de sase ani... am eructii zilnice.ma balonez foarte mult.
De 6 ani traiesc aceasta situatie pe care nu o mai pot tolera.nu ma mai suport...am eructii zilnice.ma balonez foarte mult...si pot eructa minute la rand...cand mananc aceste eructii se amplifica...am constatat ca orice as manca ma deranjeaza...am facut helicobacter pilori.nimik...am baut bariu.si nici gastrita nu am...Insa sunt dimineti cand am stari de voma si chiar elimin ce se regaseste dimineata in stomac, saliva. Am fost la o petrecere si am dansat, m-am simtit bine zic eu pana la un moment dat, cand am mancat o pizza.dupa care cred eu efortul in combinatie cu pizza...m=a determinat sa am stari de voma.pana nu am eliminat asta nu scapat...dupa care am reluat momentul de a ma destinde.trebuie sa va spun ca nu am pus tigara in gura in viata mea.nu am baut cafea in viata mea...iar de baut.beau numai la petreceri 2-3 pahare de vin...sau bere.nu pot sub nici o forma sa beau tarii...ma ard la stomac.mi s-a zis ca am esofagita de reflux.ba ca am nu stiu ce la stomac...ba ca as avea ceva la colon..ca sa fac o endoscopie...ba o colonoscopie...ca ma invatati sa fac...si ce as putea sa intreprind mai departe? Mai nou de 3 zile imi tremura necontrolat degetul aratator de la mana dreapta.destul de des...sau din ce in ce mai des..nu stiu ce sa mai cred...nu scap de una ca dau de alta.am 36 de ani...de 2 zile i-am implinit.
3 comentarii
Buna ziua. Pentru eructatii persistente, poate ajuta Motilium (face sa se evacueze stomacul mai repede), Trienzim (enzime pancreatice, accelereaza digestia), Dimeticon (face sa se absoarba gazele din stomac). S-ar putea sa fie o evacuare intarziata a stomacului, care poate fi din cauza unui duoden mai stramt (de ex. din cauza unui ulcer duodenal). Mese mici si frecvente, nu mancati cu doua ore inainte de culcare. Investigatia cea mai buna este endoscopia digestiva superioara (gastroduodenoscopie), daca nu ati facut deja. Pentru tremorul de la mana, puteti incerca Magnerot. Daca persista, mergeti la un neurolog.
La multi ani sanatosi! De acord cu musaraf, in plus sper ca nu consumi bauturi acidulate.Te-ar ajuta o dieta alimentara fara condimente si alimente ce pot irita aparatul digestiv. Pentru balonari si gaze, foloseste carbune medicinal iar pentru o digestie rapida, Triferment(le gasesti in farmacii, dar sa nu faci un obicei in a face abuz alimentar stiind ca ai ajutorul medicamentelor).Atentie la alimentele fierbinti, evita sa iei medicamente pe stomacul gol.Renunta la bere-baloneaza.Sanatate multa.
Va multumesc pentru ajutorul dvs. Va puteti imagina ca in tot acest timp am mai fost la controale medicale si nedand rezultatele scontate mi s-a zis ca ceea ce am in momentul de fata e dobandit pe fond nervos...nu beau, in mod regulat, in general consum alcool la petreceri sau de maxim 2 zile de nastere..si nu fac niciodata exces, 2-3 pahare vin sau bauturi usoare, nu alcool tare, sau 2 beri maxim. Am incercat multe tratamente precum nexium, lekoklar, si mai stiu eu ce. In momentele mele de liniste sufleteasca sa zic asa momentele de eructie sunt mai rare ca de obicei, dar nu dispar definitiv. Intr-un timp am avut un tratament de colecist ca mi s-a zis ca e puturoasa, lenesa, si ca nu ar functiona suficient de bine. Nu am dureri abdominale absolut deloc, ci doar ma balonez excesiv si eructez cu stari de voma...Sunt zile cand elimin tot ce mananc. Dimineata am cel mai mult aer in stomac. Da asa este consum destul de mult sucuri acidulate, consumam mai exact, caci de cateva luni am revenit la apa:)))), dar si asa am aceleasi stari.Chiar azi o sa merg sa imi procur medicamentatia prescrisa de dumneavoastra. Va multumesc inca o data si sa aveti parte de tot ceea ce e mai bun in viata!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6De vreo 5-6 zile am probleme cu stomacul
- 4Scadere in greutate, pofta exagerata de mancare, balonare
- 5dupa o perioada cu diaree apoasa, ma simt balonat
- 6Am probleme cu stomacul: o data sau de 2 ori/sapt. sunt balonata
- 5Absorbtia Novynette la indigestie
- 11balonari dese, eructatii, dureri in piept in partea stanga
- 5cum sa maninc sanatos si sa ma ingras putin?
- 5dureri in partea stanga, balonare
- 3daca mananc ceva cu grasime, am un gust foarte rau, ma balonez si mi se umfla membrele
- 3de la flixotide te poti imbalona?
- 5sindrom dispeptic sau gastrita?
- 3balonare partea stanga
- 2balonare gaze şi presiune abdomen drept
- 2Probleme colon
- 0Bebelus 3 saptamani balonat !!
- 2Lichid in stomac
- 0Balonare la nivelul intestinelor
- 0Urgent: Probleme Gastro - balonare zilnica sau aproape zilnica
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: