voce slaba intensitate si ragusita
Buna ziua
Ma numesc Georgeta, am 63 de ani si in urma cu 5 luni ( in octombrie 2015) am fost operata de tiroida, in urma careia am ramas cu paralizie coarda vocala stanga, vocea este foarte ragusita si slaba ca intensitate ( volum)
Daca cunoasteti pe cineva care s-a mai confruntat cu asa ceva, va rog sa-mi spuneti ce tratament a urmat pentru ameliorare voce
va multumesc
Ma numesc Georgeta, am 63 de ani si in urma cu 5 luni ( in octombrie 2015) am fost operata de tiroida, in urma careia am ramas cu paralizie coarda vocala stanga, vocea este foarte ragusita si slaba ca intensitate ( volum)
Daca cunoasteti pe cineva care s-a mai confruntat cu asa ceva, va rog sa-mi spuneti ce tratament a urmat pentru ameliorare voce
va multumesc
2 comentarii
1. coarda vocala NU mai revine la normal
2 Organismul are un mecanism de compensare... in timp.. cealalta coarda vocala.. o sa capete o mobilitate mai marita..si vocea revine la normal
3 Cu conditia ca Nu se mai consuma nimic ce poate provoca aciditate gastrica si sa irite mucoasa faringelui( otoe, lamai, fructe citrice..s.a)
4 local pentru faringe se folosesc Dezinflan gat si Laringo sprey
2 Organismul are un mecanism de compensare... in timp.. cealalta coarda vocala.. o sa capete o mobilitate mai marita..si vocea revine la normal
3 Cu conditia ca Nu se mai consuma nimic ce poate provoca aciditate gastrica si sa irite mucoasa faringelui( otoe, lamai, fructe citrice..s.a)
4 local pentru faringe se folosesc Dezinflan gat si Laringo sprey
Buna ziua.As dori sa va cer parerea intr-o problema.Sotul meu a fost operat(mai bine spus scos fara anestezie) de polip pe coarda vocala stg, examen HP papilom scuamos in iunie la Cluj profesor Albu.Dupa acea interventie nu a primit nici un tratament si nici o restrictie dupa circa o luna a reaparut raguseala, alte controale reevaluari din luna in luna, polipul nu s-a refacut, dar raguseala persista mai ales dupa pranz (mentionez ca vorbeste destul de mult datorita serviciului ).In urma ultimului control 9.09.2016 a primit dg de disfonie hiperfunctionala cu singura recomandare de terapie vocala, as dori sa va cer sfatul dumeavoastra ce ne-ati recomanda chiar nu exista alt tratament.Va multumesc
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3raguseala de mai bine de 6 luni
- 4Ce ma sfatuiti...
- 8Raguseala persistenta
- 19laringita
- 41Voce subtire
- 3cam de 6 luni simt ceva in gat, am fost foarte ragusit
- 10Ragusala de multa vreme+voce subtire
- 3raguseala, durere in gat, febra
- 1raguseala
- 6raguseala persistenta cu secretii mucoase sub forma de galme
- 6ma deranjeaza foarte tare aceasta ragusala.. ce mai pot face ceva pt a-mi recapata vocea?
- 2Raguseala
- 2Spute cu sange, raguseala, ameteli
- 6Raguseala
- 8Vocea unpic Ragusita
- 0raguseala care se repeta de un an si jumatate
- 7despre operatia de tiroida
- 0Raguseala si tuse seaca
- 2Raguseala 5 saptamani
Mai multe informații despre: Paralizia de corzi vocale Raguseala
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: