ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor și firmelor medicale

prietena mea sufera de anorexie

30-05-2010
AndreeaTMA
Nu este medic/terapeut
AndreeaTMA
Buna ziua,

E prima oara cand scriu pe acest forum. Este in legatura cu prietena mea care sufera de anorexie. Nu am stiut cat de serioasa este aceasta tulburare psihica pana cand cineva apropiat s-a confruntat cu ea. Din pacate noi - prietenii si familia - nu reusim sa o ajutam orice am zice. Are nevoie de ajutor specializat pe care oricum il refuza. Daca aveti cunostinta de medici psihlogi cu experienta in tratarea acestei boli, va rog mult sa mi-i indicati pentru a face o programare si a o aduce la cabinet...inca nu stiu prin ce mijloace. Cred ca psihologul ar fi medicul care sa o convinga ca are nevoie de ajutor specializat in primul rand, iar apoi sa o ajute efectiv sa invinga boala. Ar fi de mare ajutor daca as gasi persoane care au reusit sa se trateze si care s-au recuperat care ar putea vorbi putin cu ea si sa o faca sa realizeze ca se poate (depresia s-a cuplat cu anorexia si din punctul ei de vedere nu exista solutie)...:(
Va multumesc mult!
Andreea
5 comentarii
0
30-05-2010, ora 21:27
filipppmariusss
Nu este medic/terapeut
filipppmariusss
O poezie pentru cei in suferinta"mi-a luat ceva timp"

Imbaiat intr-o cada cu miere de albine
Ca sa-mi sfintesc trupul si sufletul

Cum inainte mi-am curatat pacatul sau murdaria
Imbaiat intr-o cada de suc de lamaie

Legatura dintre suflet si fizic e asta
Curatirea cu apa a botezului

Iar murdaria ne da mincarime
Asa sunt visele neindeplinite

Am incercat sa fac o legatura intre pacat si curatire ce semnifica cu adevarat, o simpla parere de a mea ca e o mare EROARE in intelegerea unor lucruri sar putea spune SEcret Informatie.
0
30-05-2010, ora 21:32
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
Sărut mâna!

Sugestie: Mergeţi la un consult la d-na Mihaela Săhlean (este un psiholog de excepţie).
Date de contact:
mihaela.sahlean@gmail.com
Telefon: 0723. 167. 116

.
Toate cele bune!
Dumnezeu să vă ajute în procesul de convingere a prietenei dvs; un proces nu tocmai facil.
.

În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister Nick ;)

P.S. - Puteţi face o programare în intervalul oral 09-13 :-)
0
01-06-2010, ora 10:56
AndreeaTMA
Nu este medic/terapeut
AndreeaTMA
Multumesc foarte mult :) Inca ceva, Nick: ai idee cat costa consultatia? Sper foarte mult sa reusesc sa o duc la doamna Săhlean.
0
01-06-2010, ora 21:50
Medicina naturista, complementara, alternativa
Sărut mâna!

D-ră Andreea, nu ştiu cât costă consultaţia (când sunaţi pentru a face o programare, vă rog să întrebaţi şi cât costă consultaţia).

Mult succes!
Cu iubire,
Mr. Nick

P.S. - Sunteţi sigură că anorexia prietenei dvs. nu are şi o cauză organică? (nu toate tipurile de anorexie au cauză psihologică).
0
01-06-2010, ora 23:07
AndreeaTMA
Nu este medic/terapeut
AndreeaTMA
Buna seara,

Da, eu cred ca este psihologica: a inceput cu dieta din obsesia veche de a fi slaba. Dupa ce a slabit destul de mult, a continuat cu dieta. Apoi a inceput sa reduca din ce in ce mai mult alimentatia, continuat sa slabeasca. Acum este numai piele si os...arata ingrozitor. Obsesia s-a transformat intr-o adevarata panica. A inceput sa foloseasca laxative regulat, etc. Ii este foame constant are multe pofte, dar panica de a se ingrasa fie si un gram o impiedica sa manance. Daca mananca cateva alune de exemplu are mustrari foarte mari de constiinta, ia laxative multe, etc.
Andreea
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dependența de alimente
  • Femeile cu boală celiacă sunt de două ori mai predispuse la anorexie
  • Schimbări majore în structura creierului la persoanele cu anorexie
  • Meditația mindfulness este eficace în anorexia nervoasă
  • Anorexia - o boală care face mai multe victime printre adolescenții băieți
  • Cercetătorii propun dieta ketogenică pentru tratamentul anorexiei
  •