Presiune în piept
Bună seara,
Sunt Ioana și am 28 ani.
Va scriu în legătură cu o problema la care nu am aflat încă răspuns.
Anul trecut am avut o perioada de câteva zile, poate o saptamana în care am simtit o presiune/strangere în piept. Primul gând a fost sa merg la cardiolog. Am fost la 2 medici cardiologi și problema nu este de la inima ( făcând ekg și eco). În perioada aia aveam și dureri la coloana cervicala- am o hernie de disc. Mi-am făcut analizele de sânge și au ieșit bune. La cardiologie mi-i s-a recomandat vimovo iar în urma acelui tratament durerea/presiunea din piept a dispărut.
La începutul anului 2022, simptomele au reapărut dar de data asta puțin mai diferite fata de anul trecut. La început erau niște intepaturi in partea stanga, în piept dar mai simteam și aceea presiune/strangere, de anul trecut iar uneori simteam o durere sub san - cumva la coasta sau durerea urca spre umărul stang. Mentionez ca aceste simptome nu apar in urma unui efort depus. Durerile de coloana cervicala nu le mai am dar ma mai dor umerii din când în cand. Poate radia in piept durerea de la umeri? Ar trebui sa merg și la un control la san?
Medicul de familie mi-a spus ca sunt anxioasa. Ideea este ca am avut o perioada grea cu durerile de spate, o perioada în care nu m-am simțit bine deloc, am citit multe pe net și mi-am indus cumva si o stare de panica. Am avut si ganglionii cervicali din spatele gatului inflamati.
Maine am o intervenție chirurgicala pentru un abces perianal. Mi-e foarte frica și as vrea sa știu dacă exista complicații care pot sa apară în urma acestei intervenții.
Va rog sa îmi spuneți ce părere aveți și ce credeți ca ar putea fi.
Va mulțumesc pentru eventualele răspunsuri.
O seara buna!
Sunt Ioana și am 28 ani.
Va scriu în legătură cu o problema la care nu am aflat încă răspuns.
Anul trecut am avut o perioada de câteva zile, poate o saptamana în care am simtit o presiune/strangere în piept. Primul gând a fost sa merg la cardiolog. Am fost la 2 medici cardiologi și problema nu este de la inima ( făcând ekg și eco). În perioada aia aveam și dureri la coloana cervicala- am o hernie de disc. Mi-am făcut analizele de sânge și au ieșit bune. La cardiologie mi-i s-a recomandat vimovo iar în urma acelui tratament durerea/presiunea din piept a dispărut.
La începutul anului 2022, simptomele au reapărut dar de data asta puțin mai diferite fata de anul trecut. La început erau niște intepaturi in partea stanga, în piept dar mai simteam și aceea presiune/strangere, de anul trecut iar uneori simteam o durere sub san - cumva la coasta sau durerea urca spre umărul stang. Mentionez ca aceste simptome nu apar in urma unui efort depus. Durerile de coloana cervicala nu le mai am dar ma mai dor umerii din când în cand. Poate radia in piept durerea de la umeri? Ar trebui sa merg și la un control la san?
Medicul de familie mi-a spus ca sunt anxioasa. Ideea este ca am avut o perioada grea cu durerile de spate, o perioada în care nu m-am simțit bine deloc, am citit multe pe net și mi-am indus cumva si o stare de panica. Am avut si ganglionii cervicali din spatele gatului inflamati.
Maine am o intervenție chirurgicala pentru un abces perianal. Mi-e foarte frica și as vrea sa știu dacă exista complicații care pot sa apară în urma acestei intervenții.
Va rog sa îmi spuneți ce părere aveți și ce credeți ca ar putea fi.
Va mulțumesc pentru eventualele răspunsuri.
O seara buna!
7 comentarii
Poste fi o somatizare de anxietate daca nu aveti nimic la inima.
Bineînțeles ca nu am putut sa ma stăpânesc si am cautat pe net despre ce ati spus dvs si da, ma regasesc. De fel ma stresez mult, incerc sa ajut pe toata lumea, incerc sa rezolv toate problemele si ar trebui sa invat sa mai spun si stop pentru ca uneori cred ca imi fac singura rau.
Mulțumesc pentru răspunsul dvs. O seara buna!
As vrea sa mai vad si alte păreri în legătură cu ce am scris mai sus.
