problema in gat

12-01-2018
florindaniel
Nu este medic/terapeut
florindaniel
Am aproape 15 ani iar in urma cu o luna am tras in gat aprox 15 tigari, nestiind cum sa le fumez gen nu in piept, dupa o sapt de fumat dupa care m-am lasat am inceput sa am o voce ragusita, niste bubite mici si rosii pe cerul gurii in jos (faringe), amigdalele cu niste firisoare albe pe ele dar nu umflate, si pe langa amandoua amigdale a crescut un tesut de carne faza e ca nu sangereaza sau ceva, ganglionii de la nivelul gatului umflati.. si febra mica, am fost la medicul de familie, s-a uitat in gatul meu si a spus ca am o amigdalita cu puroi, mi-a dat medicament, am urmat tratamentul pentru 2 saptamani dar nu a dat niciun rezultat.., am ameteli cand ma ridic brusc din pat, incerc sa le spun parintilor mei sa merg la un examen ORL iar acestia neaga spunand ca nu am nimic si ca nu se poate intampla nimic de la 15 tigari, si tocmai de aceea am venit aici ca sa va intreb si sa ma lamuresc cu situatia mea..
8 comentarii
0
12-01-2018, ora 17:48
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
este o Intoxicatie
1 regim alimentar strict.. fara mancaruri grase, fara otet, lamai, citrice, acidulat
2 foarte multe lichide de baut..., apa plata si ceaiuri de soc, matasa porumb, urzica
3 gargara cu apa de gura ossidenta, diluata cu apa calda
4 dupa dai cu un sprey Anaftin
daca pana luni nu te simti bine... mergi la medicul de familie
0
12-01-2018, ora 18:05
florindaniel
Nu este medic/terapeut
florindaniel
Deci, este sau nu de la fumul de tigara?Ca eu m-am speriat din cauza aceea. Ganglionii sunt umflati ca niste bilute mici si dureroase, chestia este ca am asa de vreo 3 saptamani, am fost si la medicul de familie dupa cum v-am zis, acesta mi-a dat sa iau medicament, l-am si terminat deja si nu sunt rezultate..
0
12-01-2018, ora 19:18
Alinutza1982
Nu este medic/terapeut
Alinutza1982
De circa 2 sapatamani ma lupt cu o usoara raceala. De 2 zile mi s-au unflat amigdalele care nu dor.. Am si urechile infundate de vreo saptamana. Astazi este a 2 zi de antibiotic Augmentin 875/125 si sunt la fel de umflate. Am facut si gargara cu sare sau bicarbonat, si degeaba. Azi e prima zi cand n-am mai suflat nasul foarte des. Cand mi se vor dezumfla amigdalele? Trebuie sa mai astept pana sa merg la Orl? Oare nu e bun antibioticul. Multumesc.
0
13-01-2018, ora 09:27
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
1 o usoara raceala trece in 3 zile
2. termenul de 2 saptamani deja NU e raceala, cred ca ai amigdalele marite de la un reflux gastro-esofagian
sau de la medicamente sau gresesti cu acidulatel, citricele, otet, lamai
e plin forumul de expicatii la acest subiect
0
14-01-2018, ora 19:37
florindaniel
Nu este medic/terapeut
florindaniel
Deci are treaba sau nu de fumul de tigari, domnul Valeriu?
0
22-02-2018, ora 10:05
maria goia
Nu este medic/terapeut
maria goia
Buna ziua, va rog sa-mi spuneti parerea dumeavoastra in legatura cu urmatoarea problema:sotul meu a fost operat de trei ori pentru papilom pe corzile vocale(ultima in decembrie 2016), nu a m-ai recidivat, dar a aparut o alta problema o ragusala fina si nas infundat.Intrebarea mea este daca ar putea avea legatura si ce ar putea lua ca tratament ?Mentionez ca a fost la control de o luna si gatul era ok.multumesc
0
22-02-2018, ora 19:39
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
1 ati citit pe forum ca problemele gastro -esofagiene, prin reflux, cu acidul gastric..irita si inflameaza tot de la laringe, faringe, rinofaringe???
2 este Sotul o persoana care consuma acidulate, citrice, otet, lamai, rosii, usuroi la cina ?
si dua cina consuma fructe si dulciuri ???
0
26-02-2018, ora 12:52
maria goia
Nu este medic/terapeut
maria goia
Multumesc de rapiditate, da este persoana caruia ii plac muraturile, alimente picante, in ultimul timp a consumat si citrice(vit. C).Probleme de reflux nu stim, pana acum nu s-a plans ca ar avea accid.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Amigdale cu puroi - cauze și tratament
  •