Problema la masea

02-04-2013
mlegs
Nu este medic/terapeut
mlegs
Buna ziua.
Am o problema cu penultima masea din dreapta jos. Mi-am scos nervul acum vreo 3-4 ani. Nu m-a durut deloc de cand mi-a facut obturatia de canal. De atunci am plomba.
Zilele trecute am dat de o pietricica in timp ce mancam si mi-a cazut o bucata din aceeasi masea. Am fost la alt medic stomatolog si in radiografie mi-a gasit o infectie sub radacina maselei. Eu nu stiam de ea, nu stiu daca a evoluat sau nu, nu mi s-a umflat, nu am dureri in zona aia deloc. Am carii pe amandoi dintii vecini. Medicul mi-a spus ca nu are rost o interventie de rezectie apicala pt ca nu stie daca infectia a evoluat sau nu si ca daca nu am dureri nu are niciun rost sa fac aceasta operatie si vrea sa imi puna pivot cu coroana ceramica fara operatie.
Alt medic, din alta parte, spune ca nu poate sa puna pivotul si coroana decat dupa ce elimina infectia, pentru ca, chiar daca acum nu am nicio umflatura sau durere, peste vreo 4-5 ani s-ar putea sa apara probleme, si inainte sa imi pun pivotul si coroana trebuie sa elimin infectia. :| Care dintre cei doi medici are dreptate? ?
Va multumesc.
1 comentarii
0
27-07-2024, ora 17:36
Dr. Radu Ursa
Stomatologie, București
Dr. Radu Ursa
Bună ziua!

Înainte de a efectua un tratament de durată, trebuie să fim absolut siguri de starea și prognosticul dintelui pe care urmează să îl restaurăm. Așadar, orice infecție, durere, sau orice altă problemă a unui dinte trebuie rezolvată înainte de a propune tratamentul de durată. Deci, infecția de la baza rădăcinii trebuie obligatoriu rezolvată înainte de a pune pivot și coroană pe dintele respectiv.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul