rana pe col
Buna ziua.Am o rana pe col de mai bine de 3 ani, am urmat numeroase tratamente medicale dar fara vreun rezultat, am facut si o cauterizare dar starea mea de sanatate sa inrautatit de-a lungul anilor si acuma rana aceea imi provoaca mici sangerari dupa contactul sexual.Am facut TASTPAP si am o inflamatie cu 3 de plus, frotiu satisfacator, frotiu tip C2 Pap Test Flora gr1normala.Vreau sa stiu ce ii de facut, nici macar un diagnostic nu mi sa dat, deci nu stiu de ce boala sufar doar mi sau dat medicamente.poate ma puteti indruma, vreau sa stiu de ce nu mi se vindeca rana am ceva mai grav si nimeni nu imi zice nimic ce diagnostic as putea sa an si ce pasi ar trebui sa urmez.(Mentionez ca am 28 de ani si nu am copii in prezent)Va multumesc.Astept raspuns.
7 comentarii
Probabil cauterizarea ta nu a fost corect efectuata..va trebui sa cauti un medic bun sa te consulte si eventual sa repete procedura, sau va decide el ce este de facut sau daca este nevoie de asa ceva.. si apoi un tratament pe baza de ovule.nu este nimic grav, altfel aparea la Pap, acea inflamatie e posibil sa fie de la vreo infectie, o vaginita etc..deci mergi cu papul tau la alt medic, eventual sa faci si o analiza la secretia vaginala, pt a vedea daca este infectie, pt ca daca se desopera ceva, nu te va putea cauteriza, trebuie sa fii"curata" inainte de asta..cl2 la pap este normal..
Buna ziua! am o nelamurire si nu stiu ce sa fac...am niste dureri nesuportabile la urinat si tot timpul, am mereu senzatia de a urina, iar cand urinez am niste dureri ingrozitoare, si in timpul contactului sexual dureri apar si in zona vaginala..ce imi recomandati sa fac? Va multumesc!nda.
as vrea si eu sa primesc un raspuns cu intrebarea pusa astept de ieri.VA rog
Ai infectie urinara..mergi la urgenta la spital, ca sa-ti dea un tratament, sa scapi de simptome, pt ca stiu ca sunt groaznice..apoi dupa ce il termini la cateva zile sa faci o urocultura, sa vezi daca ai scapat, daca nu, va trebui sa iei un nou tratament pe baza analizei si a antibiogramei..
anita28, ar fi bine sa faci o analiza de secretie vaginala cu antibiograma - unde iti va spune si la ce antibiotic sunt sensibile bacteriile gasite, ca sa faci un tratament corect.
Probabil ca ai o infectie vaginala care mentine acea rana.
Pentru analiza, nu te speli in vagin si nu ai contact sexual cu 72 de ore inainte de recoltare si sa treaca cel putin 10 zile de la ultimul antibiotic luat.
Altfel, poate iesi rezultatul fals negativ.
In afara de tratamentul cu antibiotice (daca este cazul), conteaza ce ovule folosesti (unele pot irita mai rau) si mai ales cat timp. Daca ai ceva bacterii - e-coli, streptococ, enterococ, tratamentul nu trebuie intrerupt timp de 10 zile.
Poate nu ai facut un tratament corect.
Vezi intai ce ti se gaseste la analiza de secretie vaginala, ca sa stii cu ce sa te tratezi.
Intreaba doctorul de ovule Macmiror (mi se par eficiente si blande cu flora vaginala) sau Polygynax (acesta se ia cat scrie in prospect, nu mai putin).
Nu ar trebui sa faci spalaturi vaginale ca se elimina si bacteriile bune + ovulul care trebuie sa stea acolo un anumit timp. iar vaginul are sistemul sau de 'autocuratare'.
Apoi, daca faci spalaturi cu ceaiuri sau ceva substante, pot interfera cu substantele continute de ovul si tratamentul nu mai este eficient.
Daca folosesti un irigator, acesta nu se poate steriliza complet si risti sa iti introduci mereu bacterii in vagin, contaminandu-te din nou.
Probabil ca ai o infectie vaginala care mentine acea rana.
Pentru analiza, nu te speli in vagin si nu ai contact sexual cu 72 de ore inainte de recoltare si sa treaca cel putin 10 zile de la ultimul antibiotic luat.
Altfel, poate iesi rezultatul fals negativ.
In afara de tratamentul cu antibiotice (daca este cazul), conteaza ce ovule folosesti (unele pot irita mai rau) si mai ales cat timp. Daca ai ceva bacterii - e-coli, streptococ, enterococ, tratamentul nu trebuie intrerupt timp de 10 zile.
Poate nu ai facut un tratament corect.
Vezi intai ce ti se gaseste la analiza de secretie vaginala, ca sa stii cu ce sa te tratezi.
Intreaba doctorul de ovule Macmiror (mi se par eficiente si blande cu flora vaginala) sau Polygynax (acesta se ia cat scrie in prospect, nu mai putin).
Nu ar trebui sa faci spalaturi vaginale ca se elimina si bacteriile bune + ovulul care trebuie sa stea acolo un anumit timp. iar vaginul are sistemul sau de 'autocuratare'.
Apoi, daca faci spalaturi cu ceaiuri sau ceva substante, pot interfera cu substantele continute de ovul si tratamentul nu mai este eficient.
Daca folosesti un irigator, acesta nu se poate steriliza complet si risti sa iti introduci mereu bacterii in vagin, contaminandu-te din nou.
inima de inger, daca repeti urocultura, trebuie sa astepti sa treaca 10 zile de la ultimul antibiotic luat, ca sa nu iasa rezultatul fals negativ.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1Rana pe col
- 2Va rog sa ma ajutati!Va multumesc anticipat.
- 20rana pe col sau nu!
- 7rana pe col, sangerare dupa electrocauterizare
- 6infectia cu hpv si rana pe col
- 7cancer col unterin - simpotome?
- 0cancer col uterin
- 13Rezultat biopsie col uterin
- 4posibil cancer uterin?
- 5cancer col uterin std.4b
- 2Col prea lung
- 47Neoplasm de col uterin stadiul III B
- 4col scurt si sarcina in saptamana 23
- 0col uterin ingust