test papnicolau-rana pe col
Buna ziua.As dori sa stiu ce analiza trebuie sa fac pentru a depista daca am rana pe col.Testul Babes-Papanicolau? Va multumesc.
8 comentarii
Buna ziua! Cel mai bine va indruma un medic ginecolog, puteti merge la un consult gratuit cu bilet de trimitere de la medicul da familie, trebuie doar sa cautati un medic care este in contract cu CNAS.
Colposcopie, PAP si analiza secretiei+antibiograma/antifungigrama.
Pe toate le poti face simultan, la acelasi control ginecologic.
Sanatate!
Pe toate le poti face simultan, la acelasi control ginecologic.
Sanatate!
nu vreau sa merg la medicul ginecolog pt ca am tot mers si nu mi-a zis nimic concret.am fost la mai multi, dau si bani degeaba si tot nu ma aleg cu nimic.Vroiam sa fac eu o analiza din care sa iasa acest lucru(daca am rana sau nu) si dupa aceea eventual sa merg la ginecolog sa-mi zica ce e de facut.Vreau sa spun ca am fost la ginecolog ca am usturimi si disconfort in timpul actului sexual si mi-a zis ca asa sunt eu, poate am o sensibilitate si ca nu o sa mor din asta.
Nu am spus degeaba ce am spus. Analizele respective sunt exact ce ai nevoie.
Colposcopia presupune investigatia cu un microscop puternic, deci este o investigatie obiectiva.
PAP si analiza secretiei arata daca ai o inflamatie si in acelasi timp te va lamuri daca e de natura infectioasa ceea ce ai si ce ar trebui sa iei ca tratament.
Schimba ginecologul si fa aceste investigatii, care, oricum e bine sa le faci macar la 2 ani.
Daca nu le faci, nu vei stii ce ai si nici ce e de facut. Iar leacurile babesti nu te vor ajuta decat aparent. Alte investigatii nu exista pentru problema ta ginecologica.
Colposcopia presupune investigatia cu un microscop puternic, deci este o investigatie obiectiva.
PAP si analiza secretiei arata daca ai o inflamatie si in acelasi timp te va lamuri daca e de natura infectioasa ceea ce ai si ce ar trebui sa iei ca tratament.
Schimba ginecologul si fa aceste investigatii, care, oricum e bine sa le faci macar la 2 ani.
Daca nu le faci, nu vei stii ce ai si nici ce e de facut. Iar leacurile babesti nu te vor ajuta decat aparent. Alte investigatii nu exista pentru problema ta ginecologica.
Draga Carmen, daca in urma testului Papanicolau medicul nu te-a indrumat catre colposcopie, atunci nu ai nicio rana pe col. De regula acest test arata daca e vorba despre o cervicita ( rana pe col).
Esti sigura ca nu e vorba de lubrifiere insuficienta? Folositi prezervativ in timpul actului? Chiar si latexul de poate irita ori lubrifiantul de pe latex. Cel mai probabil ai alergie la ceva si de aceea simti acel discomfort.
Daca analizele sunt OK, atunci probabil e vorba despre o alergie, ceva ce te irita, incearca sa identifici ce ar putea fi.
Esti sigura ca nu e vorba de lubrifiere insuficienta? Folositi prezervativ in timpul actului? Chiar si latexul de poate irita ori lubrifiantul de pe latex. Cel mai probabil ai alergie la ceva si de aceea simti acel discomfort.
Daca analizele sunt OK, atunci probabil e vorba despre o alergie, ceva ce te irita, incearca sa identifici ce ar putea fi.
Buna ziua,
Mi-am facut un test Papanicolau si am urmatorul rezultat:
-frotiu adecvat cu celule endocervicale prezente
-modificari celulare benigne
-negativ pentru leziune intraepiteliala sau maligna
-celule exocervicale superficiale si intermediare, metaplazie scuamoasa de tip imatur, mucus, nuclei liberi, PMN integre si alterate, coco-bacili
Sunt speriata in legatura cu acele modificari benigne si cu metaplazia (am 39 de ani). Poate fi din cauza infectiei sau sunt modificari normale la aceasta varsta ?
Multumesc!
Mi-am facut un test Papanicolau si am urmatorul rezultat:
-frotiu adecvat cu celule endocervicale prezente
-modificari celulare benigne
-negativ pentru leziune intraepiteliala sau maligna
-celule exocervicale superficiale si intermediare, metaplazie scuamoasa de tip imatur, mucus, nuclei liberi, PMN integre si alterate, coco-bacili
Sunt speriata in legatura cu acele modificari benigne si cu metaplazia (am 39 de ani). Poate fi din cauza infectiei sau sunt modificari normale la aceasta varsta ?
Multumesc!
Benign, inseamna mereu de bine, malign inseamna ca e rau, e cancer. Deci, la tine sunt modificari ce nu sunt grave, sunt normale. De asta si rezultatul este NEGATIV pentru leziune maligna. Dar trebuie sa mergi sa-ti dea tratament pentru coco-bacili care dau inflamatie.
Deci, stai linistita, nu ai nimic grav!
Deci, stai linistita, nu ai nimic grav!
foloseam inainte prezervativ.acum nu mai folosim.nu este vorba despre lubrifiere pt ca simt disconfort si la urinare, dar nu mereu.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 20rana pe col sau nu!
- 7rana pe col, sangerare dupa electrocauterizare
- 3tratament sau cauterizare rana pe col uterin?
- 3test papanicolau + secretie vaginala
- 6Am o rana pe col ce trebuie cauterizata.. sa iau sau nu anticonceptionale?
- 1Diagnostic: celule endocervicale prezente
- 4Interpretare rezultat test Babes-Papanicolau
- 3analize papanicolau
- 6Papanicolau ASC-H, help me pls!
- 5Rana pe col + hpv conizatie
- 8Interpretare Babes Papanicolau
- 6Rana pe col+dureri+sangerare
- 2test papanicolau
- 1Test Papanicolau
- 0Pap test
- 0Rezultat test papanicolau
- 0Rezultat secretia si papanicolau