Mulțumesc pentru răspunsul dvs. O seara buna!
As vrea sa mai vad si alte păreri în legătură cu ce am scris mai sus.
cu reflux gastroesofagian cum stati ? va stiti cu astfel de probleme ? poate fi si de la asta. as inclina mai mult balanta in directia asta
din cele descrise nu pare sa fie totusi o problema pt care sa va ingrijorati. este o presiune mica/mare ?
ca sa fie anxietate trebuie sa aveti probleme serioase cu emotiile
din cele descrise nu pare sa fie totusi o problema pt care sa va ingrijorati. este o presiune mica/mare ?
ca sa fie anxietate trebuie sa aveti probleme serioase cu emotiile
Bună dimineata,
Mulțumesc pentru răspunsul dvs.
Este o presiune mica, nu apare întotdeauna. De exemplu ieri am simțit presiunea, astăzi nu am nimic.
Da, am uitat sa menționez ca am fost și la un ecograf abdominal unde mi-i s-a spus ca sunt balonata și mi-a dat tratament cu Motilium și încă ceva- nu mai știu...
Am mai observat ca uneori, dimineata, după ce ma spal pe dinți am o senzație ca îmi vine sa vărs sau îmi vine sa tusesc și am sputa ( care e spumoasa).
In alte dați îmi vine lichid acru sau amar în gura dar ma gândesc ca e de la fiere.
Eu și fumez..din păcate.
Mulțumesc pentru răspunsul dvs.
Este o presiune mica, nu apare întotdeauna. De exemplu ieri am simțit presiunea, astăzi nu am nimic.
Da, am uitat sa menționez ca am fost și la un ecograf abdominal unde mi-i s-a spus ca sunt balonata și mi-a dat tratament cu Motilium și încă ceva- nu mai știu...
Am mai observat ca uneori, dimineata, după ce ma spal pe dinți am o senzație ca îmi vine sa vărs sau îmi vine sa tusesc și am sputa ( care e spumoasa).
In alte dați îmi vine lichid acru sau amar în gura dar ma gândesc ca e de la fiere.
Eu și fumez..din păcate.
din cele descrise pare ca e intr-adevar o problema de reflux care ar putea explica problemele. vorbiti si cu dr de fam sa vedeti daca nu cumva trebuie sa faceti consultatie la gastroenterolog
Bună ziua!
În legătură cu durerea/presiunea pe care o am în partea stanga
Am fost sa îmi fac o ecografie mamara și mi-i s-au descoperit 2 chisturi la sanul stang. Nu știu dacă aceasta este cauza dar sunt foarte îngrijorată..
Interpretare ecografie: san stang: doua imagini transonice, bine delimitata de pana la 3.8 mm, fără distorsiuni arhitecturale sau semne inflamatorii.
Ce ar trebui sa fac mai departe? Medicul mi-a spus ca nu necesita tratament și ca trebuie monitorizați anual.
Sănătate multa!
În legătură cu durerea/presiunea pe care o am în partea stanga
Am fost sa îmi fac o ecografie mamara și mi-i s-au descoperit 2 chisturi la sanul stang. Nu știu dacă aceasta este cauza dar sunt foarte îngrijorată..
Interpretare ecografie: san stang: doua imagini transonice, bine delimitata de pana la 3.8 mm, fără distorsiuni arhitecturale sau semne inflamatorii.
Ce ar trebui sa fac mai departe? Medicul mi-a spus ca nu necesita tratament și ca trebuie monitorizați anual.
Sănătate multa!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1presiune pe piept
- 1apasare in zona pieptului
- 1Armorteala in zona pieptului
- 1Hemoroid sau abces perianal ?!
- 3durere si strangere in capul pieptului.Va rog ajutati-ma!
- 45Presiune in piept, nod in gat, greutate in respiratie.
- 4Dureri piept
- 4Presiune pe piept si disconfort
- 2Probabil o artera infundata?Pareri?
- 2Strangere/presiune piept
- 7Durere spate și piept
- 2Senzatia de nod in gat si presiune in piept
- 2Senzatia de nod in gat si presiune in piept
- 4Posibila costocondrita, recomandare specializare medicala
- 1Senzație de presiune in piept
- 2Respiratie grea si presiune in piept
- 4Chist san
Mai multe informații despre: presiunea in piept abcesul perianal