rana pe col la 18 ani
Bună ziua! Am fost la ginecolog pentru că nu mi-a venit menstruaţia din decembrie şi la echograf mi s-au găsit foliculi pe ambele ovare, şi mi-a descoperit şi o rană pe colul uterin. De la ce ar fi putut să apară ţinând cont că am 18 ani...Vă rog mult să-mi răspundeţi, ţinând cont că rezultatul la Babeş Papanicolau vine abia pe 26 februarie şi sunt foarte îngrijorată. Mulţumesc mult de tot!!!
3 comentarii
Buna seara. Ranile de pe colul uterin pot aparea din cauze infectioase, cum ar fi infectarea cu: Trichomonas vaginalis, gonococ, Gardnerella vaginalis, Chlamydia trachomatis, virusul herpes simpex, papiloma virus (HPV), sau din cauze neinfectioase (chiuretaje, utilizarea tampoanelor interne sau purtarea dispozitivelor intrauterine gen sterilet).
Aproape toate femeile prezinta rani pe col si rezolvarea lor nu este complicata deloc. Mergi la medic si vei primi un tratament, cel mai probabil cu ovule si ceva Tantum rosa pentru spalaturi/irigatii intravaginale. Dupa ce termini tratamentul, o sa-ti mai faci inca un Babes si in functie de rezultat vei stii in ce directie te indrepti. Ideea e ca trebuie depistat microbul care-ti face probleme, s-ar putea sa fie nevoie sa te testezi pentru HPV si sa-ti faci o cultura flora totala secretie vaginala. Nu te ingrijora, depistarea acestor probleme din timp vor avea o solutionare buna pentru tine.
Aproape toate femeile prezinta rani pe col si rezolvarea lor nu este complicata deloc. Mergi la medic si vei primi un tratament, cel mai probabil cu ovule si ceva Tantum rosa pentru spalaturi/irigatii intravaginale. Dupa ce termini tratamentul, o sa-ti mai faci inca un Babes si in functie de rezultat vei stii in ce directie te indrepti. Ideea e ca trebuie depistat microbul care-ti face probleme, s-ar putea sa fie nevoie sa te testezi pentru HPV si sa-ti faci o cultura flora totala secretie vaginala. Nu te ingrijora, depistarea acestor probleme din timp vor avea o solutionare buna pentru tine.
Multumesc foarte mult pentru raspuns si incurajari!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1rana pe col
- 4rana pe colul uterin - tratament?
- 4rana pe col
- 4ma poate ajuta si pe mine cineva?
- 3rana pe col se vindeca singura?
- 5rana pe col din nastere
- 3rana pe col: cat de repede se poate trata si care sunt urmarile daca nu o tratez?
- 5rana col, mi s-a recomandat sa nu fac cauterizare inainte de a avea primul copil
- 3tratament sau cauterizare rana pe col uterin?
- 3inflamatie a colului uterin inseamna rana pe col?
- 1col lezonal cu cito III repetat
- 7rana pe col, candida, acum vreau un copil
- 0rana pe col in sarcina va rog sa raspundeti
- 2Rana pe vagin
- 1Rana pe col
- 0Rana col uterin
- 2L-SIL si ERAD
- 3Rana col si am fost depistata cu HPV 16
- 3Rezultat Papanicolau: ASC-US la 26 de ani
- 3Durere la penetrare si rana pe col
Mai multe informații despre: Rana pe col
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: