voce slaba intensitate si ragusita

02-04-2016
georgeta63
Nu este medic/terapeut
georgeta63
Buna ziua

Ma numesc Georgeta, am 63 de ani si in urma cu 5 luni ( in octombrie 2015) am fost operata de tiroida, in urma careia am ramas cu paralizie coarda vocala stanga, vocea este foarte ragusita si slaba ca intensitate ( volum)

Daca cunoasteti pe cineva care s-a mai confruntat cu asa ceva, va rog sa-mi spuneti ce tratament a urmat pentru ameliorare voce

va multumesc
2 comentarii
0
05-04-2016, ora 08:45
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. coarda vocala NU mai revine la normal
2 Organismul are un mecanism de compensare... in timp.. cealalta coarda vocala.. o sa capete o mobilitate mai marita..si vocea revine la normal
3 Cu conditia ca Nu se mai consuma nimic ce poate provoca aciditate gastrica si sa irite mucoasa faringelui( otoe, lamai, fructe citrice..s.a)
4 local pentru faringe se folosesc Dezinflan gat si Laringo sprey
0
11-09-2016, ora 16:46
maria goia
Nu este medic/terapeut
maria goia
Buna ziua.As dori sa va cer parerea intr-o problema.Sotul meu a fost operat(mai bine spus scos fara anestezie) de polip pe coarda vocala stg, examen HP papilom scuamos in iunie la Cluj profesor Albu.Dupa acea interventie nu a primit nici un tratament si nici o restrictie dupa circa o luna a reaparut raguseala, alte controale reevaluari din luna in luna, polipul nu s-a refacut, dar raguseala persista mai ales dupa pranz (mentionez ca vorbeste destul de mult datorita serviciului ).In urma ultimului control 9.09.2016 a primit dg de disfonie hiperfunctionala cu singura recomandare de terapie vocala, as dori sa va cer sfatul dumeavoastra ce ne-ati recomanda chiar nu exista alt tratament.Va multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: