Rana pe col
Buna seara! Am fost la un control ginecologic acum cateva zile si medicul mi-a zis ca am o rana pe col, apoi pentru interes m-am mai prezentat la un alt medic si a zis acelasi lucru. Nu pot intelege care e cauza, pentru ca in primul rand am doar 19 ani si mi-am inceput viata sexuala de cateva luni, deci nu am avut nasteri sau chiuretaje. Analiza la secretie e buna.
Un medic mi-a prescris spalaturi cu ceai de musetel si 2 feluri de supozitoare, cu ulei de catina si alt fel. Celalalt medic mi-a zis sa imi faca un fel de cauterizare, dar pentru ca inca nu am avut nasteri a zis ca vor ingheta rana. Deci nu pot intelege de ce un medic mi-a dat un tratament profilactic si a zis sigur ca nu am de ce sa imi fac griji, iar celalalt are alte planuri cu rana mea. Trebuie sa consult si un al treilea ginecolog?? Nu vreau sa se ajunga la ceva mai grav, mi-e frica sa nu ajung la infertilitate sau la alte complicatii... Mentionez ca am facut si cistita acum cateva saptamani in urma unui contact, dar am tratat-o, si am si dureri mari la penetrare si dureri abdominale ca la menstruatie atunci cand nu ar trebui sa le am, desi ovarele sunt sanatoase, am facut ecografie. Sa fie din cauza ranii?Analiza de sange arata ca leucocitele sunt marite(peste limita, 10, 1). Poate fi vreun proces tot din cauza ranii? Va multumesc anticipat.
Un medic mi-a prescris spalaturi cu ceai de musetel si 2 feluri de supozitoare, cu ulei de catina si alt fel. Celalalt medic mi-a zis sa imi faca un fel de cauterizare, dar pentru ca inca nu am avut nasteri a zis ca vor ingheta rana. Deci nu pot intelege de ce un medic mi-a dat un tratament profilactic si a zis sigur ca nu am de ce sa imi fac griji, iar celalalt are alte planuri cu rana mea. Trebuie sa consult si un al treilea ginecolog?? Nu vreau sa se ajunga la ceva mai grav, mi-e frica sa nu ajung la infertilitate sau la alte complicatii... Mentionez ca am facut si cistita acum cateva saptamani in urma unui contact, dar am tratat-o, si am si dureri mari la penetrare si dureri abdominale ca la menstruatie atunci cand nu ar trebui sa le am, desi ovarele sunt sanatoase, am facut ecografie. Sa fie din cauza ranii?Analiza de sange arata ca leucocitele sunt marite(peste limita, 10, 1). Poate fi vreun proces tot din cauza ranii? Va multumesc anticipat.
2 comentarii
Ar trebui sa faci si un test Papanicolau..Analiza secretiei este buna pentru ca, probabil, ai facut-o dupa ce ai tratat cistita cu antibiotic..ar trebui repetata.cauzele ranii de pe colul uterin sunt in principal infectiile cu transmitere sexuala netratate sau tratate incorect [ valabil si pentru partener ], traumatismele asupra colului uterin [ spalaturi intravaginale, tampoane intravaginale etc.], introducerea de substante iritante in vagin [ contraceptive local, reactie iritativa de la prezervativ etc ]...Daca sunt probleme in raspunsul pe care-l vei primi la testul Pap sa faci o tipizare HPV..Urmeaza intai tratamentul prescris de primul ginecolog, dar daca dupa una sau doua serii de terapie rana de pe colul uterin nu se inchide si eu iti recomand cauterizarea.Fara contact sexual pe perioada terapiei, nici macar cu prezervativ.
Buna ziua.Am fost si eu diagnosticata cu o rana pe col, dar rezultatele testului PAP au iesit bine.In schimb mi s-a gasit un streptococ hemolitic grup B.Ce trebuie sa fac ca sa aflu cauza acestei rani?Am facut o gramada de analize, secretie, PAP...Am 19 ani la fel ca Mary2603 si am citit mult despre complicatiile acestei rani, ca se poate ajunge pana la amputare de col sau infertilitate.Afecteaza viata sexuala in vreun fel o astfel de interventie?Astept raspunsul dumneavoastra, pentru ca deja sunt disperata.Multumesc.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 7hpv - electroexcizie
- 2rana pe col, bartolemita chistica
- 5rana pe col din nastere
- 3rana pe col: cat de repede se poate trata si care sunt urmarile daca nu o tratez?
- 2cauterizare rana col prezinta risc de sterilitate?
- 4rana pe col si testul Papanicolau
- 3prostata, uretrita, infectie urinara
- 4mi s-a descoperit rana pe col si candida
- 1col lezonal cu cito III repetat
- 0Tratament Klion, rana pe col
- 3Rana pe col. Un raspuns va rog!
- 1daca exista o rana pe col insa fara niciun fel de aspect canceros trebuie cauterizata?
- 2Dimensiuni Rana col
- 1Rana pe col - tratament
- 2Rana pe vagin
- 6Rana pe col+dureri+sangerare
- 3Rana pe col
- 2rana pe col netratata
- 1Cauterizare pentru rana pe col
- 3Rana pe col
Mai multe informații despre: Rana pe col
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: