Tahicardie

01-02-2019
Silviu8525
Nu este medic/terapeut
Silviu8525
Bună ziua, am 17 ani și de aproximativ 1 an la cel mai mic efort pulsul îmi ajunge la 130 sau mai sus, nu pot spune ca sunt sedentar dar chiar și când sunt calm și ma plimb am pulsul peste 115, am fost la cardiolog de mai multe ori și am făcut EKG dar nu s-a găsit nimic, în repaus pulsul este între 60-90. Vreau sa mai spun ca am momente când respir mai greu și momente când respir perfect.
4 comentarii
1
01-02-2019, ora 14:56
musaraf1
Nu este medic/terapeut
musaraf1
Buna ziua,

Daca aveti deja control cardiologic si a iesit totul normal, cauza cea mai frecventa pentru puls mare este deconditionarea cardio (adica lipsa de antrenament). Solutia ar fi efortul fizic, de intensitate nu foarte mare, dar pe perioade mai lungi, crescute treptat (de exemplu alergare cu viteza mai mica, tip "maraton", nu "sprint").
In legatura cu episoadele cand respirati greu, in special daca apar in repaus, cand nu faceti efort, ati putea merge la un control de pneumologie (pentru probe functionale respiratorii), ca sa vada daca nu este vreo forma de astm, chiar si usoara.

Multa sanatate!!
1
01-02-2019, ora 17:03
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Va stiti mai anxios? Pulsul marit poate fi si o somatizare de anxietate.
0
01-02-2019, ora 17:25
Silviu8525
Nu este medic/terapeut
Silviu8525
De la anxietate îmi creștea doar tensiunea, acum iau serlift și depakine chrono 300 doar sa nu fie o reacție adversa, stresat nu mai sunt deloc.
1
01-02-2019, ora 18:11
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Vorbiti cu medicul dv. despre pulsul marit. Ar putea sa va schimbe Serliftul daca se intampla des si va deranjeaza. Cititi cu atentie lista lor de efecte secundare. Dar nu cred ca aveti pulsul marit de la efectele secundare. Ci de la anxietate. Puteti gasi impreuna cu medicul un alt antidepresiv care sa elimine si acest simptom.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: