Probleme digestive / Colon iritabil

10-11-2021
PGeorge23
Nu este medic/terapeut
PGeorge23
Am nevoie de ajutorul dumneavoastră!
Acum 9 luni de zile am luat antibiotice pentru tratarea unui abces dentar, iar din acel moment tot sistemul meu digestiv a fost dat peste cap. Precizez ca am luat AUGMENTIN 825/125 fără protecţie pentru o perioada de 5 zile. La o săptămână jumate dupa terminarea tratamentului am început sa iau PROBIOTICE.
Ca şi simptome am:
-scaune moi
- legumele/ fructele crude nu mi le mai digeră stomacul
- balonare
-tranzit accelerat

In tot acest timp până in prezent mi-am făcut analize la sange, scaun si calprotectina, totul a ieşit in parametri normali
Diagnosticul pus de doctor a fost Colon iritabil.
Ca şi tratament am primit "Ibutin" pe o perioadă de o luna zile. După terminarea tratamentului simptomele au revenit.
Aş dori sa ştiu dacă există şanse de a-mi reveni la normal sau dacă mai există persoane ce au trecut prin această problemă şi s-au vindecat.
Precizez ca am 23 de ani.
Va multumesc.
3 comentarii
0
10-11-2021, ora 07:25
Dr. Adrian Platon
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Adrian Platon
Buna ziua.
Tratamentul care v-a fost prescris ( ibutin ) este bun. Dar ar trebui sa il urmati cam 3 luni de zile, cu reevaluare ulterioara.
0
10-11-2021, ora 09:23
PGeorge23
Nu este medic/terapeut
PGeorge23
Multumesc frumos pentru raspuns domnu' doctor.
0
15-12-2021, ora 03:06
sko
Nu este medic/terapeut
sko
Buna! Asa sunt si eu din cauza antibioticelor!
Am urmat tratament de lunga durata cu antibiotice si de un an de zile am gaze, bolborisme in intestine, scaune alternante, scadere ponderala 10Kg, urticarie pe maini. Totul dupa ce mi-am stricat totul cu antibiotice...Toate analizele bune cu exceptia analizei de Bacteria borrelia (de la muscatura de capusa) care a iesit pozitiv la IgM. Acuma din nou sunt pe Doxicilina de o saptamana pananla 21 de zile. Sunt praf
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tratament colon iritabil
  •