Prostato-veziculita cronica

110 comentarii 1 2 34 Înainte ›
0
02-12-2010, ora 14:51
mporumbaru
Nu este medic/terapeut
mporumbaru
@ParvuC:

Imi pare rau sa aflu ca ai aceste probleme. Pot sa fac citeva comentarii care sper sa iti fie de folos, dar primul meu sfat este ca cauti un medic bun: intr-adevar se pare ca ai o alergie, si poate fi legata mai degraba de medicamentele administrate! Parerea mea e ca nu ai nevoie de un medicament chimic pt potenta, petru ca nu ai avut aceasta problema inainte de declansarea infectiei. Deci erectia poate reveni la starea initiala cu relaxare si rabdare (acum e si mult stres cu boala, iar factorul psihologic e important in erectie). De obicei medicatia de potenta se recomanda celor cu probleme organice la acest nivel (circulatie deficienta datorita virstei, colesterolului marit mai multi ani, etc). Deasemenea, daca fumezi, alege intre potenta si placerea fumatului. Alegerea e clara. Fumatul scade mult potenta, lucru demonstrat.

In al doilea rind: rediscuta tratamentul primit cu un medic despre care ai auzit ca ar fi bun. Desi nu sint medic, nu am mai auzit pina acum sa se prescrie un unguent pentru uz intern (pe uretra presupun)!! Asta nu poate fi decit iritant pentru uretra, cel putin prin efectul mecanic de a introduce unguentul, daca inteleg bine. Dovada: provocare de singerare!!

Dragi prieteni care traiti in Romania, cautati un medic bun pt a va trata problemele. Sanatatea e cea mai de pret, si merita sa mergeti la cabinetul privat al unui medic despre care ati auzit ca e bun. Dupa 1990 studentii la medicina intra si cu media 5 la facultate, iar cadrele universitare de la facultatile de medicina se pling la cunoscutii lor (nu in presa sau la tv) ca au foarte multi studenti "tufa de Venetia": nu stiu oasele din corp, prescriu gresit medicatia, etc. Sint dezastru, si nu exagerez. Va permiteti sa va dati sananatea pe mina unor astfel de medici? In plus au mai aparut si universitatile private care au si specialitate de medicina. Nu exista universitati private bune decit in America de Nord, unde acestea au traditie, dar in Europa pur si simplu nu exista decit universitati private de duzina. N-o fi Romania o exceptie! Deci nu veti dori sa fiti tratati de unul din multii absolventi cu note mici, sau din cei ce au terminat pe la Tg Jiu sau mai stiu eu pe unde, chiar daca si-au echivalat diploma la stat apoi: cu bani se poate orice. Inclusiv majoritatea posturilor in sistemul sanatate se pot cumpara cu mii de euro. Eu personal m-as duce la un medic cel putin de virsta medie (care a facut scoala inate de 90), despre care am auzit lucruri bune, ca sa fiu sigur ca evit unul din "medicii" portretizati mai sus. Sint si unii buni din cei sub 35-40 de ani, dar multi sint dezastru, asa ca aveti grija ce alegeti, mergeti pe recomandare.

Revin. Nu ma pot pronunta asupra diagnozei tale. Discuta intrebarile pe care le ai la un cabinet privat cu un urolog bun, iar acesta va fi capabil sa ia lucrurile prin eliminare. Un tuseu rectal ii va da informatii destule sa-si dea seama daca prostata este afectata, dar iti poate face si ecografie, si chiar cere-i. Si eventual poti repeta analizele de urina, si de secretie prostatica colectata de urolog la tuseul rectal, dar cere-i sa-ti recomande un laborator bun. Deasemenea poate palpa testicolele si epididimele sa elimine afectiuni inflatorii la acest nivel (orhita, epididimita). Ecografia poate verifica si aceste aspecte. Sugereaza tu ca vrei sa ti se faca, ca in final de asta platesti.

In plus de ce-ti va spune medicul sa faci, poti incerca o baie de sezut de 10-15 minute in ceai de musetel (pui un pachet la fiecare baie, apa care trebuie sa ramina calda/calduta sa acopere organele genitale) in fiecare seara timp de o saptamina. Dupa baie unge glandul (capul penisului) si alte locuri unde pielea e afectata cu crema de galbenele de la plafar (ar fi bine sa alegi o crema care nu contine parfum - e iritant pt o piele deja sensibilizata). Deasemenea cauta un sapun pt copii (Johnson de exemplu) care nu irita pielea si foloseste-l in aceasata perioada in locul gelurilor sau sapunurilor parfumate.

Intern incearca tincturile de pufulita, ghimpe, rasina de brad, ienupar deja recomandate, dupa ce eventual repeti analiza de laborator (cit mai repede). Imbraca-te bine, evita frigul in zona genitala, bea 2 litri lichide pe zi. Multa sanatate, si un an nou mai bun!
0
05-12-2010, ora 12:23
mporumbaru
Nu este medic/terapeut
mporumbaru
Cred ca este util sa fac o lista sintetizatoare a unor tratamente naturiste expuse aici de mine, eventual cu completari care mi-au scapat initial. Tincturile si ceaiurile se iau cu cel putin 15 minute inainte de masa.

*** Tincturi puternice: antimicrobiene puternice pentru sistemul urinar si genital: 1 lingurita in 100ml apa, 2-3 ori pe zi
- rasina brad
- ienupar
(rasina dar mai ales ienuparul se iau pe timp limitat la 3 saptamini; se pot relua dupa o pauza de citeva saptamini; fiind diuretice puternice, veti merge des la toaleta)

*** Tincturi blinde: antimicrobiene si antiinflamatoare, cu actiune mai blinda, de luat pe termen lung de luni de zile, si relua: 1 lingurita in 100ml apa, 3 ori pe zi
- pufulita
- ghimpe
- musetel
(puteti lua pufulita combinata cu ghimpe, sau combinata cu musetel - in special daca prostatita se asociaza cu orhita/epididimita; aceste combinatii sint bune antiinflamatoare ale zonei genitale)

*** Ceaiuri
- pufulita
- ghimpe
- galbenele
- musetel
(ceaiurile se iau 2-3 cani pe zi din planta simpla pufulita sau ghimpe, sau din combinatia acestora cu celelalte plante mentionate; se pot lua pe termen lung e luni de zile, si relua)

*** Produse apicole
- polen (tonic bun general, al sistemului nervos (antidepresiv), si in particular al sistemului genital, antiinflamator al prostatei; de luat 1-2 linguri pe zi dar nu seara; luati si repetati anual mai ales in lunile reci de toamna/iarna)
- propolis (antimicrobian si antiinflamator bun, atenueaza durerea, intaritor al sistemului imunitar; se ia ca tinctura 30-50 picaturi intr-o lingura de miere de 2-3 ori pe zi; propolisul se poate mesteca si brut - atentie, se lipeste pe dinti, dar se duce la periaj; foarte folositoare sint supozitoarele care dau rezultate bune si stabile daca sint folosite pe termen lung; de gasit la Apicola: sint antiinflamatoare locale, antimicrobiene, si calmante ale zonei. Se iau: 1 seara la culcare, ideal dupa dus sau baie, 1-3 saptamini pe luna)

**** Uleiuri esentiale (Atentie: folositi numai uleiurile pe ale caror prospect scrie ca pot fi luate INTERN deoarece mai sint uleiuri -chimice- doar pentru parfumarea aerului; mod de administrare pe prospect)
- ienupar
- brad
- cimbru

*** Vitamine si minerale:
- zinc (lichidul prostatic are o concentratie mare de zinc),
- vitamina E (buna pt productia de sperma),
- vitamina C (sustine sistemul imunitar)
- toate pot fi luate intr-un singur comprimat cu multivaitamine/multiminerale

*** General:
- lichide: minim 1.5 sau 2 litri pe zi
- cit mai multe fructe si legume la masa; semintele de bostan sint bune pt prostata deoarece contin zinc
- sport pentru tonus si moral bun: 3-4 ori pe saptamina, orice va face placere de care va puteti tine pe termen lung; mersul pe jos e foarte bun pentru prostata; plimbarile in natura pentru un tonus si moral bun
- evitati posibil iritanti: vin, bere, spirtoase, cafea, muraturi, ardei iute (eliminati-le oricum pe toate citeva saptamini si vedeti cum va simtiti; mai tirziu le reintroduceti cu masura pe cele care constatati ca nu va deranjeaza, iar in final pe toate)
- imbracati-va bine in lunile reci - protejati zona genitala de frig, nu va asezati pe ciment rece
- practicati o data pe zi exercitiile Kegel (cautati pe google)

Nu trebuie sa folositi toate indicatiile de mai sus: alegeti ce vi se potriveste la stilul de viata si vi se pare mai comod. De exemplu: daca sinteti foarte ocupati sau va deplasati mult, tincturile sint practic de luat, oriunde, in loc de ceaiuri. Tincturile puternice sau uleiurile sentiale sint de luat cind sinteti in episoade de criza, cind bacterii sint gasite in analizele de laborator. Tincturile blinde in rest.

Evident, prima optiune de tratament pentru prostatita (mai ales la inceputul bolii, cind e acuta) consista in a consulta un urolog imediat si a urma un tratament cu antibiotice, care are rezultate mai rapide. Tratamentul naturist se va face doar in paralel, si mai ales trebuie continuat cu rabdare dupa tratamentele cu antibiotice, daca acestea nu v-au insanatosit complet, si medicul da semne ca si-a epuizat arsenalul terapeutic.
0
06-12-2010, ora 09:41
Sky_High
Nu este medic/terapeut
Sky_High
Buna ziua,

Pentru ca tot ma plangeam de cei care nu mai scriu pe forumuri dupa ce se insanatosesc sau li se amelioreaza starea de sanatate, m-am gandit sa mai postez si eu, tinand cont ca ma simt mult mai bine. Pot sa spun ca in mare parte datorez acest lucru domnului Pormbaru si tratamentului pe care l-a recomandat dansul. Tratamentul nu este in niciun caz unul "minune", pentru ca efectele sale se vad dupa mult timp.
De aproape un an de zile nu am mai folosit niciun fel de medicament pentru prostata (ma refer la antibiotic si antiinflamator), doar vitamina E si Zinc.
Din tot ce a recomandat domnul Porumbaru am folosit doar pufulita, ghimpe si polen, Am folosit tinctura de pufulita combinata cu cea de ghimpe in fiecare zi (dimineata si seara) timp de o luna, in perioadele cele mai grele; dupa ce situatia se ameliora continuam tratamentul cu ceaiuri tot din aceleasi plante. Presupun ca ar fi fost indicat sa folosesc tot tincturi, dar avand probleme si cu stomacul, preferam ceaiurile. Aceste tincturi au un efect diuretic foarte puternic (dupa cum se mai plangea cineva pe aici) dar dupa cateva zile acest efect se diminueaza. Folosesc si polen tot de doua ori pe zi, vitamina e si zinc, dupa masa de dimineata (tablete efervescente) si cam atat. Pe langa asta pot spune ca mi-am adaptat si regimul alimentar: fara condimente, fara prea multa sare, fara bauturi carbogazoase, fara alcool. La cafea nu am renuntat niciodata, dar nu beau mai mult de o cescuta pe zi si nici la tigari (10-15 pe zi). Fac miscare de cel putin 3 ori pe saptamana (alergare prin parc, sau pe banda). M-am ferit mereu de frig, nu am exagerat cu activitatea sexuala si cam atat. Asta a fost reteta succesului pentru mine. Nu pot sa spun ca sunt in totalitate vindecat sau ca nu mai am niciodata simptome, dar este mult mai bine decat acum un an cand eram atat de deprimat din cauza conditiei mele. In vara am mers zeci de km cu bicicleta, am fost in delta, am fost la munte, deci m-am putut bucura de viata si de activitati pe care cu luni inainte nu le mai credeam posibile.

Va doresc multa sanatate si astept sa aud cum si altii au reusit sa isi amelioreze conditia
0
07-01-2011, ora 09:50
florinelb
Nu este medic/terapeut
florinelb
Buna ziua tuturor (D-lui Porumbaru)
Sunt nou pe acest forum si as dori sa-mi spun in cateva fraze problema mea (poate sunt ajutat cu cateva sfaturi). Am fost diagnosticat acum 5 luni cu prostatita cronica, cu toate ca simptomele le am de vreo 10 luni. Initial medicul de familia si apoi alt medic urolog au crezut ca este infectie urinara ( o singura data a iesit urocultura pozitiva cu e-coli, PSA-ul este 0, 97) si am facut vreo 3 serii de antibiotice+antinflamatoare (ciprofloxacina, zinat si cefuroxim), dar simptomele au revenit (urinari dese, dureri in penis+testicule, dureri rectale, dureri abdominale in partea de jos, dureri musculare in zona bazinului). In august, un alt medic urolog (rezident!) mi-a facut un tuseu rectal si ecografie si a spus ca ar fi prostatita. Mi-a dat alta serie de antibiotic (doxiciclina-10 zile), fara efect. In septembrie am fost la o clinica particulara, la alt medic urolog (asa zis cu mai multa experienta) care dup ecografie a spus ca am prostata de 30cc si m-a trecut pe tavanic/3 sapt+celebrex+vit E+Zn+Vit A+Se+Isoprinosine+Prostamol uno. In paralel am inceput sa iau tinctura de pufulita+ghimpe cate o lingurita din fiecare, de 3 ori/zi si am baut ceai Formula 5 pt prostata si vezica. Dupa 2 luni (noiembrie), cand am fost la control, la ecografie prosatata a scazut in dimensiune 24cc (cica normal ar fi intre 20-24cc), dar simptomele de durere au ramas aceleasi. Mi-a mai dat o serie de 2 saptamani de ciprofloxacina+celebrex 2 saptamani (nu am luat decat 9 zile pt ca am crezut ca mi se rup articulatiile de durere). Am continuat insa sa iau tincturile. Am inceput sa trec pe alte medicamente din plante: Prostate Optimizer, Prostaden, Pumpkin (seminte dovleac), continuind si cu tincturile de pufulita si ghimpe (in decembrie am luat 1 saptamana tinctura de ienupar+tinctura de afine cand m-am simtit ceva mai rau). Nu pot sa spun ca mor de durere, dar nici bine nu ma simt. Sunt zile cand durerile sunt mai mari, iar altele cand aproape dispar. Precizez ca din septembie nu consum alcool, cafea, condimente. Am vazut ca peste ocean se foloseste cu succes Quercetina (Prosta-Q, Q-urol) si extect de polen de secara (Cernilton), care in Romania am vazut ca nu se gasesc.
Astept cu interes parerile si sfaturile celor care au acelasi tip de probleme.
Va multumesc.
0
12-01-2011, ora 19:28
mporumbaru
Nu este medic/terapeut
mporumbaru
@Sky_High

Ma bucur ca te simti mai bine, Se pare ca ai gasit rabdare si apoi si increderea ca totul merge spre bine, care sigur te ajuta sa ramii la fel de consecvent in a avea grija de sanatate, privind aceasta problema de prostata.

Redescopar, in ceea ce scrii, lucruri similare cu cele intimplate mie cind mi-am gasit o cale si increderea ca stapinesc aceasta problema. Evident nu a fost usor, dar a meritat efortul, si in plus am invatat sa fiu mai disciplinat cu mine insumi.

Sint convins ca odata cu trecerea timpului va fi din ce in ce mai bine, daca vei continua sa te ingrijesti in acelasi mod (in final nu e obositor, nu-i asa?). Si in timp va fi mai putin nevoie de aceasta ingrijire naturista, desi din cind in cind va trebui sa-ti amintesti sa faci macar o mini-cura de citeva saptamini pe an, cu scop profilactic / preventiv (deoarece, ca in orice aspect legat de sanatate, e mai intelept de avut un pic de grija de un organ al corpului care a avut odata probleme importante).

@Florinelb

Intr-adevar, simptomele si cele descrise, in plus de confirmarea medicilor, arata profilul unei prostatite cronice. De obicei antibioticele au cele mai mari sanse sa rezolve rapid problema in faza acuta (cind e vorba de zile, cel mult saptamini, de la declansarea bolii).

In ciuda simptomelor persistente (au trecut totusi doar 5 luni de cind ati inceput sa faceti ceva) aveti clar niste semne evidente bune: prostata a inceput sa se decongestioneze - reducerea volumului o arata.
Continuati cu rabdare, asta e sfatul pe catre vi-l pot da. La mine a durat mai mult de 6 luni perioada de cautari, incercari de antibiotice, etc, pina cind am cunoscut o imbunatatire clara in urma descoperirii supozitoarelor de propolis (celelalte metode naturiste au urmat).

Citeva comentarii:

1/ Quinolonele, din care fac parte si ciprofloxacin, levofloxacin (tavanic), etc, sint frecvent prescrise pt infectiile uro-genitale, in particular pt prostatita, si ca toate antibioticele, au si efecte secundare. Totusi quinolonele sint mai speciale din acest punct de vedere, pt ca pot sensibiliza tendonul si pot conduce la tendonita si chiar ruptura de tendon, asa ca e bine ca ati fost atent si ati intrerupt cind ati avut dureri de incheieturi. Tot in perioada de tratament cu quinolone, efortul fizic gen sport, e bine de redus, din aceleasi motive.

2/ Cerniltonul a fost testat de ceva timp si s-au publicat rezultate serioase incurajatoare. Sint si alte produse extrase din polen, care iarasi au fost apreciate. Mai mult, nu am auzit totusi de studii care sa arate ca un anumit extract din polen e mai eficient decit alt extract, sau decit polenul administrat ca atare.
Dar am auzit in medicina traditionala de utilitatea polenului ca atare in bolile de prostata. Ca o parere personala, lumea occidentala e conditionata sa consume ceva fabricat, de exemplu pt sanatate - sa fie comprimate, produse care au un brand. Singurul avantaj al extractelor e standardizarea (insemnind cantitate determinata de ingredient pe comprimat), dar in final polenul ramine polen, dincolo de incercarea unor firme de a il prezenta drept produs propriu. Pt romani polenul e si mai ieftin sa fie cumperat din productia interna - in piete, de la apicultori.

3/ Mai sint o sumedenie de produse pt prostata, care combina diversi ingredienti. Eu personal prefer sa folosesc ceea ce eu pot controla ca si concentratie al ingredientelor active naturale. De exemplu nu de putine ori vedem produse promovate cu surle si trimbite ca au in componenta propolis (un ingredient nu tocmai ieftin), si de fapt il au intr-o cantitate insignifianta pe comprimat (continutul redus de propolis in comprimatele cu vitamina C pt raceala, este de-a dreptul amuzant). Motivul? Cantitati mici de ingrediente, pe cutie scrie la fel: contine propolis, costuri reduse de productie, beneficii maxime pt producator, efectul conteaza mai putin. Mi-amintesc de replica unui farmacist occidental catre un prieten, privind produsele naturiste din magazinul lui: majoritatea a ceea ce el vinde sint ineficiente, si el personal nu le-ar folosi.

Personal prefer produsele gen tinctura, ceaiuri, seminte bostan decojite, etc, decit comprimate cu concentratii de substante active adesea foarte mici. Iarasi prefer produsele naturiste inca disponibile in piete - gen polen, propolis, etc, pe care le putem folosi in cantitatatea si la calitatea dorita. Tot la fel cum as prefera un produs bun de la un taran de-al nostru - un cirnat sau muschi facut in casa, ca tot au fost sarbatorile, produselor de supermarket colorate artificial si standardizate, care pot incinta cel mult prin aspect, si mai deloc prin savoare si gust.

Multa sanatate!
0
17-01-2011, ora 13:38
florinelb
Nu este medic/terapeut
florinelb
Buna ziua,

Am fost saptamana trecuta la control, la medicul urolog. In urma ecografiei a spus ca prostata a revenit la dimensiunea normala, 22 cc si mi-a recomandat in continuare numai tratament naturist de intretinere (oricum numai asta luasem in ultimele 2 luni: tincuri de pufulita si ghimpe 3ori/zi, produs pe baza de serenoa, ceai de galbenele+musetel, ceai verde, ceai de afine). I-am spus ca in principiu nu mai sunt probleme cu simpomele urinare (in cursul zilei cam la 2-3 ore, iar noaptea max. 1 data) dar mai am dureri in zona perianala, testicule, rect.
Opinia lui a fost ca acestea mai pot persista vreo 6 luni. Asa o fi ?! Voi merge in continuare pe tratament naturist si vom vedea ce va fi.
Multa sanatate tuturor!
0
17-02-2011, ora 20:23
clau30
Nu este medic/terapeut
clau30
Va salut1

Sufar si eu de aprox 2 ani de aceleasi probleme descrise aici
Am trecut prin aceleasi antibiotice, alfa blocante, antiinflamatoare... fara succes (in plus nu mi s-a descoperit niciodata vreo infectie in urina sau lichidul prostatic)..+o gramada de ceaiuri si produse naturiste
In urma cercetarilor diverselor forumuri de limba engleza am aflat de protocolul Wise-Anderson pus la punct de o echipa de medici care sustine ca toate aceste simptome urinare si genitale provin de la tensionarea excesiva a muschilor pelvisului
Recomand la toata lumea sa citesca "A headache in the pelvis" (eu am procurat-o de pe amazon)
Amanunte aici: http://www.pelvicpainhelp.com/
A se citi si : Heal pelvic pain de Amy Stein

