rana pe col la 18 ani

Bună ziua! Am fost la ginecolog pentru că nu mi-a venit menstruaţia din decembrie şi la echograf mi s-au găsit foliculi pe ambele ovare, şi mi-a descoperit şi o rană pe colul uterin. De la ce ar fi putut să apară ţinând cont că am 18 ani...Vă rog mult să-mi răspundeţi, ţinând cont că rezultatul la Babeş Papanicolau vine abia pe 26 februarie şi sunt foarte îngrijorată. Mulţumesc mult de tot!!!
3 comentarii

Buna seara. Ranile de pe colul uterin pot aparea din cauze infectioase, cum ar fi infectarea cu: Trichomonas vaginalis, gonococ, Gardnerella vaginalis, Chlamydia trachomatis, virusul herpes simpex, papiloma virus (HPV), sau din cauze neinfectioase (chiuretaje, utilizarea tampoanelor interne sau purtarea dispozitivelor intrauterine gen sterilet).
Aproape toate femeile prezinta rani pe col si rezolvarea lor nu este complicata deloc. Mergi la medic si vei primi un tratament, cel mai probabil cu ovule si ceva Tantum rosa pentru spalaturi/irigatii intravaginale. Dupa ce termini tratamentul, o sa-ti mai faci inca un Babes si in functie de rezultat vei stii in ce directie te indrepti. Ideea e ca trebuie depistat microbul care-ti face probleme, s-ar putea sa fie nevoie sa te testezi pentru HPV si sa-ti faci o cultura flora totala secretie vaginala. Nu te ingrijora, depistarea acestor probleme din timp vor avea o solutionare buna pentru tine.
Aproape toate femeile prezinta rani pe col si rezolvarea lor nu este complicata deloc. Mergi la medic si vei primi un tratament, cel mai probabil cu ovule si ceva Tantum rosa pentru spalaturi/irigatii intravaginale. Dupa ce termini tratamentul, o sa-ti mai faci inca un Babes si in functie de rezultat vei stii in ce directie te indrepti. Ideea e ca trebuie depistat microbul care-ti face probleme, s-ar putea sa fie nevoie sa te testezi pentru HPV si sa-ti faci o cultura flora totala secretie vaginala. Nu te ingrijora, depistarea acestor probleme din timp vor avea o solutionare buna pentru tine.

Multumesc foarte mult pentru raspuns si incurajari!

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3rana pe col se poate vindeca si in afara de cauterizare?
- 15rana pe col uterin, va rog sa imi muuult sa raspundeti
- 3rana pe col se vindeca singura?
- 5ajutor pt o rana pe col
- 7rana pe col, sangerare dupa electrocauterizare
- 3pt rana pe col... sa fac cauterizare sau nu?
- 6infectia cu hpv si rana pe col
- 6Am o rana pe col ce trebuie cauterizata.. sa iau sau nu anticonceptionale?
- 7rana pe col rog un doctor
- 1tratament pt rana pe col
- 2Rana pe col
- 7rană sângerândă pe interiorul colului
- 4Rana pe uter... de la ce apare?
- 0rana pe col netratata
- 1interpretare test pap
- 2Rana col uterin
- 0Cauterizare chimica rana pe col - urmari ciudate
- 3Rana col si am fost depistata cu HPV 16
- 0Urgenttt ! rana pe col
- 3Rezultat Papanicolau: ASC-US la 26 de ani