Puls mărit

07-08-2024
anonim i7
Nu este medic/terapeut
anonim i7
Dimineata cand ies pe afara la cumparaturi sau cand ies sa ma plimb sa iau aer imi creste pulsul faorte tare. Azi dimineata am iesit sa mi cumpar cate ceva si pulsul mi-a crescut la 167 bpm. Cand sunt prin casa am pulsul cam 100. Acum cativa ani mi sa spus ca am tahicardie sinusala. Probabil ceasul meu medical nu indica valori foarte precise, banuiesc ca arata mai mult decat in realitate.
Ar trebui sa merg la un medic din nou sa vad de ce am pulsul atat de marit cand sunt pe afara?

Este posibil sa fie si de la emotii, anxietate? Multumesc anticipat pentru un eventual raspuns.
5 comentarii
1
07-08-2024, ora 12:23
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Bună ziua,

Creșterea semnificativă a pulsului la eforturi fizice ușoare, cum ar fi mersul la cumpărături, poate fi influențată de mai mulți factori și, având în vedere istoricul de tahicardie sinusala, este recomandabil să consultați un medic pentru o evaluare amănunțită. Este posibil ca ceasul medical să nu ofere măsurători exacte, dar o creștere până la 167 bpm merită investigată mai detaliat.

Câteva aspecte de luat în considerare:

1. Anxietatea și stresul: Este posibil ca emoțiile și anxietatea să contribuie la creșterea frecvenței cardiace, mai ales în situații de stres sau când ieșiți din zona de confort a casei. Anxietatea poate stimula sistemul nervos simpatic, ceea ce duce la creșterea ritmului cardiac.

2. Condiții de sănătate: Alte condiții de sănătate, cum ar fi problemele tiroidiene (hipertiroidismul), anemia sau alte probleme cardiovasculare, pot cauza, de asemenea, o creștere a ritmului cardiac. Este important să le excludem sau să le confirmăm printr-o evaluare medicală.

3. Medicația: Unele medicamente, inclusiv cele pentru tratamentul astmului sau a altor afecțiuni, pot avea ca efect secundar creșterea frecvenței cardiace.

4. Hidratarea și alimentația: Deshidratarea și deficiențele nutriționale pot afecta, de asemenea, pulsul.

Pași recomandați:

- Consult medical: Ar fi prudent să faceți o programare la medicul de familie sau la un cardiolog pentru o evaluare completă. Acest lucru ar putea include un EKG (electrocardiogramă), teste de sânge pentru a verifica funcția tiroidiană și nivelurile de hemoglobină, și posibil un monitor Holter pentru a evalua ritmul cardiac pe o perioadă de 24-48 de ore în activitățile obișnuite.

- Monitorizarea stilului de viață: Până la consult, ar putea fi util să notați când apar creșterile pulsului, activitățile pe care le faceți în acele momente, și orice alte simptome pe care le experimentați. De asemenea, monitorizarea hidratării și a dietei poate ajuta.

- Gestionarea anxietății: Dacă suspectați că anxietatea contribuie la această problemă, tehnici de relaxare cum ar fi respirația profundă, meditația sau yoga pot fi de ajutor. Dacă aceste simptome sunt perturbatoare, discutați cu un profesionist în sănătatea mintală pentru strategii suplimentare de gestionare a anxietății.

Este important să abordați această problemă cu seriozitate, deoarece menținerea unui ritm cardiac sănătos este crucială pentru sănătatea generală.
1
07-08-2024, ora 13:36
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Puls 100 frecvent in repaus este mare. Necesita tratament. Mergeti la cardiolog pentru a va da corector de puls.
1
08-08-2024, ora 01:18
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Salut!

Pulsul mărit, în condițiile descrise de dv., nu este normal. Tahicardia sinusală poate fi un simptom sau o condiție medicală în sine. Dacă este indusă de o infecție cronică insidioasă (cum ar fi una cu virusul Epstein Barr), cum am mai întâlnit, poate fi tratată prin cure cu aciclovir, pastile, prescrise de medic. Oricum ar fi, dacă nu vă interesează investigarea și îndepărtarea cauzei, ci doar suprimarea simptomului, un medic cardiolog vă poate prescrie un medicament precum metoprolol, de 25-50 mg/zi, pentru a vă readuce pulsul în limite normale. Deci, consultați medicul!

Toate cele bune,
Mr. Nick
0
08-08-2024, ora 09:45
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Tahicardia se instaleaza in timp din cauza neurolepticului. Trebuie luat in paralel corector de puls de la cardiolog.
0
08-08-2024, ora 10:28
anonim i7
Nu este medic/terapeut
anonim i7
Vă mulțumesc foarte mult pentru răspunsuri. Ieri după amiază la câteva ore după ce am avut acel puls mare am avut senzația că leșin, am avut amețeli destul de mari după ce fumam, slăbiciune musculară, tremuram si simteam palpitații, imi batea inima mai repede decât în mod normal. Iau antipsihotice rispolept soluție orală, abilify si antidepresiv serodeps. Lichide apa suc beau suficient zilnic, nu beau alcool. Azi sunt mai bine. Părinții mei mi-au spus sa fac analize medicale la sange mai întâi si apoi sa merg la un medic cardiolog in cazul in care voi mai avea probleme cu pulsul. O zi bună.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: