Boala mana/gura/picior copil 3 ani si 9 luni

03-12-2017
bogdys
Nu este medic/terapeut
bogdys
Salut

Va impartasesc experienta prin care trec cu, copilul meu in varsta de aproape 4 ani

Luni am fost la pediatru - Diagnostic, Amigdalita pultacee, tratament, 4.5 ml azitrox
Marti la medicum de familie - acelasi lucru cu mentiunea ca nu ii va trece si trebuie injectabil
Miercuri camera de garta - copilul a inceput sa nu mai manance nimic, absolut nimic incepand de marti seara, diagnostic corectat, amigdalita pultacee si stomatita aftoasa, tratamentul sa continue inca 2 zile, chiar daca acesta este de 3 zile.
Joi, dupa mai multe cautari pe internet si ceva suspect pe la piciorus ( cateva bubite fine, iesind in evidenta doar cu blitul de la telefon) am banuit boala mana/gura/picior. Ne-am deplasat iarasi la camera de garda, o doamna f draguta, m-a ascultat a confirmat boala si sa mergem la infectioase. AColo am dat de alta doamna draguta, foarte degajata, ne-a imbarbatat ca este un caz fericit ca nu i-au iesit in exteriorul gurii si pe maini pana la cot.
Vineri, a continuat sa nu manance absolut nimic, deci nimic, doar apa, ceai si 200ml de lapte. vineri seara ne-am speriat cu nemancarea asta si copilul a mancat un mar cu biscuite. ce sa mai am zis ca a venit revelionul, fericire maxima
Sambata ( azi dimineata ), a vomat de 2 ori doar apa. am inebunit evident, ne-am facut bagajul pt internare, am plecat spre spital si pe drum ne-a cerut paine. I-am luat chiar daca credeam ca face asa sa nu mergem la spital si a mancat un colt. in fata spitalului. La lift o doamna i-a dat un biscuite, l-a mancat si pe ala. Capiati cum am fost in fata spitalului la magazin a cerut suc, i-am luat o sticluta de tedi( apa din acea cu gust de fructe ) a baut, toate bune.

Am urcat totusi la pediatru, nu i-a pus perfuzie, am stat pe acolo 30min dupa ce a mancat painica, a spus ca nu ar mai fi sanse sa vomite, adica femeia a fost f profesionista. nu a tinut neaparat sa l injecteze, a spus ca daca vrem ii da un sirop cu metrocopramid dar este posibil sa vomeze intrut acesta este f dulce. Ne-a dat nexium, nu i-am dat nimic. ca n-a vrut. Toata ziua nu a prea fost in apele lui, a mancat doar paine ( cam o jumatate ) :) si la 20:00 s-a culcat. S-a trezit acum 2h, pe la 12:20 foart vioi, a mancat 3 sferturi de banana a plans putin ca l dor aftele din gura si uite asta a fost ultima saptamana

Tin sa mentionez ca : de marti seara pana vineri seara nu a bagat absolut niciun fel de mancare, a plans incontinu de durerile din guritza si atat. Ceva ceai, ceva apa si ceva Nestea, i-am dat suc intrucat incepuse sa nu mai bea lichide si erau sanse de desidratare chiar daca am reusit cu chiu cu vai sa i dam un SunLyte ( pliculese de rehidratare )

Deci debutul clinic a fost
Luni totul ok, marti seara febra 38.4 si s-a umplut de afte in gura, miercuri iarasi putina febra, 38.1 care a cedat instant la nurofen, joi si vineri dureri groaznice din cavitatea bucala.sambata voma si dureri suportabile.

V-am scris asta intrucat m-am simtit dator sa impartasesc si eu experienta prin care trecem intrucat mi-au fost de ajutor f multe articole de pe net.
2 comentarii
0
21-12-2017, ora 01:41
Mimosa
Nu este medic/terapeut
Mimosa
boala mana /gura/picior este o boala psihosomatica si trece de la sine fara nimic. Apare in urma unei suferinte intense si scurte a copilului din cauza separarii fizice de mama, chiar daca a fost numai de cateva minute (in care s-a speriat).
De aceea apare numai in zonele de contact intens cu mama: gura cu care a supt sau suge la san, mana cu care tine sanul si talpile cu care se sprijina de mama. Asta e misterul acestei aparitii in trei locuri diferite. Acolo pielea a suferit schimbari si acum se autorepara. Pare infectie sau ceva rau dar nu este si trece de la sine cum mii de alte mame care nu au dat nici un tratamemt pot sa confirme. Panica apare din necunoastere si frica.
Copilul insa nu avut asta ci afte. Iar aftele apar de la altceva: de la ceva de care copilul a vrut sa se separe din gura (termometru, pastile, mancare care nu i-a placut, dureri de dinti, etc). Adica a somatizat in gura de la suferinta psihica legata de gura.
0
11-02-2018, ora 00:02
bogdys
Nu este medic/terapeut
bogdys
O tampenie fara margini, scuza-ma ca-ti spun Mimosa, aceasta boala este una virala, provocata de un virus iar confirmarea vine de la "gradinita", pe langa fiu`miu au mai avut 3 inainte si 10 dupa el :)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tipuri de amigdalite - cum orientează diagnosticul aspectul amigdalelor
  •