Puroi pe amigdale
Buna ziua!!Acum 2 saptamâni m-am trezit din somn cu frisoane, febra si o senzație îngrozitoare de disconfort si durere in gat, pana sa văd ca de fapt amigdalele erau pline de puroi..am tratat boala acasa(cam in jur de o săptămana) apoi a fost nevoie de o internare in spital, deoarece aveam aceleași simptome..dupa o săptămana de stat in spital in care mi se administrau intravenos penicilina si intramuscular gentamicina, problema s-a remediat.Am fost externată din spital, cu analizele destul de bune, dar in rezultatul exudatului faringian scria:streptococ negativ, stafilococ negativ.Dupa externare(vineri-19 august), ieri am început iar sa observ puroi in gat si aceleași simptome.Menționez faptul ca diagnosticul pus, a fost amigdalita pultacee..Ce pot sa fac???Multumesc din suflet, astept un răspuns!
4 comentarii
1 bolie de gat..se trateaza corect si complet doar la ORL
2 daca ai ajuns sa ai amigdalele mari si inflamate la varsta asta.. trebuei sa stii ca ai problme cu stomacul, reflux gastr0-esofagian.. care mentine inflamatia in gat si nu permite vindecare completa a amigdalitei
orice gresala in alimentatie Te costa cu dureri in gat
2 daca ai ajuns sa ai amigdalele mari si inflamate la varsta asta.. trebuei sa stii ca ai problme cu stomacul, reflux gastr0-esofagian.. care mentine inflamatia in gat si nu permite vindecare completa a amigdalitei
orice gresala in alimentatie Te costa cu dureri in gat
Nu am știut ca de la stomac se mentin amigdalele inflamate.Miercuri am programare la ORL si voi afla cu exactitate.Multumesc frumos, o seara plăcuta!!
Ar trebui repetat un exudat (era prea devreme de la tratament) si, mai important decat acesta este o analiza care se recolteaza din sange - ASLO - care arata nivelul anticorpilor antistreptococic existent in organism. Daca titrul ASLO este mare si se coreleaza cu existenta cazeumului in amigdale9 la exprimarea acesteia) indicatia este de amigdalectomie ( nu laser, radiofrecventa sau alte., pur si simplu ablatia lor completa)
Poate n-ar strica si investigarea inimii, rinichilor si sistemului osteo-articular, toate pot fi afectate de streptococ, realizand asa zisele complicatii, care, de multe ori, sunt mai periculoase decat amigdalita!
Sanatate!
Poate n-ar strica si investigarea inimii, rinichilor si sistemului osteo-articular, toate pot fi afectate de streptococ, realizand asa zisele complicatii, care, de multe ori, sunt mai periculoase decat amigdalita!
Sanatate!
Da il voi repeta si am sa merg sa imi recolteze si analizele inca odata.Am uitat sa menționez ca anul trecut am avut o colică renală, iar acum la rezultatul analizelor aveam creatinina crescută.Am sa încerc sa fac mai multe investigații, mulțumesc din tot sufletul pentri sfaturi!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 8amigdalita pultacee cronica
- 5Amigdalita pultacee - un sfat
- 4amigdalita pultacee
- 47amigdalita pultacee
- 2Amigdalita pultacee
- 5Amigdalita de la varsta frageda
- 1Amigdalita cronica
- 0Amigdalita pultacee
- 1Amigdalita pultacee
- 1Amigdalita pultacee
- 2tuse incarcata la copil si amigdalita pultacee?
- 3Amigdalita pultacee - recidiva?
- 2Boala mana/gura/picior copil 3 ani si 9 luni
- 1Dureri reaparute dupa 7 zile de augmentin
- 1Dureri provocate de puroi in gat
- 3Amigdalite, la 2 luni cel mult 3 fac puroi in gat
- 2Puroi in gat
- 4Amigdale cu puroi
Mai multe informații despre: amigdalita pultacee
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: