raguseala

buna ziua
as dori sa stiu daca o raguseala de 3-4 luni poate insemna ca persoana respectiva are o tumora maligna la nivelul laringelui.mentionez ca persoana in cauza are 50 ani si este fumator de 25 ani.va multumesc.
as dori sa stiu daca o raguseala de 3-4 luni poate insemna ca persoana respectiva are o tumora maligna la nivelul laringelui.mentionez ca persoana in cauza are 50 ani si este fumator de 25 ani.va multumesc.
3 comentarii

Sigur ca nu este obligatoriu. Raguseala poate avea multiple cauze, inclusiv un reflux al sucului gastric din stomac...Deci numai un control poate spune sigur daca este sau nu ceva benign sau malign in acea zona. Sanatate!

revin cu inca o intrebare.tatal meu a fost la un doctor orl din oras si acesta i-a dat antibiotice ptr inflamatie la laringe.a fost din nou la control si doctorul spune ca raspunde bine la tratament desi el este inca ragusit.Atunci intrebarea mea este daca doctorul are sau nu dreptate sau trebuie sa vin cu el la buc ca sa stiu cu siguranta ce are?

Concis:
- daca i s-au dat antibiotice pentru inflamatie, inseamna ca e un microb sau ceva care a inflamat laringele;
- daca a raspuns bine la tratament, inseamna ca problema locala e pe cale sa se rezolve cu tratamentul si sugestia medicului, sa urmeze tot ce i s-a spus;
- raguseala, cum a am spus, poate fi data de problema locala dar si de alti factori, inclusiv fumatul, deci problemele sa se rezolve dar sa ramana cu raguseala (acum depinde si cat de tare e ragusit etc etc)
- sunt de parere ca medici buni exista nu numai aici in Bucuresti, dar ca sa fiti linistiti puteti, bineinteles, sa mai cereti sfatul inca unui medic ORL-ist, fara sa spuna dinainte ce diagnostic are, aratand eventual doar analizele, daca cere aceleasi investigatii, dupa consultatie.
Sanatate!
- daca i s-au dat antibiotice pentru inflamatie, inseamna ca e un microb sau ceva care a inflamat laringele;
- daca a raspuns bine la tratament, inseamna ca problema locala e pe cale sa se rezolve cu tratamentul si sugestia medicului, sa urmeze tot ce i s-a spus;
- raguseala, cum a am spus, poate fi data de problema locala dar si de alti factori, inclusiv fumatul, deci problemele sa se rezolve dar sa ramana cu raguseala (acum depinde si cat de tare e ragusit etc etc)
- sunt de parere ca medici buni exista nu numai aici in Bucuresti, dar ca sa fiti linistiti puteti, bineinteles, sa mai cereti sfatul inca unui medic ORL-ist, fara sa spuna dinainte ce diagnostic are, aratand eventual doar analizele, daca cere aceleasi investigatii, dupa consultatie.
Sanatate!

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 12am fost diagnosticata saptamana trecuta cu disfonie spastica si laringita cronica
- 3ragusita la 1 luna si 2 saptamani este grav ce sa fac?
- 13Raguseala si pierdere de voce
- 5tuse seaca, durere in gat, febra, raguseala = raceala ?
- 19laringita
- 3cam de 6 luni simt ceva in gat, am fost foarte ragusit
- 3raguseala, durere in gat, febra
- 7raguseala care persista
- 0Raguseala la copil de 2 ani si 9 luni
- 8Esofagita Gr B. Cu simptome ciudate
- 6Am urmatoarele simptome: oboseala, stare de slabiciune, crestere in greutate, voce ragusita, cm nere
- 6stare de disconfort-durere surda in zona sternului care uneori se amplifica in durere acuta
- 1Voce ragusita de 4 saptamani.
- 2voce slaba intensitate si ragusita
- 4Reflux gastroesofagian + Infectie si raguseala de o luna
- 8Usturime limba si raguseala
- 1Tuse de 2 săpt.
- 0Raguseala si tuse seaca
- 2Raguseala 5 saptamani
Mai multe informații despre: Raguseala
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: