recuperare AVC + acupunctura
Fratele meu a suferit un AVC hemorogic anul trecut la varsta de 20 ani, in urma caruia a fost operat de urgenta si a ramas cu o pareza pe partea stanga.A urmat recuperarea in diferite spitale de recuperare dar am vrea sa incercam si altceva. Am inteles ca acupunctura ar fi o solutie pentru asa ceva, insa nu stim daca aceasta este cea mai buna optiune. Plus de asta s-a ingrasat cu 30 de kg..care in momentul de fata ii ingreuneaza miscarea(90 kg in total). Mentionez ca se poate deplasa cu un baston intr-un punct de sprijin, insa mana si-o poate misca din umar ( umar care in momentul de fata este dislocat de un an de zile datorita unei neatentii din partea unui kineteo-terapeut), din cot, insa nu si de la incheietura mainii. Degetele si le poate intinde doar in urma unui gest relex de intindere si de strans, poate strange dar foarte slab.
Va rog sa ne indrumati spre diferite centre de recuperare si sa-mi spune-ti daca varianta cu acupunctura este buna.
Va multumesc
Va rog sa ne indrumati spre diferite centre de recuperare si sa-mi spune-ti daca varianta cu acupunctura este buna.
Va multumesc
3 comentarii
Acupunctura ar putea ajuta. Progresele sunt însă lente, e nevoie de cel puţin 3 cicluri a câte 12 şedinţe. Pe fratele dv însă l-ar putea ajuta vârsta.
Cred ca fizioterapia este cea mai indicata actionand ca stimulator nervos si totodata hranind muschii atrofiati prin rolul trofic pe care o are.Depinde foarte mult de inplicarea fizio-terapeutului si de reactia sistemului nervos la prima sedinta.
Dr Dumitrescu Ioan
Orice metoda este buna daca este corect administrata.
-*
(*modificat de admin)
Orice metoda este buna daca este corect administrata.
-*
(*modificat de admin)
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4AVC in urma cu sase luni
- 5nu ne cunoaste, o striga doar pe mama ei moarta, nu mai mananca, nu mai bea nici apa...
- 3AVC ischemic
- 39Acupunctura, o minune!
- 3Accident vascular cerebral, diabet tip 2, paralizia
- 1Ajuta acupunctura in tratarea cancerului?Dar homeopatia?
- 9Info Acupunctura
- 0avc, fibrilatie atriala si nervozitate
- 5AVC in 2oo8 pe fond de fibrilatie artiala... extractie dentara?
- 0Tatal meu a renuntat brusc la alcool, ia pastile dar nu se simte bine
- 2avc tratament cu cerebrolysin
- 2Atac vascular cerebral
- 10Ce este Acupunctura ?
- 2Accident vascular cerebral șanse de supraviețuire
- 5Disectie artera vertebrala si accident vascular cerebral
- 0Parestezie hemicorp stang si tulburare de pronuntie a cuvintelor
- 2Accident vascular cu pareza pe partea stanga
Mai multe informații despre: Accidentul vascular cerebral (AVC) Acupunctura
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: