adenoidita la copil de 3.7 ani

15-08-2008
gabi david
Nu este medic/terapeut
gabi david
Stimate Domnule Doctor,

in toamna anului 2007 fiul meu in varsta atunci de 2.9 ani a intrat in colectivitate, de atunci a inceput calvarul, la interval de 3 saptamani contacta cate o viroza care i-a afectat in special respiratia pe nas. Am incercat tot felul de scheme de imunizare dar fara folos. Datorita acestor viroze repetate polipii s-au inflamat si respira cu gurita deschisa majoritatea timpului, in plus sforaie noaptea. Am facut tratamente cu aerosoli ( cu dexametazona), am fost cu el la mare 18 zile in acesta vara si 4 zile la munte, insa fara rezultat. Cand ne-am intors din vacanta a intrat in contact cu un copil racit si dupa trei zile a inceput sa-i curga nasul (atat) mucozitati galbene si groase. Este pe tratament cu AERIUS, KETOF, NUROFEN si GARASONE in nas, dar nu prea vad o ameliorare. Mentionez ca in acesta vara a facut si o amigdalita pultacee de natura virala si acum o luna a fost diagnosticat cu otita seroasa (care nu s-a vazut cu otoscopul ci dupa un test de impedanta: doctorul a spus ca are lichid in ureche dar este steril). Intrebarea este ce pot sa-i mai fac sa nu ajungem la operatie.
3 comentarii
0
25-02-2009, ora 07:55
Checherita Larisa
Nu este medic/terapeut
Checherita Larisa
Domnule Doctor,
Am o fetita de 3 ani si jumatate, pana in toamna anului trecut nu am avut probleme cu raceala, insa de cand am inceput caminul o tinem numai in antibiotic, i-am dat de la augumenti mov, albastru, amokislav, injectii cu penicilina, siropele de toate felurile, eurespal, sinupret, stodal.
Acum o sapt am fost la medicul pediatru pentru ca fetita acuza o durere la urechiusa stanga.ne-a dat augumentin si ne-a spus ca are timpanul putin inflamat, cu o sapt inainte ne-a fost dat sinupret cate 20 de pic de 3 ori pe zi...a fost bine, insa de ieri a inceput din nou sa tuseasca, si de data asta o tuse mai puternica, nu una seaca.
Nu stiu ce sa mai fac cu ea.este posibil sa aiba polipi??Ce imi recomandati???
Am uitat sa specific ca i-am facut tratament de imunizaare cu bronhovaxon timp de trei luni, iar acum cu ceva preparat de d-na doctor
0
07-05-2009, ora 19:12
bustea mirela
Nu este medic/terapeut
bustea mirela
Am o fetita de 4.6 ani si des i se infunda nasul.Are secreti galben verzui pe care nu le poate elimina.nasul il are infundat si secretile stau si coc.nu poate sa respire deloc pe nas.Ii pe tratament cu Nasonex si Singulair.I-am cumparat un inhalator cu masca pt. aerosoli dar nu stiu ce substante sa bag in el sa faca inhalati.Va rog daca puteti sa imi dati un sfat.Momentan ia jumatate de paracetamol sinus de 2 ori pe zi si picaturi in nas preparate in farmacie cu neomicina, hidrocortizon, efedrina si ser de 4 ori pe zi cate 2 picaturi.Dar dupa cum v-am spus as vrea sa-i fac si aerosoli dar nu stiu cum sa procedez cu aparatul am auzit ca se prepara soluti in farmacie si ca se poate pune chiar si ceai de musetel.astept sa imi raspundeti.Va multumesc!
0
11-08-2010, ora 13:35
busoi.simona
Nu este medic/terapeut
busoi.simona
Stimate Domnule Doctor,
Baietelul meu David are 2 ani si 9 luni, are 12 kg si 90 cm. Am fost cu el la medic si mi-a spus ca s-ar putea sa nu creasca de la o adenoidita dar am fost cu el la ORL adulti si mi-a spus ca e totul in regula. Dr de familie mi-a recomandat sa merg cu el la o clinica de ORL pediatrie.Ce ma sfatuiti sa fac?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce sunt infecțiile respiratorii mai frecvente iarna
  • Infecțiile respiratorii înainte de vârsta de doi ani pot crește riscul de deces din cauza unei boli respiratorii la vârsta adultă
  • Rolul vitaminei D în infecțiile acute ale tractului respirator la copii
  • Spray-urile nazale ar putea reduce cu până la 20% severitatea infecțiilor respiratorii
  •