95% din asa zisele prostatite cronice nu sunt de natura infectioasa cu toate acestea toti urologii recomanda antibiotice(inclusiv cei din usa)

Tratamentul are 2 parti: relaxare+ masajul unor puncte declansatoare(trigger points)care se face extern dar si
intern (prin anus)

In ce ma priveste a fost singurul tratament care a avut efect..dar chiar si acum iin special in periode de stress simptomele reapar

Sanatate la toata lumea
In ce ma priveste a
0
07-03-2011, ora 13:25
adrianux
Nu este medic/terapeut
adrianux
Intradevar interesanta cartea dr. Wise-Anderson, o citesc si eu acum. Cu toate ca este destul de controversata. Pentru aceasta boala mai este recomandata fizioterapia, masarea zonei pelvice. Mai multe detalii gasiti si pe prostatita-cronica.com inclusiv detalii despre cartea A Headeache in the Pelvis. Pacat ca nu se gaseste tradusa in lb. romana,
Ideea este ca trebuie sa crezi cu adevarat in teoria dr. Wise Anderson ptr ca sa aiba efect. Este pe termen lung si necesita multa multa rabdare si perseverenta.
0
11-03-2011, ora 11:27
gix
Nu este medic/terapeut
gix
buna ziua. am mai postat cu ceva timp in urma despre problemele mele legata de prostatita, si ma gindeam sa ma irevin, poate mai aflu ceva sfaturi. in special de la d-l mporumbaru(datorita caruia am inceput un astfel de tratament).!! dupa cum spuneam, am inceput(continuat mai bine spus) cu un tratament naturist, si pot spune ca intradevar ma simt mai bine, desi sunt constient ca este o cale lunga de strabatut,. tratamentul meu consta in ceai de pufulita, tinctura de pufulita si ghimpe si un timp imi recomandase cineva un medicament uriclar ( ca supliment alimentar) pe care l-am luat timp de 1 luna, iar combinat cu tratamentul naturist se pare ca a avut ceva efect...!!
simptome mai sunt, dar oricum nr urinariilor a inceput sa scada, iar noaptea nu am urinari, usturimi nu am avut de la inceput, iar apetitul pare ca si-a revenit. Specific, ca nu am mai fost la urolog, pt ca ma simteam mai bine si am zis sa continui cu tr naturist, si incerc sa evit cit posibil medicamentele care se pare ca nu au efecte deosebite aupra prostatei si plus de asta mai au si efecte adverse!! Totusi as vrea sa va intreb (in special pe domnul mporumbaru) cind si cit timp ar tr sa ma ifac pauza de la aceste tratamente ?! tin sa spun ca ma simt ma ibine..si parca am asa o, retinere sa ma las, chiar si citeva saptamani, cu frica ca pot reveni iar simptomele agresive, daca renunt o perioada la naturiste..dar totusi cred ca nici in continuu nu ar fii tocmai indicat..!! daca se poate un ras, sa stiu cam cit timp ar trebui sa intrerup tratamentul, chiar si in conditiile in care ma simt mai bine..? va multumesc
0
11-03-2011, ora 11:41
gix
Nu este medic/terapeut
gix
bunaziua.uitasem sa ma iintreb ceva...!! este normal ca intr-o perioada in care ma simt bine sa mai fie si zile in care ma simt ma irau..!?in cazul tratamentului naturist sau este un semn ca boala isi revine..?
se intimpla ca 2 3 zile pa saptamina sa ma simt mai rau, adica urinari mai dese, stare de disconfort la nivelul abdomenului inferior, des restul timpului e ok..!! tin sa spun ca inainte predominau zilele proaste si cite una mai buna, acum exte exact invers cite una ma iproasta in rest sunt bune..!! va multumesc
0
13-03-2011, ora 14:55
mporumbaru
Nu este medic/terapeut
mporumbaru
@gix

Ma bucur ca te simti mai bine!

uitasem sa ma iintreb ceva...!! este normal ca intr-o perioada in care ma simt bine sa mai fie si zile in care ma simt ma irau..!?in cazul tratamentului naturist sau este un semn ca boala isi revine..?

Cum ai inteles si tu foarte bine, vindecarea in cazul prostatitei cronice este un proces care nu e imediat, ci e de durata. De aceea e normal sa mai ai si ceva zile rele, dar vezi ca in medie numarul acestora a scazut pe saptamina (asta inseamana ca vindecarea e pe drumul cel bun), si va continua sa scada incet incet, daca te ingrijesti asa cum ai facut-o si pina acum.

cind si cit timp ar tr sa ma ifac pauza de la aceste tratamente ?! tin sa spun ca ma simt ma ibine..si parca am asa o, retinere sa ma las, chiar si citeva saptamani, cu frica ca pot reveni iar simptomele agresive, daca renunt o perioada la naturiste

Pufulita si ghimpele sint plante netoxice, si nu e cunoscut nici un efect advers al tratamentului cu acestea. Ele pot fi luate pe termen lung (si asta e chiar indicat in problemele de prostata, care cer timp ca sa se rezolve). In cartea Terapia Naturista (Editura Stiintifica 1992) farmacistii R Dumitru si E Dumitru mentioneaza folosirea ghimpelui pe termen lung: 2 cani ceai pe zi in primele 6 luni, apoi 1 cana pe zi. Ei recomanda ca in timpul tratamentului sa se reduca condimentele, acriturile, cafeaua, si sa se evite pe cit posibil alcoolul; se stie ca acestea pot irita o prostata sau vezica inflamata. Tot ei mai scriu la sectiunea "Prostatita" ca "tehnicile naturiste rezolva majoritatea cazurilor de prostatita".

Daca tii neaparat, in primul an poti face o pauza de 1-2 luni. In acest caz poti trece pe produsele apicole recomandate mai sus, polen, propolis, care sint f benefice in bolile de prostata.
Incearca mai intii daca nu esti alergic la propolis (e putin probabil) luind putine picaturi de tinctura pentru prima data, intr-o lingura de miere.

Nu neglija multi-vitaminele-mineralele. Stimularea urinarii (care e foarte usoara oricum in cazut pufulitei si ghimpelui deoarece sint plante blinde) creste usor consumul de minerale (care de regula se elimina prin urina). Deci in curele lungi e bine corpul sa fie realimentat din cind in cind cu multivitamine/minerale.

In final, cind te vei simti suficient de bine incit esti tentat sa uiti de prostata, tincturi, ceaiuri etc, aminteste-ti totusi in fiecare an sa mai faci o cura profilactica (de preventie) de 1-2 luni din tratamentul care ti-a folosit, mai ales in lunile reci/umede de toamna/iarna. Unii mai au o oarecare sensibilitate in asemenea perioade.

Sa auzim de bine!
0
13-03-2011, ora 15:11
mporumbaru
Nu este medic/terapeut
mporumbaru
Facilitatile forumului nu permit redarea fragmentelor din alt mesaj, pt a raspunde punctual la acestea. Paragrafele din mesajul precedent incepind cu litera mica sint din alt mesaj (caracterele pe care le-am pus au fost sterse automat)
0
14-03-2011, ora 16:01
gix
Nu este medic/terapeut
gix
va multumesc d-le mporumbaru pentru sfaturi, si pentru timpul acordat!! o sa continui cu acest tratament care sper eu, sa ma rezolve, odata si odata1! va multumesc inca odata si o sa mai revin cu detalii, vis a vis de evolutia tratamentului!! multa sanatate
0
17-03-2011, ora 09:58
gix
Nu este medic/terapeut
gix
buna. as mai avea o intrebare, pt d-l mporumbaru : tratamentul meu naturist l-am combinat cu, un medicament care, (asa este recomandat, ca fiind supliment alimentar) se numeste uriclar, si mia facut chiar foarte bine, adica am simtit imediat efectul, binenteles impreuna cu ceaiuriile si tincturiile..daca stiti cumva sau ati auzit ceva despre acest medicament( capsule) Uriclar, credeti ca este bine sa-l iau in continuare impreuna cu cel naturist daca am vazut ca are efect benefic ? l-am luat 2 luni, cite 3 pastile pe zii dupa aceea l-am intrerupt ci u gindul sa nu mi afecteze poate altceva!!...si inca ceva, , este posibil ca aceste tratamente indelungate sa aiba efecte asupra potentei..? cineva vehicula aceasta idee, plus cei o gramada care se pling de disfunctie erectila...desi eu nu cred ca din cauza tratamentului naturist poti avea astfel de probleme, poate invers de la cel alopat.si mai mult eu cred ca, ( dupa cum spun unii medici urologi) aceasta afectiune nu are legatura in mod organic cu sistemul erectil..!! va multumesc...( d le mporumbaru, imi cer scz daca credeti ca insist prea mult pe raspunsuriile dumneavoastra, dar sunteti cel care datorita caruia ma simt mai bine, cu acest tratament naturist, plus nivelul dumneavoastra de a explica, ma face sa vad lucruriile mult mai clar si limpede, astfel k am prins incredere in raspunsuriile dumneavoastra, va multumesc)
0
18-03-2011, ora 19:59
mporumbaru
Nu este medic/terapeut
mporumbaru
@gix

Substantele active din medicamentul uriclar sint componente ale unor uleiuri esentiale care in natura apar in diverse plante aromate. In special substantele pinene (care dau jumatate din substantele active pe comprimat) sint componente importante ale rasinii de conifere (in special rasina de pin). Ele sint diuretice (stimuleaza urinarea), antimicrobiene, si ajuta la dizolvarea si/sau eliminarea calculilor renali.

Nu stiu care e limita de folosire pt uriclar, dar la medicamente as zice sa fii prudent cu perioadele mari de administrare. Urmeaza prospectul, si daca nu e clar, intreaba medicul. Substantele astea pot fi fabricate si chimic, dar in descrierele medicamentului de pe internet se sugereaza ca ele sint naturale, ceea ce e intotdeauna de preferat. Daca-ti face bine foloseste-l, dar parerea mea e sa faci si pauze cu el.

In alta ordine de idei, in recomandarile mele inclusesem remedii antimicrobiene legate de astfel de substante aromate ca si cele din uriclar, dar mai de pe la noi si mai putin procesate sub forma de pastile, si anume: tinctura de rasina (e de conifere - apropo de pinenele din uriclar), si uleiuri esentiale naturale (pe al caror prospect trebuie sa scrie UZ INTERN !). Astfel de uleiurile esentiale sint remedii de consumat pe timp destul de limitat, apoi pauza, si trebuie sa se urmeze prospectul intocmai in fiecare caz, pt ca desi naturale sint substante puternice.

Sanatate!
0
18-03-2011, ora 20:38
mporumbaru
Nu este medic/terapeut
mporumbaru
Cit despre afectarea vietii sexuale: despre aceste tratamente naturale de care am discutat nu se cunoaste nici un efect negativ aspupra libidoului si potentei.

Dimpotriva, exista unele medicamente de sinteza (fabricate chimic, de exemplu finasteridele) care se prescriu in boala numita adenom de prostata (prescurtat BPH pe internet in engleza), care pot afecta viata sexuala (pot duce la libidou scazut/ dorinta diminuata, si disfunctii erectile/potenta redusa) dar pot da si depresie la unii pacienti. Adenomul apare in schimb la barbatii in virsta, si e diferit de prostatita. Un exemplu de astfel de medicament (prescris si impotriva chelirii) e Proscar. E bine de stiut: barbatii de peste 50 de ani e bine sa faca un control din cind in cind la urolog pt adenom de prostata (manifestat prin dificulati de urinare), si sa ia plante ca pufulita si ghimpe care sint bune si in acest caz, inainte ca adenomul sa se dezvolte prea mult si sa trebuiasca sa recurga la tratamente cu efecte secundare, sau chiar la solutia chirurgicala in cazuri mai grave. Dar inca o data, e vorba de o afectiune pt oamenii in virsta, desi e adevarat ca sint afectati destul de multi barbati, in special din cei peste 60 de ani.
0
31-03-2011, ora 12:07
jhon_bv
Nu este medic/terapeut
jhon_bv
va salut,
am 23 ani am aceleasi probleme ca si voi de ceva vreme, as vrea sa va rog sa-mi ziceti si mie un doctor bun un cabinet particular ceva sa-mi fac mai multe analize
tin sa mentionez ca am fost la 4 doctori, parca i-am cautat, singurele analize care le-am facut ecograf, si urocultura amandoua bune.tratament ?! antibiotic dupa ureche... ciprolen, tavanic, si au mai fost. si alte medicam
ca si simtome pot sa zic un disconfort, usturime usoara cel mai grav erectie slaba, simt parca ca am ceva in prostata si cand urinez.poate fi inflamatie sau ceva calcifieri ??? nu ma pricep deloc
va rog dn. porumbaru poate ati putea sa imi dati macar o parere caci cu doctorii m-am lamurit, oricum am sa incep sa iau si eu tincturi si ce ati mai spus dumneavoastra

am simttit o inbunatatire considerabila la ciprolen 5 zile mi s-a recomandat, inebuunesc cand citesc acum cat dureaza un tratament la prostatita cronica...doctori de duzina bine zis.probabil daca continuam acum era bine dar eu am zis ca se redreseaza problema dupa tratament, dar incet simtomele au reaparut
am mai incercat dupa sa iau ciprolen dar fara nici un rezultat, credeti ca daca as lua CiPROFLOXACIN ar fi altceva sau au aceleasi substante ? chiar nu ma pricep de asta va intreb

va rog mult sa-mi raspundeti orice sfat parere este bine venita
multumesc anticipat
0
05-04-2011, ora 20:04
mporumbaru
Nu este medic/terapeut
mporumbaru
Ciprolen e acelasi lucru cu ciprofloxacin (care e substanta generica in primul). Apropo de medici, sint si buni, dar trebuie sa-i gasesti. Cei de duzina la care m-am referit si eu sint mai ales printre cei tineri care au intrat si absolvit facultatea cu medii mici (in general asta s-a intimplat dupa '90 cind concurenta la medicina s-a dus in jos). Nu poti trata pe cineva bine cind ai absolvit cu 5 si 6, iar in Romania e plin de asa absolventi medicinisti acum din pacate.

Totusi unde ai fost ti-au facut ecografie si urocultura, ceea ce nu e chiar nimic. Incearca si o spermocultura. Pt un medic bun, incearca intr-un oras care este centru universitar vechi (Bucursti, Cluj, Iasi, Timisoara). Nu te du in schimb nici la medicii mari profesori si mai in virsta, ca astia sint blazati si satui de bolnavi, ca sa iti mai dea atentia cuvenita.
Cel mai bine e daca cineva iti recomanda un medic de care a fost multumit.

Sanatate!
0
06-04-2011, ora 15:05
jhon_bv
Nu este medic/terapeut
jhon_bv
va multumesc pt raspuns
da, ar fi bine daca cineva ar putea sa-mi recomande un medic la care a fost si care i-a acordat atentia necesara, in cea ce priveste cu doctorii invarsta si renumiti aveti dreptate am nimerit si eu unul, nu generalizam, dar majoritatea sunt plictisiti satui si nu au nevoie sa se afirme.
domnule porumbaru, este posibil de la inflamatia prostatei sa apara erectia slaba??, sa ma fac mai intales.. chiar daca este stimulat glandul foarte greu simt vreo senzatie, uneori erectia este aproape normala, dar foarte greu reusesc sa o mentin.
am inceput sa iau propolis brut, pot sa zic ca se simte o diferenta la urinare, este mai bine o sa continui cat de mult pot cu tincturile care le-ati recomandat,
iau tinct de ienupar acum. si o sa contiunui cu restu

va multumesc
toate cele bune
0
07-04-2011, ora 12:21
mporumbaru
Nu este medic/terapeut
mporumbaru
@jhon_bv

O intrebare: medicii au spus clar ca ai prostatita? Eu asta am presupus din ce ai povestit.

As spune mai degraba ca stresul, teama si ingrijorarea generate de faptul ca prostata nu e sanatoasa, iti influenteaza erectia si mai diminueaza libidoul (dorinta si placerea de a face sex). E cunoscut acest lucru: stresul prelungit, deprimarea (si deprimarea prelungita care se numeste depresie) cauzate de o problema prelungita (in particular de boala) pot influenta libidoul, si pot aduce tulburari de erectie. Dar astea tin de starea psihica consumata, si sint reversibile (trec). Relaxeaza-te si ingrijeste-te, si dupa parerea mea totul va reveni la normal in privinta libidoului si a erectiei. Cit de repede? Depinde de tine cit de repede reusesti sa accepti situatia actuala, si sa te relaxezi stiind ca esti pe drumul cel bun daca te ingrijesti constant si cu rabdare. Pentru orice eventualitate insa, poti intreba si un medic urolog care e singurul care te poate examina in mod direct si recomanda teste, sa vada daca este vreo cauza fizica (dar eu nu cred). Cauzele fizice sint de obicei: vase sanguine care au acumulat depuneri de colesterol si nu alimenteaza penisul cu suficient singe pt o erectie buna (nu e cazul tau pt ca esti tinar), nivel mai scazut de testosteron in singe (iarasi nu e cazul barbatilor tineri de obicei), etc.
Sigur ca si disconfortul aparatului genital poate avea o contributie, dar precum am spus, asta se intimpla mai degraba prin afectarea starii interioare, cu teama, stres, deprimare, depresie. Dar sentimentul ca ti-ai gasit un mod bun de a te trata te ajuta mult si cu aceste stari interioare. Ai vazut din postarile altor barbati pe acest forum ca atunci cind au gasit o metoda de tratament care ii ajuta, le-a revenit increderea ca se descurca bine, si asta ii ajuta sa continue tratamentul cu usurinta si sa se apropie din ce in ce mai mult de sanatate, dar in mod sigur increderea aceasta rezolva in primul rind teama de boala, stresul, deprimarea, si viata sexuala nu are decit de cistigat din asta.

Pentru ingrijirea prostatei, incearca in paralel cu alt tratament pe care il iei, si supozitoarele de propolis miprosept. Le gasesti la plafar sau apicola. Iti recomand 2 cutii pe luna (20 supozitoare), timp de 3 luni, cite 1 supozitor pe zi, ideal dupa scaun+dus. Daca simti o diferenta in bine, atunci continua pina la 6 luni, si eventual repeta daca e nevoie cu 1 cutie pe luna.
0
12-04-2011, ora 21:25
jhon_bv
Nu este medic/terapeut
jhon_bv
in primul rand va multumes din inima pentru randurile pe care le-ati scris fara a avea obligatie sau interes, un fapt care pe mine personal ma ajuta enorm, caci mi-am pierdut elanul de a mai umbla pe la doctori care in general mi-au lasat impresia ca imi expun mai putine alternative de tratament decat stiu ei.plata consultul timpu costa, drum bun
da mi s-a pus diagnosticul de prostatita cronica dupa mai multe tratamente cu antibiotic, probleme de natura fizica care ar duce la dereglarea erectiei nu am, chiar am facut un test/analiza si mi s-a spus ca circulatia este foarte buna in acea zona.iar inaite de prostatita pot zice ca erectia era excelenta
daca ma gandesc la ce mi-ati spus ar avea cumva relevanta, erectia era mult mai buna cand urmam un tratament la care simteam o oarecare schimbare poate si psihicul sa fie de depresie nu e vrba, dar poate tmpul acumulat ar fi putu influenta oarecum subconstientul
si totusi insist cu acea jena in prostata la urinare si cand incerc sa am o erectie parca nu-mi da voie, ar putea fi vorba de calcifiere, nu intaleg aceasta notiune nu stiu ce inseamna, sau mai sigur ar fi vorba despre inflamatie ???
cert e insa faptul ca de cand am inceput sa iau tinctura de ienupar si ghimpe+pufulita lucrurile s-au mai ameliorat, am sa continui, mi s-a terminat ienuparul nu a m stiut ca doar 1 sapt ajunge o sticluta, am sa iau sa am pe 3 sapt consecutiv banuesc ca nu e bine sa intrerupi, la celelalt
0
12-04-2011, ora 21:29
jhon_bv
Nu este medic/terapeut
jhon_bv
am postat din greseala fara sa termin.
. la celelalte stiu, urma sa zic.

numa bine !
0
07-05-2011, ora 01:09
vladimires
Nu este medic/terapeut
vladimires
D-le Porumbaru am citit cu atentie acest forum, vreau sa va zic ca ma regasesc printre cei cu probleme de prostata.
Vreu sa incep si eu administrarea produselor naturiste recomandate de dv, dar aici in Franta nu le pot gasi pe toate, in plus nu am timp si posibilitate sa prepar tincturile. Dar se gaseste foarte usor uleiul de ienupar, ma intreb daca acesta din urma poate fi administrat in locul tincturei de ienupar, caci am citit ca tinctura patrunde are o putere mai mare de patrundere, va rog sa-mi dati un sfat vis a vis de:
1.Pot folosi uleiul esential de ienupar in locul tincturii de ienupar?, pot sa il combin impreuna cu uleiul esential de cimbru?, acestea fiind administrate in perioade acute.
2.Pentru perioade de intretinere pot folosi uleiurile esentiale de pufulita si ghimpe in locul tincturilor?
In principiu doresc sa stiu dac pot fi inlocuite tincturile cu uleiurile esentiale de administrare interna bineinteles
0
10-05-2011, ora 09:05
florinelb
Nu este medic/terapeut
florinelb
Stimate D-le Porumbaru,

Revin cu o rugaminte la dvs, daca puteti sa ma lamuriti. La ultimul control pe care l-am facut la urolog, in ianuarie, prostata a iesit normala ca dimensiuni (ecografie). Medicul a spus sa continui cu tratament de intretinere, gen prostamol. Eu continui totusi cu tincturile de pufulita si ghimpe (am deja vreo 8 luni de cand le iau), polen, tinctura de propolis, Prostate Repair Plus. Nu inteleg de ce totusi dupa 4 luni persista durerile in zona pelvina si anala. Sunt zile cand ma simt mai bine dar sunt zile cu dureri, urinari mai dese, intepaturi care parca vin din zona prostatei (or fi de la calcifierile din prostata). Sa inteleg faptul ca de fapt a fost afectata si zona musculara si centrii nervosi din zona pelvina? Din ce am mai citi pe internet, parca incep sa consider ca este adevarat ce se spune in Protocolul de la Standford.
Va multumesc anticipat pt raspuns.

Sanatate si numai bine tuturor!
0
13-05-2011, ora 10:34
mporumbaru
Nu este medic/terapeut
mporumbaru
@vladimires
Francezii, mai mult decit altii, cunosc si folosesc uleiurile esentiale. In special cind vor sa evite antibioticele, datorita unor motive/probleme pe care le au cu administrarea medicamentelor de sinteza.

Atita timp cit tineti legatura cu medicul, ati facut si faceti analizele indicate, si ati incercat si un tratament medicamentos mai intii, ati putea recurge in paralel sau dupa acesta la tratamentul naturist. E bine sa explorati un evaintai cit mai larg al cailor terapeutice existente (medicina conventionala plus naturista).

Uleiurile esentiale de ienupar si de cimbru (si in particular combinatia lor) sint recomandate pt sistemul urogenital, in particular pt boala inflamatorie, mai ales in faza acuta (perioada de criza), a prostatei, cind limiteaza si diminueaza infectia/inflamatia. Aveti grija sa fie naturale (mai sint si contrafacute), si inscriptionate pentru uz intern, respectati dozele recomandate pe prospect sau de catre medic (Franta este tara unde gasiti mai usor acesti specialisti care au pregatire medicala, si practica si terapia cu uleiuri esentiale), si perioada de administrare. De obicei se iau 3-5 picaturi de 3-4 ori pe zi intr-o lingura de miere sau pe zahar cubic, pe o prioada de 7-14 zile, dupa care pauza, si apoi tratamentul se poate relua. Pe termen lung, sau de intretinere, ceaiurile si tincturile de pufulita si ghimpe sint mai adecvate, fiind mai blinde. Pe termen scurt, in criza, uleiurile esentiale au o actiune mai intensa. Cel de ienupar este foarte diuretic, actioneaza cu precadere pe sistemul urinar, iar cel de cimbru are unul din cele mai mari spectre de actiune (efectiv pe multe bacterii). Avantajul uleiurilor este ca bacteriile nu dezvolta rezistenta la aceste substante, asa cum fac in cazul antibioticelor.

Nu cunosc folosirea uleiurilor esentiale de pufulita si ghimpe. In general plantele aromate sint sursa uleiurilor esentiale, ori pufulita si ghimpele au concentratii mai mici de substante aromate. Va puteti procura ceaiurile sau tincturile din tara, prin colet postal de exemplu. Dati o cautare pe google cu tisane epilobe sa vedeti daca gasiti pufulita de cumparat si in Franta.
0
13-05-2011, ora 12:22
mporumbaru
Nu este medic/terapeut
mporumbaru
@florinelb

"Sa inteleg faptul ca de fapt a fost afectata si zona musculara si centrii nervosi din zona pelvina?"

Prostatita are multe necunoscute pentru medici, nu e o boala foarte bine inteleasa, inca.
Personal nu cred ca prostatita poate afecta zona musculara sau centrii nervosi din zona, in sensul in care sa le produca o - modificare fizica -. Mai degraba zona devine senzitiva din cauza prostatitei, ceea ce e cu totul diferit.

Daca tratamentul luat pina acum a avut un efect de micsorare a prostatei marite, si a inbunatatit simptomele (chiar daca lent si cite putin), e o indicatie clara ca trebuie continuat cu ele. Nu va ingrijorati ca nu va vindecati mai repede, in situatia in care constatati ca prograsati (chiar si foarte lent) spre mai bine. Daca asta nu se intimpla, incercati alt tratament, pina la urma gasiti ceva care va duce spe mai bine. Poate dura mai mult sau mai putin, depinde de pacient, depinde de ce inflamatie a fost la inceput, depinde de bacteria responsabila, etc, deci depinde de multi factori.

Calcifierea la prostata, da, poate exista. Un urolog va poate confirma, in timp un procentaj foarte mare de barbati o vor avea, si nu neaparat au probleme.

Ce se poate face cind vedeti ca nu va simtiti asa de bine pe cit doriti? Sint doar doua posibilitati: acceptati, sau nu. Varianta accepati: va ingrijiti ca si pina acum, sinteti recunoscator pt ca sint schimbari si efecte (chiar si foarte lente) datorita ingrijirii pe care v-o acordati, si aveti rabdare sa continuati, eventual imbunatatiti ingrijirea - folositi propolisul sub forma de supozitoare, faceti sport (relaxeaza corpul), invatati o metoda specifica de relaxare, va inspirari din cartea care explica protocolul de la Stanford, etc. Nu vreau sa fiu cinic, dar trebuie sa expun si varianta a doua, pt ca e realista. Nu va acceptati starea in care sinteti, si atunci ce faceti? Ati incercat deja diverse antibiotice date de medic, produsele naturiste desi au adus oarece imbunatatiri nu v-au rezolvat complet problema dupa citeva luni de folosire; ramine sa dati peste vreun medic dispus sa exploateze nemultumirea pe care o aveti (sint si din astia) si sa va incaseze sute, sau mii de euro, propunindu-va vreo metoda invaziva nenecesara (in acest caz o interventie mecanica in corp), "cu sanse mari de vindecare" v-ar spune, dar "trebuie sa mai veniti de citeva ori" sa cotizati, care sa va faca mai mult rau, fizic.

Sfatul meu, relaxati-va, aveti rabdare si continuati ca pina acum sa va ingrijiti. Atita timp cit mergeti spre mai bine (repet, chiar si foarte foarte lent), si nu spre rau, puteti fi linistit ca sinteti pe drumul pe care trebuie sa fiti.

Sanatate!
0
15-05-2011, ora 08:33
florinelb
Nu este medic/terapeut
florinelb
Stimate D-le Porumbaru,

In primul rand vreau sa va multumesc pt raspunsul dvs si recunosc ca aveti mare dreptate in ceea ce spuneti. In principiu am acceptat situatia si incerc sa fac tot ce este posibil sa o depasesc. Voi continua cu tratamentele naturiste pt ca oricum alta varianta nu am si au fost singurele care mi-au adus imbunatatiri pt perioade mai lungi de timp (cand ma gandesc cate antibiotice si antiinflamatoare am inghitit anul trecut ma ia groaza). In ceea ce priveste vizita la alti medici nu prea imi vine sa ma mai duc, pt ca stiu ce fac: te asculta 5 minute si te umplu de medicamente. Despre partea cu metodele invazive sunt impotriva lor, considerandu-le necesare numai in situatii limita, cand nu mai exista alte solutii.
Inca o data vreau sa va felicit pt optimismul si increderea pe care le-o insuflati tuturor celor cu aceasta afectiune.

Sanatate si numai bine tuturor!
0
05-06-2011, ora 15:56
vladimires
Nu este medic/terapeut
vladimires
D-le Porumbaru am urmat sfaturile dumneavoastra si am inregistrat succese impunatoare.
In cazul meu este vorba de o prostatita cronica bacteriana la 27 de ani ai mei, cu o prezenta a acesteia aproximativ de 2 ani medicul a depistat o tryhomonaza, ca si simptome aveam usturimi la urinare, ejaculare, urinare incompleta, fortata... tratamentul a constat in 13 proceduri de masaj pe prostata dupa care administrare de antiobiotice in doua faze a cate doua saptamani, deci in total 4 saptamani. Dupa care eu am administrat timp de 10 zile ulei esential de cimbru lynalol 2 picaturi * 3 ori/zi, ulterior am folosit macerat de muguri de ienupar si pin, 15 picaturi/zi din fiecare timp de 14 zile, concomitent cu un produs macerat de muguri de sabal+sequoia+pufulita destinat confortului urinar.
Vreau sa zic ca in momentul de fata nu am usturimi la urinare, jetul e destul de ferm, noaptea nu ma trezesc pentru a merge la urinat. Am un libidou bun, doar ca ma deranjeaza cantitatea mica de sperma la ejaculare, simt orgasm, pulsatii ale uretrei, totul ca inainte, dar fara cantitate semnificativa de produs, ma tem sa nu fie ejaculare retrograda, datorata medicamentatiei antibiotice, din acest motiv am inceput sa administrez l-arginia 2 g/zi, pentru a mari tonusul tesuturilor musculare genitale. As dori sa va expuneti parerea fata de tratamentul adoptat de mine si in acelasi timp sa va exprimati punctul de vedere pentru urmatorul amestec naturist:
1. prestagem preparat destinat confortului masculin compus din extras de muguri de sabal+sequoia+pufulita, doza recomandata de 15 picaturi/zi in 3 faze cate 5 picaturi.
2. capsule gelatina 500 mg ulei de seminte de dovleac, 2 caps/zi (total 1 g)
3. capsule gelatina 300 mg Pygeum Africanum, 2 caps/zi (total 600 mg)
4. complex de vitamine si minerale MultiHomme care asigura doza zilnica recomandata de seleniu, vit E, Zinc, lycopene etc, produs conceput funcite de nevoile in vitamine si minerale pentru barbati
5. arginina ketoglutarat 3 g/zi pentru tonifierea tesuturilor musculare genitale si o irigare mai buna cu sange
6. amestec de tincturi de pufulita si ghimpe
0
18-07-2011, ora 12:34
mporumbaru
Nu este medic/terapeut
mporumbaru
@vladimires

Ma bucur sa citesc ca te simti bine, si ca iti acorzi in continuare grija pentru problema avuta, desi in timp tenacitatea aratata (un lucru foarte bun, bineinteles) nu va mai fi la fel de necesara.

As putea spune ca apreciez faptul ca ai gasit un medic in Romana (presupun) care a combinat tratamentul medicamentos cu masajul prostatei. Este o tehnica impusa de doctorul Felciano din Filipine, dupa care un numar de medici occidentali s-au inspirat.

In privinta ejacularii retrograde - asta nu e o problema in sine, desi e putin probabil sa o ai, deoarece in general ea intervine mai ales la oameni in virsta, care au adenom de prostata, si/sau care eventual au facut o interventie chirurgicala la aceasta glanda. Nu e cazul tau. Exista un test simplu pt a o pune in evidenta ejacularea retrograda: dupa ejaculare se urineaza intr-un borcan; daca urina e tulbure, asta poate indica ejacularea unei parti din sperma in vezica urinara, care se va regasi apoi in urina din borcan,

Suplimentele alimentare pe care le iei sint din cele care ajuta prostata, evident. Totusi, personal nu sint convins de necesitatea argininei aici (pe de alta parte arginina e produsa de propriul corp oricum). Daca tot vrei sa iei, atunci polenul e o alternativa excelenta, ca sursa ideala de aminoacizi si nu numai. Tonusul muschilor din zona genitala (in partcular muschii PC) se poate mari prin practicarea exercitiilor Kegel - vezi acest forum, sau mai multe detalii pe internet. Bea suficient lichid (2L pe zi - asta e si o regula generala pt mentinerea sanatatii aparatului urinar) si practica kegels pt 2 luni, cu tenacitatea pe care am vazut ca o ai, si vezi dupa acest interval daca s-a produs o schimbare in volumul de sperma. In general un volum normal e de 2ml sau mai mult pe ejaculare (dupa o pauza de macar o zi fata de ejacularea precedenta).

Sanatate!
0
29-08-2011, ora 14:03
_baiat
Nu este medic/terapeut
_baiat
@vladimires

Punctele:
2. capsule gelatina 500 mg ulei de seminte de dovleac, 2 caps/zi (total 1 g)
3. capsule gelatina 300 mg Pygeum Africanum, 2 caps/zi (total 600 mg)
4. complex de vitamine si minerale MultiHomme care asigura doza zilnica recomandata de seleniu, vit E, Zinc, lycopene etc, produs conceput funcite de nevoile in vitamine si minerale pentru barbati

le gasesti in Prostatofort, daca ai auzit de acest produs (nu postez link-uri, pentruca este impotriva regulamentului pe forum). Cauta pe internet/google. Este foarte bun, l-am folosit multa vreme. Cum zicea si D-l Porumbaru, este bun pentru intretinere. Are urmatoarea compozitie:

Compozitie:
Extract de Pygeum Africanum: 40 mg.; Ulei de saminta de dovleac: 250 mg.;
Extract de Saw Palmetto : 160 mg.; Acid L-Glutamic: 100 mg.;
Zinc (gluconat): 15 mg.; L-Alanina 50 mg.;
Vitamina E: 30 IU; Glicina: 100 mg.;
Beta Sitosterol: 25 mg.;

Pretul variaza, dar costa mai putin de 40 RON / 30 bucati. Pe mine m-a ajutat cand l-am amestecat cu tincturile de pufulita si ghimpe. In ultima vreme n-am mai fost "in criza", deci n-am mai avut nevoie nici de prostatofort, poate incep sa-l iau din nou cand vine iarna, cand de obicei am si eu probleme (chiar si acuma).

Momentan iau amestec de tincturi, Prostata Protect, exista si capsule si tinctura. De 3 ori pe zi, si cand simt ca sunt racit un pic (cand am fost pe strand si am stat mult in apa rece, de exemplu), trec simptomele in 2-3 zile. Probabil ca-i doar o veziculita usoara in astfel de cazuri, dar nu lasa infectia sa se dezvolte si ii si diuretic bun.

Cum zicea si D-l Porumbaru, sa bei multe lichide. Chiar si berea curata foarte bine rinichii si sistemul urinar. Sa nu bei alcool concentrat, pentruca, cel putin in cazul meu, simt ca ustura dupa aceea. Alcoolul pur/concentrat irita prostata.

Sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns
110 comentarii 1 2 34 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: