constipatie...
acum ceva timp am avut scaunele foarte rare, acum mi-am mai revenit insa dupa ce fac, am senzatia k mai fac, dar cand ies, stau si nu fac nimic.Sunt si balonata si cateodata ma doare si burta.Nu am luat nimic pana acum si ma gandesc sa iau ceva cu efect laxativ sa vad cum functioneaza, daca ma simt 'normal'.imi puteti spune ceva in legatura cu asta?
3 comentarii
Mare atenţie ce luaţi: multe laxative, care fac parte din clasa numită eufemistic "laxative de contact" (în realitate: laxative iritante ale colonului) sunt adevărate droguri, având cele două proprietăţi ale oricărui drog: dau toleranţă şi dau dependenţă. Pe unele, mai îndrăznesc să scrie pe etichetă şi "laxativ uşor". Altele, se poziţionează ca "produse naturale" sau "din plante", ca şi când mătrăguna şi cucuta nu ar fi plante foarte naturale. Din această categorie fac parte şi ceaiuri laxative, de exemplu cele care conţin cruşin. Mai bine este să beţi un ceai din marijuana decât aşa ceva. Am văzut de prea multe sute de ori pacienţi chinuiţi de dependenţa de laxative, astfel încât o poziţie mai radicală se impune.
Dimpotrivă, există un laxativ ce face parte dintre foarte puţinele medicamente fără reacţii adverse. Se numeşte "Forlax". În mod normal, e singurul care ar trebui scutit de obligaţia prescripţiei medicale.
Dimpotrivă, există un laxativ ce face parte dintre foarte puţinele medicamente fără reacţii adverse. Se numeşte "Forlax". În mod normal, e singurul care ar trebui scutit de obligaţia prescripţiei medicale.
iti recomand: semintele de in inghitite cu apa de cu seara (2 linguri) sau dimineata la prima ora cu apa calda cu lamaie. Te scoate afara imediat.
daca este constimaptie mai grafva: se recomanda si cereale integrale la greu, tarate, bors de baut, smochine, prune uscate, curmale, mancate seara.
la mine functioneaza toate.
daca este constimaptie mai grafva: se recomanda si cereale integrale la greu, tarate, bors de baut, smochine, prune uscate, curmale, mancate seara.
la mine functioneaza toate.
eu am folosit ceai de crusin, organismul mi s-a obişnuit cu el şi nu mai reacţionează, am luat prune uscate puse într-un pahar cu apa de seara, le luam dimineaţa înainte de masa împreuna cu o lingura de tarate de grâu, nu am avut nici un efect, acuma dizolv în paharul cu prune uscate o jumătate de linguriţa de sare amara tot a doua zi, deocamdată am un scaun pe zi, nu ştiu dacă este sau nu dăunătoare sarea amara. dimineaţa înainte de masa beau o cafea şi fumez o ţigară şi după asta am scaun. nu ştiu ce îmi favorizează scaunul cafeaua sau ţigara.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 8stare subfebrila prelungita
- 3regim potrivit... constipatie frecventa
- 1Constipatie apoi diaree? Se poate?
- 4Cum se poate trata constipatia?
- 3constipatia la varstnici
- 4Nu pot sa fac la baie (scaun)!
- 4nu stiu ce sa mai cred! disfunctie erectila, bubite mici rosii de pe preput
- 8constipatie de sase zile
- 10constipatie de foarte multi ani
- 9colon iritat
- 20constipatie cronica la un copil de un an jumate