Anevrisme pe creier
Buna seara, as avea va rog si eu nevoie de un sfat de la Dvs. Este vorba de mama mea care a suferit acum ceva timp un accident vascular si este sub tratament. A fost bine pana acum cateva zile cand a facut o criza de lesin in care era sa moara. Am facut repede un rmn, iar rezultatele sunt acestea : 1. Leziune ischemica sechelara 13/8mm, vizualizata la nivelul hemipuntii stangi. 2. Fara alte modificari patologice de semnal, fara captare patologica de contrast la nivelul parenchimului cerebral supra sau infratentorial. 3. Ventriculi simetrici la linia mediana, de talie normala. 4. Spatii lichidiene extracerebrale de aspect normal, exceptand o usoara largire a cisternei magna. 5. Jonctiune cranio-spinala de aspect normal. 6. Orbite, sinusuri paranazale si stanci temporale de aspect RM normal. 7. Deviatia septului nazal spre dreapta. Iar la angio IRM timp arterial spune asa: 1. Doua dilatatii anevrismale (una saciforma de 7mm la nivelul topului arterei cerebrala posterioara stanga, respectiv 3 mm la nivelul arterei carotide interne drepte segment cavernos. 2. Fara malformatii arterio-venoase. Imi puteti spune va rog ce inseamna, cat de grav este si ce putem face? :( multumesc frumos
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3AVC ischemic
- 5AVC in 2oo8 pe fond de fibrilatie artiala... extractie dentara?
- 10Accident Vascular ajutor!!!!
- 8Se poate face RMN la doar doua luni dupa un CT ?
- 0picioare umflate post avc
- 5am nevoie de un sfat: Sotul meu de 42 ani a suferit un accident vascular cerebral
- 3accident vascular cerebral - AVC - FFF URGENT raspunsuri
- 0Tatal meu a renuntat brusc la alcool, ia pastile dar nu se simte bine
- 4regim pentru hipercolesteromie
- 1AVC cu pierderea constientei
- 0AVC sau nu ?
- 2avc tratament cu cerebrolysin
- 2Atac vascular cerebral
- 2AVC ?
- 0Logoped pentru AVC - ajutor
- 0Avc ischemic cu hemipareza dreapta predominant brahial
- 0Parestezie hemicorp stang si tulburare de pronuntie a cuvintelor
- 0avc ischemic acm stang, hemilagie, afazie mixta
- 2Accident vascular cu pareza pe partea stanga
Mai multe informații despre: Accidentul vascular cerebral (AVC)
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: