Probleme digestive / Colon iritabil
Am nevoie de ajutorul dumneavoastră!
Acum 9 luni de zile am luat antibiotice pentru tratarea unui abces dentar, iar din acel moment tot sistemul meu digestiv a fost dat peste cap. Precizez ca am luat AUGMENTIN 825/125 fără protecţie pentru o perioada de 5 zile. La o săptămână jumate dupa terminarea tratamentului am început sa iau PROBIOTICE.
Ca şi simptome am:
-scaune moi
- legumele/ fructele crude nu mi le mai digeră stomacul
- balonare
-tranzit accelerat
In tot acest timp până in prezent mi-am făcut analize la sange, scaun si calprotectina, totul a ieşit in parametri normali
Diagnosticul pus de doctor a fost Colon iritabil.
Ca şi tratament am primit "Ibutin" pe o perioadă de o luna zile. După terminarea tratamentului simptomele au revenit.
Aş dori sa ştiu dacă există şanse de a-mi reveni la normal sau dacă mai există persoane ce au trecut prin această problemă şi s-au vindecat.
Precizez ca am 23 de ani.
Va multumesc.
Acum 9 luni de zile am luat antibiotice pentru tratarea unui abces dentar, iar din acel moment tot sistemul meu digestiv a fost dat peste cap. Precizez ca am luat AUGMENTIN 825/125 fără protecţie pentru o perioada de 5 zile. La o săptămână jumate dupa terminarea tratamentului am început sa iau PROBIOTICE.
Ca şi simptome am:
-scaune moi
- legumele/ fructele crude nu mi le mai digeră stomacul
- balonare
-tranzit accelerat
In tot acest timp până in prezent mi-am făcut analize la sange, scaun si calprotectina, totul a ieşit in parametri normali
Diagnosticul pus de doctor a fost Colon iritabil.
Ca şi tratament am primit "Ibutin" pe o perioadă de o luna zile. După terminarea tratamentului simptomele au revenit.
Aş dori sa ştiu dacă există şanse de a-mi reveni la normal sau dacă mai există persoane ce au trecut prin această problemă şi s-au vindecat.
Precizez ca am 23 de ani.
Va multumesc.
3 comentarii
Buna ziua.
Tratamentul care v-a fost prescris ( ibutin ) este bun. Dar ar trebui sa il urmati cam 3 luni de zile, cu reevaluare ulterioara.
Tratamentul care v-a fost prescris ( ibutin ) este bun. Dar ar trebui sa il urmati cam 3 luni de zile, cu reevaluare ulterioara.
Multumesc frumos pentru raspuns domnu' doctor.
Buna! Asa sunt si eu din cauza antibioticelor!
Am urmat tratament de lunga durata cu antibiotice si de un an de zile am gaze, bolborisme in intestine, scaune alternante, scadere ponderala 10Kg, urticarie pe maini. Totul dupa ce mi-am stricat totul cu antibiotice...Toate analizele bune cu exceptia analizei de Bacteria borrelia (de la muscatura de capusa) care a iesit pozitiv la IgM. Acuma din nou sunt pe Doxicilina de o saptamana pananla 21 de zile. Sunt praf
Am urmat tratament de lunga durata cu antibiotice si de un an de zile am gaze, bolborisme in intestine, scaune alternante, scadere ponderala 10Kg, urticarie pe maini. Totul dupa ce mi-am stricat totul cu antibiotice...Toate analizele bune cu exceptia analizei de Bacteria borrelia (de la muscatura de capusa) care a iesit pozitiv la IgM. Acuma din nou sunt pe Doxicilina de o saptamana pananla 21 de zile. Sunt praf
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 68va rog... cine are aceleasi simptome sa ma ajute!
- 2intestin iritabil sau nu?
- 48de aproape doi ani ma lupt cu sindromul colonuliu iritabil
- 9Cum scapi de gandul la boala?
- 6colon iritabil si tin in continuu tratament dar degeaba nu-mi revin
- 18Colon iritabil, ulcer, colecist sau toate la un loc?
- 5constipatie si colon iritabil - ce detoxifiante pentru colon ajuta?
- 4colon iritabil
- 2Dieta pentru colonul iritabil
- 1Colon iritabil sau gaze in stomac? remedii..
- 12Colon iritabil
- 34colon iritabil sau probleme psihice?
- 0Tratament pentru: Helicobacter pilory: balonare, gaze intestinale, colon iritabil?
- 3Colon iritabil sau ceva mai grav?
- 8Ulcer duodenal si sindromul colonului iritabil
- 6Durere in partea stanga sub coaste dupa mancare
- 5Colon iritabil/Boala Chron sau altceva mai grav?
- 2Reactii dupa regim colon iritabil
- 6Va rog ajutați mă cu un sfat... durere in partea dreapta, greață de la stomac și diaree
- 1Am gastrita, colon iritabil si steatoza la ficat, si de 8 ani au aparut gastrita si ci!
Mai multe informații despre: Colonul iritabil
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: