Rana pe col

Buna ziua,
Am 31 ani. In anul 2015 fiind diagnosticata cu rana pe col, iar la testul testu babes papanicolau rezultatul ASCU-US, am facut la recomandarea medicului colposcopie, rezultatul fiind colpita. Testul HPV pt tulpinile cu risc crescut a iesit negativ.
Am repetat testul PAP, iar rezultatul ASCUS s-a mentinut pana in anul 2016 (10/10/2016)
Din 2017 pana in 2020, rezultatul la papanicolau a iesit ok, doar ca pe fond inflamator.
Ultimul papanicolau l-am facut la inceputul acestui an si a iesit normal. Mentionez ca am facut tot felul de analize la secretii si toate au iesit ok, cu mici exceptii cand dupa tratamentele cu antibiotice mai faceam cate o candidoza.
Am primit tratament pt rana, insa nu s-a vindecat.
Medicul ginecolog care mi-a prelevat ultimul pap a spus ca am o rana cam urata.
Ma gandesc ca atat timp cat nu ma deranjeaza acea rana si nici nu e semn de vreo infectie, sa o monitorizez si doar sa repet pap-ul anual.
Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez.
Va multumesc.
Am 31 ani. In anul 2015 fiind diagnosticata cu rana pe col, iar la testul testu babes papanicolau rezultatul ASCU-US, am facut la recomandarea medicului colposcopie, rezultatul fiind colpita. Testul HPV pt tulpinile cu risc crescut a iesit negativ.
Am repetat testul PAP, iar rezultatul ASCUS s-a mentinut pana in anul 2016 (10/10/2016)
Din 2017 pana in 2020, rezultatul la papanicolau a iesit ok, doar ca pe fond inflamator.
Ultimul papanicolau l-am facut la inceputul acestui an si a iesit normal. Mentionez ca am facut tot felul de analize la secretii si toate au iesit ok, cu mici exceptii cand dupa tratamentele cu antibiotice mai faceam cate o candidoza.
Am primit tratament pt rana, insa nu s-a vindecat.
Medicul ginecolog care mi-a prelevat ultimul pap a spus ca am o rana cam urata.
Ma gandesc ca atat timp cat nu ma deranjeaza acea rana si nici nu e semn de vreo infectie, sa o monitorizez si doar sa repet pap-ul anual.
Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez.
Va multumesc.
3 comentarii

Te sfatuiesc sa repeti papanicolau + cintecplus (determina riscul de cancer si se face din aceeasi proba ca PAP) si colposcopia. Dar du te la cineva care e foarte specializat pe asta. Ai grija ca ranile pe col uterin pot fi si leziuni precanceroase...

Si intreaba si daca nu cumva ar trebui operata acea rana. Asta numai medicul stie.

Nu as vrea sa ma gandesc ca as putea avea vreo leziune precanceroasa. Ma gandesc ca daca ar fi fost cazul de acest lucru mi-ar fi iesit la papanicolau ceva modificari. Il efectuez in fiecare an... Totusi ma gandesc ca rana poate fi de la anticonceptionale, insa nu le pot opri deoarece risc sa-mi apara iar chisturi ovariene.
Marti merg sa mai cer o parere, eventual sa repet testul papanicolau... Multumesc pentru sfat..
Marti merg sa mai cer o parere, eventual sa repet testul papanicolau... Multumesc pentru sfat..

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3vegetatii veneriene, rana col uterin
- 5rana pe col din nastere
- 4rana pe col si testul Papanicolau
- 4rana pe col si chist mamar - rog sfaturi
- 1col lezonal cu cito III repetat
- 7rana pe col rog un doctor
- 5Rana pe col.. am nevoie de sfaturi!
- 1despre prezervativ...si altele
- 3dupa cauterizare
- 7rana pe col
- 3rana col cauterizata