Puls cam mare

06-02-2018
mihai
Nu este medic/terapeut
mihai
Bună ziua.Am observat cq am pulsul mărit.În repaus este normal 65 66 bpm însă când mă ridic în picioare creste la 90 95 iar când merg urca la 100 115.Eu am și o anxietate pe care o tratez cu cymbalta. E normala variatia pulsului așa.Mulțumesc
4 comentarii
0
06-02-2018, ora 21:40
Utilizator_194048
Nu este medic/terapeut
Utilizator_194048
Într-adevăr, cam mare pentru un efort așa mic. Mergeți la cardiolog.
0
18-01-2022, ora 01:04
Stefan87.
Nu este medic/terapeut
Stefan87.
Salutare Mihai! Ai rezolvat problema? Am si eu cam aceleasi simptome...
0
20-01-2022, ora 22:06
Marius000
Nu este medic/terapeut
Marius000
Pulsul e perfect normal !Aveți palpitații ?adică va simțit bătăile inimii ?
0
26-01-2022, ora 19:55
vnc
Nu este medic/terapeut
vnc
Salut Mihai,

Trebuie sa tii cont de inaltimea si greutatea ta si mai ales de factorul sedentarismului.

In situatia in care esti o persoana sedentara este normal, si eu am aceeasi problema si am fost aproape peste tot pana am ajuns la un cardiolog care mi-a explicat faptul ca persoanele care au acest puls si mai ales sunt sedentari sunt persoane adrenergice, adica functioneaza pe baza de adrenalina. Dupa cum bine stim adrenalina este un stimulator cardio care mareste pulsul.

In situatia in care esti o persoana sedentara incearca pentru inceput sa mergi pe jos 1 ora pe zi fara intrerupere cu pasi mari si vezi daca dupa 1 saptamana se regleaza. Pulsul in cardio ( adica alergale) este de obicei 140-160. Nu este nimic de speriat.

De asemenea daca esti fumator incearca sa nu fumezi 1 saptamana si vei vedea ca pulsul va fi mai mic in timpul miscarii, de obicei tutunul ofera un plus de +15 - +25 batai pe minut.

Daca simptomele tale sunt asociate si cu alte simptome, ameteli, dureri in piept etc, este recomandata o vizita la cardiologie.

Sa auzim numai de bine,

Sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: