durere de fundic
Buna ziua,
Baietelul meu are 2 ani si 4 luni, cateva zile a avut scaun tare si e putin rosu la fund. Inca n-am reusit sa scapam de pampers, cat am stat cu el acasa a facut la olita, dar de cand m-am intors la munca si a ramas cu mama mea refuza olita. De vreo 3 zile il vad ca isi tot pune mana la fundulet, iar cand il intreb ce il doare imi spune-doale curu-.S-ar putea sa-l deranjeze roseata de la fundulet, sa-i provoace mancarime?M-am gandit sa-i fac niste analize de scaun, sa nu aiba ceva viermisori, fiindca e putin incercanat.
Pentru fundulet folosesc Pasta Petrini, uneori Bepanthen sau pudra Sapromed.Va rog sa-mi spuneti care unguent sau pudra e mai indicata?
Va multumesc!
Baietelul meu are 2 ani si 4 luni, cateva zile a avut scaun tare si e putin rosu la fund. Inca n-am reusit sa scapam de pampers, cat am stat cu el acasa a facut la olita, dar de cand m-am intors la munca si a ramas cu mama mea refuza olita. De vreo 3 zile il vad ca isi tot pune mana la fundulet, iar cand il intreb ce il doare imi spune-doale curu-.S-ar putea sa-l deranjeze roseata de la fundulet, sa-i provoace mancarime?M-am gandit sa-i fac niste analize de scaun, sa nu aiba ceva viermisori, fiindca e putin incercanat.
Pentru fundulet folosesc Pasta Petrini, uneori Bepanthen sau pudra Sapromed.Va rog sa-mi spuneti care unguent sau pudra e mai indicata?
Va multumesc!
4 comentarii
Trebuie dezvatat de pampers.bepanthene este bun, utilizeaza numai un singur produs , nu pune de toate.
intr-adevar trebui dezvatat de pampers, cele mai bune produse impotriva eritemului fesier sunt cele bazate pe oxid de zinc, Nivea-Crema pt funduletul bebelusului(chiar daca baietelul tau nu mai este chiar un bebelus)
Durerea de fundulet se poate datora si unei eventuale constipatii, mai ales daca dumneavoastra mentionati ca avut scaun tare. Copilul incearca sa faca treaba mare, nu reuseste sau reuseste cu greutate si ulterior apare eritemul perianal, acuze dureroare mai ales la o noua defecatie. Daca vedeti ca se si scarpina e posibila o parazitoza caz in care se recomanda un examen coproparazitar. Daca totusi aceasta durere si roseata dispare odata cu normalizarea scaunelor sau schimbarea alimentatiei puteti sa va ganditi si la o constipatie. Sunt frecvente aceste cazuri la copii de varsta mica.Daca observati ca incearca sa faca treaba mare si "se chinuie" utilizati un supozitor cu glicerina sau puneti-l cu funduletul in apa calda.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2excrescenta la nivel anus
- 3P. officinalis - în tratam. hemoroizilor şi fisurilor anale
- 13Uretrita nespecifica?
- 8fisura anala sau altceva?
- 13fisura anala
- 13O problema in zona anala
- 9Copilul meu are o problema sau eu?!
- 11umflatura cu puroi la noada fundului
- 5eman miros urit de vreo 2 ani
- 8Tubul digestiv iritat, gastrita, durere de stomac
- 6Escrescenta tare cit o aluna in zona anusului
- 10fisura anala, rog un medic sa-mi raspunda
- 8Fisura anala si hemoroizii se vindeca fara operatie !
- 2Detralex 500 mg constipa?
- 3durere in zona anala
- 6Furunc cos buba anus
- 7Hemoroizi - Credeti ca mai pot face ceva daca imi schimb stilul de viata?
- 0Remediu hemoroizi si fisuri anale
- 2Posibil ceva boală de piele?!
Mai multe informații despre: Fisurile anale Anusul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: