment durerea este suportabila si nu ma impiedica in a-mi desfasura activitatile; doar caut un motiv/explicatie.

Am fost informat ca sunt sanse ca acea zona a fracturii poate ramane sensibila la schimbarile de timp/vreme.
Daca intr-adevar venirea timpului rece imi va aduce un discomfort in zona fracturii, este posibil ca durerea sa se intensifice? De asemenea, cum pot reduce acest discomfort?

*In plus, mai doresc sa aflu care este in general durata perioadei de recuperare - in opinia mea perioada in care procesul de vindecare a osului este finalizat complet.
1 comentarii
1
07-10-2021, ora 09:55
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua,
Situatia este oarecum diferita:
- fractura izolata a metatarsienelor 2-3 este rarissima. Cel mai adesea este o parte a unei leziuni infinit mai complexe si mai grave: fractura-luxatie Lisfranc.
- din pacate, la nivelul intregii lumi, in peste 95-99% din cazuri, fractura-luxatie Lisfranc nu este recunoscuta/diagnosticata la timp, consecintele fiind dramatice pentru tot restul vietii;
- prin urmare, la ora actuala trebuie aveti o singura preocupare: diagnosticul corect.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: