Disconfort rectal din cauza scaunelor dese

16-01-2022
Ionuț0108
Nu este medic/terapeut
Ionuț0108
Buna seara. Am și eu nevoie de un sfat. De câțiva ani sufăr de anxietate, din cauza anxietății am dezvoltat colon iritabil. Adică am scaune moi, scaune dese, crampe care dispar după defecație, bolboroseli, gaze, balonări. Noaptea nu am nicio problemă, doar ziua.Am făcut tot felul de controale iar rezultatul este colon iritabil pe fond anxios. acum câteva luni am observat sânge roșu pe hârtie și pe suprafața scaunelor, dar foarte puțin, am mers și am făcut Rectoscopie și anuscopie la doi medici diferiți și mi au zis că din cauza scaunelor dese s-a iritat mucoasa anusului și s-a inflamat, iar în anumite situații sângerează. La colonoscopie a fost totul ok. Doar inflamatia asta a apărut. Diagnosticul a fost de Anorectită. Că tratament am primit doar niste supozitoare și o crema.l dar nu cu rezultate prea mari. Starea mea generala e foarte buna, mă simt bine, mănânc bine, chiar m-am și ingrasat vreo 5 kg de când am problema asta...deci per total sunt f bine doar că mă supără disconfortul asta anal din cauza acestei inflamații. Eu voiam să vă întreb dacă se mai confrunta cineva cu așa ceva ? Și ce tratament luați ? As vrea sa incerc sa schimb și eu tratamentul. Și mă gândeam că există cineva pe aici care a avut vreun tratament care a dat rezultate bune. Va mulțumesc.
4 comentarii
1
16-01-2022, ora 20:02
tassevasi
Nu este medic/terapeut
tassevasi
Citeste despre Simdromul Roemheld de pe net si -ti mai recomand citea lucruri care pe mine ma ajutat si nu mai am nimic. Nu mai maninc ciorbe, fructe dupa masa, le maninc dimineata inainte de masa, nu mai maninc ce ma baloneaza nimic, dulciuri si altele, zilnic fac ceai de menta (1l ) si inca unul de apa pe zi, incearca nu ai de pierdut nimic , te faci bine singur. Nu spui si tu virsta, greutate si inaltime.
0
16-01-2022, ora 20:17
Ionuț0108
Nu este medic/terapeut
Ionuț0108
Am 28 de ani, 1m75 și 88 kg
0
20-01-2022, ora 22:37
Onuța1984
Nu este medic/terapeut
Onuța1984
Bună seara, Ionuț!Am băiatul meu de 11 ani care are aceeași simptome cam de 1 luna de zile.Am fost la medic, i a dat fiului meu antibiotic oxacilina, debridat și pt.protectia stomacului..Trebuie să bea multe lichide ;apă plată și suc de morcovi.Sucul de morcovi e cel mai bun.Fă ți la un blendere in fiecare zi.Incearcă să eviți dulciurile și laptele.In câteva sapt.iti vei reveni.Pt.imunitate scăzută i a vitamina D in fiecare zi.Multă sănătate, te vei face bine, încearcă să fii optimist și să ai credință în Dumnezeu..așa vei fi sănătos!
0
20-01-2022, ora 22:39
Onuța1984
Nu este medic/terapeut
Onuța1984
Îmi cer scuze pt.greselile gramaticale, am scris repede și tastatura mi a scris puțin greșit!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tratament colon iritabil
  •