probleme de vedere
de cativa ani au inceput sa imi lacrimeze ochii...am vizitat un oftalmologcre examinadu-ma prin metodele dp vremea bunicii (picaturi si citit literele dp panou, sensibilitate la lumina, etc) mi-a spus ca am dioptriile +5 si m-a chemat in sapt urmatoare la probe pt ochelari...am fost la un tehnician oftalmolog care m-a pus la aparat si mi-a spus k n-am decat +0, 25 la ambii ochi, dupa care mi-a facut ochelari cu dioptriile respetive. nici unul nu mia dat vreo reteta pt picaturi.
problema e ca mie imi obosesc ochii tot mai des cand citesc, ma uit la tv sau tau la comp, imi lacrimeaza, uneori am chiar si mancarimi, iar din cand in cand imi simt ochii ca si cand mi-ar lua foc si am niste dureri de cap ingrozitoare care tin zile in sir...tin sa precizez ca nu stau mult timp in fata tv-ului sau a calculatorului...mai precizez k vad in unele momente ca printr-o ceata deasa sau vad puncte luminoase si e nevoie sa clipesc des ca sa imi revin.
nu stiu la cine sa apelez pt ca locuiesc intr-un oras mic, cu doctori slabi sau poate indiferenti, si nu imi permit un control la paricular sau intr-un centru medical dintr-un alt oras. daca puteti v-as fi foarte recunoscatoare daca m-ati ajuta cu niste sfaturi sau daca aveti cumva idee cu ce ma confrunt...
problema e ca mie imi obosesc ochii tot mai des cand citesc, ma uit la tv sau tau la comp, imi lacrimeaza, uneori am chiar si mancarimi, iar din cand in cand imi simt ochii ca si cand mi-ar lua foc si am niste dureri de cap ingrozitoare care tin zile in sir...tin sa precizez ca nu stau mult timp in fata tv-ului sau a calculatorului...mai precizez k vad in unele momente ca printr-o ceata deasa sau vad puncte luminoase si e nevoie sa clipesc des ca sa imi revin.
nu stiu la cine sa apelez pt ca locuiesc intr-un oras mic, cu doctori slabi sau poate indiferenti, si nu imi permit un control la paricular sau intr-un centru medical dintr-un alt oras. daca puteti v-as fi foarte recunoscatoare daca m-ati ajuta cu niste sfaturi sau daca aveti cumva idee cu ce ma confrunt...
2 comentarii
Ce varsta ai?Medicul oftalmolog care te+a examinat a procedat corect, ti+a facut cicloplegie( picaturile in ochi) pentru a releva adevaratul tau viciu de refractie; autorefractometru facut de optometrist fara cicloplegie nu a evidentiat decat o mica parte de refractie, prin urmare, corectia optica este insuficienta; mergi la un medic oftalmolg, ti se va prescrie o reteta corecta, evident nu va fi dioptria maxima, pentru ca nu o tolerezi, dar nici +o, 25, ci o dioptrie intermediara, poate+1, 00, + 2, 00, imi este greu sa apreciez pe neve, astfel incat sa nu mai obosesti cand citesti sau te uiti la calculator; daca am inteles bine, ai hipermetropie, iti trebuiesc ochelari pentru citit si calculator; exista lentile speciale pentru calculator, produse de Essilor, Hoya, Zeiss; in plus, daca ai stat foarte multe ore in fata calculatorului si ochii se inrosesc sau te ustura( uscaciunea declanseaza o lacrimare reflexa), foloseste un lubrifant ocular pe baza de acid hialuronic, eu prescriu frecvent gel unidoze, 1 aplicatie in sacul conjunctival inferior, la nevoie, in AO( amandoi ochii), de exemplu Eyestil gel, alt preparat, Lubristil; numai bine
am 20 de ani...ambele examinari le-am facut in cls a12a cand mi-i s-a adunat o cantitate mai mare de materie de citit si s-au intensificat durerile de ochi, cap si lacrimarile...in scurt timp voi mai consulta un oftalmolog si sper ca de data asta sa imi determine adevaratele dioptrii...multumesc mult pt raspuns...
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4vad an ceata si nu resesc sa citesc literele mici si mari
- 8tulburari de vedere, amorteala degete, dureri cap
- 8Lumina becurilor se vede in raze (pete), etc.
- 5Vedere slaba dupa masturbare
- 19Puncte negre, puncte funds, plutitori, floaters sau cum le zice
- 6se scarpina pe tot corpul pana si pe fata pana la sange. credeti ca un psihiatru i-ar fi de ajutor?
- 8Am o ceata neagra pe o jumatatea ochiului
- 2ma doare capul si nu vad bine!?
- 1Vedere incetosata
- 4Injecţii intravitreene cu TRIAMCINOLON
- 1vedere in ceata
- 3Ameţeală şi amorţeală cap, alertă, ţiuit urechi, vedere neclara
- 0hipotensiune, inrautatirea vederii, durere cap emisfera stanga
- 10Dungi in vedere
- 1Pata pe ochiul drept.
- 1Jena +vedere usor in ceata la un ochi
- 0Vedere încețoșată
- 0Văd niște linii de lumină