Rocomandare proctolog bun - posibil abces perianala
Buna ziua. De aproximativ o luna am simtit la dus in zona perianala, in imediata apropiere a anusului, pe sub piele o galma. Aceasta uneori este dureroasa la atingere, pulseaza sau ustura putin. Am fost la 2 medici, la Laurus si la Regina Maria. Primul, dupa ce s-a uitat înăuntru cu camera video, a zis ca am hemorozi interni si externi si ca trebuie scosi, iar al 2-lea, dupa doar o palpare, a zis ca din pacate nu sunt hemorozi si este abces perianal, care trebuie operat(operatie de arox 6000ron). Mi-a fost prescris Zinnat pe care am intarzait sa il iau pentru ca imediat dupa consult aproape a dispărut si nu m-a mai deranjtat. Pana ieri.
Nu sunt sigur ce trebuie sa fac, as mai cere si o a 3a parere dar nu stiu un doctor bun, toti par axati pe a recomanda o intervenție fara sa faca mai multe investigații.
Imi puteți recomanda un doctor bun, uman? Mulțumesc!
Nu sunt sigur ce trebuie sa fac, as mai cere si o a 3a parere dar nu stiu un doctor bun, toti par axati pe a recomanda o intervenție fara sa faca mai multe investigații.
Imi puteți recomanda un doctor bun, uman? Mulțumesc!
7 comentarii
Buna ziua.
Din descrierea pe care ati facut-o, pare a fi un hemoroid trombozat. Faptul ca a disparut dupa consult, ar infirma abcesul perianal.
Daca puteti incarca una -doua poze cu zona m-as putea orienta.
Din descrierea pe care ati facut-o, pare a fi un hemoroid trombozat. Faptul ca a disparut dupa consult, ar infirma abcesul perianal.
Daca puteti incarca una -doua poze cu zona m-as putea orienta.
Buna ziua! Vreau sa mentionez ca nu a trecut total, doar s-a retras foarte mult si nu maj avea niciun fel de simptom. Ce mi se pare este ca a recidivat a 2a zi dupa ce am baut aprox 250 ml whiskey. Am atasat mai multe poze in linkul urmator pentru ca nu am optiune de a atasa direct pozele: https://drive.google.com/folderview?id=1h8s1VZJQTLZnjY5K2_I5_bPdgyT_V9dY
Am pus si o poza unde am incercuit zona unde simt galma, zona care pare si ceva mai vanata, dar la suprafata nu are nicio caracteristică a unui abces.
Mulțumesc mult pentru răspuns!
Am pus si o poza unde am incercuit zona unde simt galma, zona care pare si ceva mai vanata, dar la suprafata nu are nicio caracteristică a unui abces.
Mulțumesc mult pentru răspuns!
Buna ziua.
Zona incercuita nu este hemoroid.
Ar putea fi o mica colectie subcutanata.
E de urmarit in timp.
Zona incercuita nu este hemoroid.
Ar putea fi o mica colectie subcutanata.
E de urmarit in timp.
Buna ziua! Mulțumesc enorm pentru răspuns. Mentionez ca zona se inflameaza mai rau cand stau mai mult in pcioare sau cand merg mult. Poate fi un abces?
Momentan nu stiu daca sa continui cu Zinnat. Pe langa acesta folosesc si detralex (1 pastila dimineața si alta seara), procto-glyvenol gel. La primul constul proctologic mi s-a spus ca am si prostata marita.
Sa merg din nou la un consult proctologic?
Momentan nu stiu daca sa continui cu Zinnat. Pe langa acesta folosesc si detralex (1 pastila dimineața si alta seara), procto-glyvenol gel. La primul constul proctologic mi s-a spus ca am si prostata marita.
Sa merg din nou la un consult proctologic?
Buna ziua.
Eu, doar pe ceea ce am vazut, as face o punctie exploratorie / evacuatorie local.
Eu, doar pe ceea ce am vazut, as face o punctie exploratorie / evacuatorie local.
Buna ziua. Mi-a fost facuta o punctie si s-a extras aproximativ 0.5-1 ml de lichd transparent. Mentionez ca luam antibiotic de 6 zile când s-a facut puncția. In timpul controlului medicul a urmarit si membrana anusului in locul unde se situează galma, dar nu a gasit nimic anormal. La cateva zile umflatura a revenit, dar nu la fel de mare. De atunci a mai crescut putin si de 2 zile s-a mai marit putin si este deranjanta la apasare(palpare sau cand stau in fund) sau chiar si la stranut/tuse.
Ar mai fi de montionat ca am prostata marit si acum cateva luni am avut candida contractata de la prietena mea care a făcut-o in urma unui tratament cu antibiotic. Am tratat-o cu un tratament de 3 zile, luat la recomandarea farmacistei.
Alte simptome cum ar fi scurgeri, febra sau frisoane nu am.
Poate fi un abces, sau ce ar putea fi? Multumesc mult pentru raspunsuri si timpul acordat!
Ar mai fi de montionat ca am prostata marit si acum cateva luni am avut candida contractata de la prietena mea care a făcut-o in urma unui tratament cu antibiotic. Am tratat-o cu un tratament de 3 zile, luat la recomandarea farmacistei.
Alte simptome cum ar fi scurgeri, febra sau frisoane nu am.
Poate fi un abces, sau ce ar putea fi? Multumesc mult pentru raspunsuri si timpul acordat!
Buna ziua.
Daca a iesit lichid limpede la punctie, nu poate fi hemoroid.
Poate fi un abces trenant, dar ramane sa va examineze fizic medicul curant.
Daca a iesit lichid limpede la punctie, nu poate fi hemoroid.
Poate fi un abces trenant, dar ramane sa va examineze fizic medicul curant.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4basica la anus
- 3nodul sau infectie?
- 5sange, apoi cheag sange in scaun si umflatura mica la anus
- 5basicuta la anus
- 4Aparitie in zona anala
- 3Umflatura anala
- 18Umflatura tare anus de marimea unui bob de mazare!
- 18dupa o operatie de abces perianal... in cat timp se vindeca?
- 7cos cu secretie, miros intre fese
- 1umflatura langa anus
- 0complicatii dupa operatie
- 6Furunc cos buba anus
- 2Umflatura langa anus
- 5Umflatura in zona anala
- 0Umflatura la anus
- 1Abces anal cât un bob de fasole (mare)
- 3Fistula perianala - operatie
- 1Ajutor! bucată de anus ieșită in afara ca o umflatura si am un disconfort acolo!
- 1Durere cos langa anus
Mai multe informații despre: umflatura in zona anusului abcesul perianal
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: