Zyprexa in anorexie
Buna ziua,
Ieri am fost la medicul psihiatru si am fost diagnosticata cu anorexie nervoasa. Acesta mi-a prescris Zyprexa/Olanzapina in doza de 5mg pentru a ma ajuta cu gandurile obsesive. Am citit insa ca efectul advers principal este ingrasarea, cu care nu sunt capabila psihic sa ma confrunt. Pe langa asta mi s-a prescris si Fluoxetina.
Este posibil sa nu ma ingras de la acest medicament? Doresc sa urmez tratamentul insa gandul de a ma ingrasa ma terifiaza peste masura, plang doar gandindu-ma. Nu mi-as putea continua viata daca m-as ingrasa, mai ales 7, 10 kg cat spun unii ca au depus ca urmare a acestui medicament.
Sa consult si alt medic pentru a obtine alte pareri?
Sunt perplexa, dar nu pot continua nici in stadiul in care ma aflu acum.
Ieri am fost la medicul psihiatru si am fost diagnosticata cu anorexie nervoasa. Acesta mi-a prescris Zyprexa/Olanzapina in doza de 5mg pentru a ma ajuta cu gandurile obsesive. Am citit insa ca efectul advers principal este ingrasarea, cu care nu sunt capabila psihic sa ma confrunt. Pe langa asta mi s-a prescris si Fluoxetina.
Este posibil sa nu ma ingras de la acest medicament? Doresc sa urmez tratamentul insa gandul de a ma ingrasa ma terifiaza peste masura, plang doar gandindu-ma. Nu mi-as putea continua viata daca m-as ingrasa, mai ales 7, 10 kg cat spun unii ca au depus ca urmare a acestui medicament.
Sa consult si alt medic pentru a obtine alte pareri?
Sunt perplexa, dar nu pot continua nici in stadiul in care ma aflu acum.
2 comentarii
Consultati alt medic care sa va inlocuiasca Olanzapina.
Olanzapina se poate combina cu topiramat si atunci nu te mai ingrasi
Oricum fluoxetina merge pe obsesii si stari emotionale proaste, iti da asa o indiferenta
Oricum fluoxetina merge pe obsesii si stari emotionale proaste, iti da asa o indiferenta
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 13sa fie inceput de anorexie?
- 5prietena mea sufera de anorexie
- 16va rog ajutati-ma...sunt anorexica...si disperata :((
- 4Anorexie sau bulimie: mestec mancarea si o scuip !
- 10Bulimie 4 ani
- 8Nu mà pot ingrasa
- 4Underweight neintenționat
Mai multe informații despre: Anorexia nervoasa tulburarile de comportament alimentar
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: