Rocomandare proctolog bun - posibil abces perianala

23-04-2021
Adiradu
Nu este medic/terapeut
Adiradu
Buna ziua. De aproximativ o luna am simtit la dus in zona perianala, in imediata apropiere a anusului, pe sub piele o galma. Aceasta uneori este dureroasa la atingere, pulseaza sau ustura putin. Am fost la 2 medici, la Laurus si la Regina Maria. Primul, dupa ce s-a uitat înăuntru cu camera video, a zis ca am hemorozi interni si externi si ca trebuie scosi, iar al 2-lea, dupa doar o palpare, a zis ca din pacate nu sunt hemorozi si este abces perianal, care trebuie operat(operatie de arox 6000ron). Mi-a fost prescris Zinnat pe care am intarzait sa il iau pentru ca imediat dupa consult aproape a dispărut si nu m-a mai deranjtat. Pana ieri.
Nu sunt sigur ce trebuie sa fac, as mai cere si o a 3a parere dar nu stiu un doctor bun, toti par axati pe a recomanda o intervenție fara sa faca mai multe investigații.
Imi puteți recomanda un doctor bun, uman? Mulțumesc!
7 comentarii
1
24-04-2021, ora 08:00
Dr. Adrian Platon
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Adrian Platon
Buna ziua.
Din descrierea pe care ati facut-o, pare a fi un hemoroid trombozat. Faptul ca a disparut dupa consult, ar infirma abcesul perianal.
Daca puteti incarca una -doua poze cu zona m-as putea orienta.
0
24-04-2021, ora 11:08
Adiradu
Nu este medic/terapeut
Adiradu
Buna ziua! Vreau sa mentionez ca nu a trecut total, doar s-a retras foarte mult si nu maj avea niciun fel de simptom. Ce mi se pare este ca a recidivat a 2a zi dupa ce am baut aprox 250 ml whiskey. Am atasat mai multe poze in linkul urmator pentru ca nu am optiune de a atasa direct pozele: https://drive.google.com/folderview?id=1h8s1VZJQTLZnjY5K2_I5_bPdgyT_V9dY

Am pus si o poza unde am incercuit zona unde simt galma, zona care pare si ceva mai vanata, dar la suprafata nu are nicio caracteristică a unui abces.
Mulțumesc mult pentru răspuns!
1
24-04-2021, ora 13:27
Dr. Adrian Platon
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Adrian Platon
Buna ziua.
Zona incercuita nu este hemoroid.
Ar putea fi o mica colectie subcutanata.
E de urmarit in timp.
0
24-04-2021, ora 13:54
Adiradu
Nu este medic/terapeut
Adiradu
Buna ziua! Mulțumesc enorm pentru răspuns. Mentionez ca zona se inflameaza mai rau cand stau mai mult in pcioare sau cand merg mult. Poate fi un abces?

Momentan nu stiu daca sa continui cu Zinnat. Pe langa acesta folosesc si detralex (1 pastila dimineața si alta seara), procto-glyvenol gel. La primul constul proctologic mi s-a spus ca am si prostata marita.
Sa merg din nou la un consult proctologic?
1
24-04-2021, ora 15:39
Dr. Adrian Platon
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Adrian Platon
Buna ziua.
Eu, doar pe ceea ce am vazut, as face o punctie exploratorie / evacuatorie local.
0
07-05-2021, ora 12:26
Adiradu
Nu este medic/terapeut
Adiradu
Buna ziua. Mi-a fost facuta o punctie si s-a extras aproximativ 0.5-1 ml de lichd transparent. Mentionez ca luam antibiotic de 6 zile când s-a facut puncția. In timpul controlului medicul a urmarit si membrana anusului in locul unde se situează galma, dar nu a gasit nimic anormal. La cateva zile umflatura a revenit, dar nu la fel de mare. De atunci a mai crescut putin si de 2 zile s-a mai marit putin si este deranjanta la apasare(palpare sau cand stau in fund) sau chiar si la stranut/tuse.
Ar mai fi de montionat ca am prostata marit si acum cateva luni am avut candida contractata de la prietena mea care a făcut-o in urma unui tratament cu antibiotic. Am tratat-o cu un tratament de 3 zile, luat la recomandarea farmacistei.
Alte simptome cum ar fi scurgeri, febra sau frisoane nu am.
Poate fi un abces, sau ce ar putea fi? Multumesc mult pentru raspunsuri si timpul acordat!
0
08-05-2021, ora 08:12
Dr. Adrian Platon
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Adrian Platon
Buna ziua.
Daca a iesit lichid limpede la punctie, nu poate fi hemoroid.
Poate fi un abces trenant, dar ramane sa va examineze fizic medicul curant.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: