Pregatire colecistectomie
Buna ziua,
Am fost diagnosticata (printr-o ecografie efectuata de un medic gastroenterolog) cu litiaza biliara si mi s-a recomandat operatia. Am crizele specifice, uneori extrem de dureroase, alteori suportabile. Medicul de familie mi-a dat trimitere pentru "chirurgie generala".
Intrebarea este cum se procedeaza? Am sunat la spital si mi s-a zis sa ma prezint in ambulator la sectia respectiva, cu trimiterea, card de sanatate etc.
Este posibil sa fiu internata in aceeasi zi? Daca daca, care sunt pregatirile pe care trebuie sa le fac inainte? Ma refer la regim, in special. In principiu, as vrea sa aflu la ce sa ma astept, care sunt pasii care se urmeaza si ce am eu de facut. Am inteles ca inainte de operatie se face si o endoscopie, asta inseamna ca pacientul este anesteziat de doua ori?
Orice sfaturi si sugestii imi puteti oferi m-ar ajuta enorm (pentru moral).
Va multumesc!
Am fost diagnosticata (printr-o ecografie efectuata de un medic gastroenterolog) cu litiaza biliara si mi s-a recomandat operatia. Am crizele specifice, uneori extrem de dureroase, alteori suportabile. Medicul de familie mi-a dat trimitere pentru "chirurgie generala".
Intrebarea este cum se procedeaza? Am sunat la spital si mi s-a zis sa ma prezint in ambulator la sectia respectiva, cu trimiterea, card de sanatate etc.
Este posibil sa fiu internata in aceeasi zi? Daca daca, care sunt pregatirile pe care trebuie sa le fac inainte? Ma refer la regim, in special. In principiu, as vrea sa aflu la ce sa ma astept, care sunt pasii care se urmeaza si ce am eu de facut. Am inteles ca inainte de operatie se face si o endoscopie, asta inseamna ca pacientul este anesteziat de doua ori?
Orice sfaturi si sugestii imi puteti oferi m-ar ajuta enorm (pentru moral).
Va multumesc!
1 comentarii
Buna ziua.
Da, e posibil sa fiti internata.
E bine ca ultima masa sa o luati la pranzul din preziua internarii, serara doar ceva usor - ceai, zeama de compot.
E posibil sa vi se faca gastroscopie - uzual se face cu anestezie locala.
Da, e posibil sa fiti internata.
E bine ca ultima masa sa o luati la pranzul din preziua internarii, serara doar ceva usor - ceai, zeama de compot.
E posibil sa vi se faca gastroscopie - uzual se face cu anestezie locala.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2colecistectomia
- 7cum traim fara fiere?
- 4Operatie colecist - tensiune oscilanta
- 4litiaza biliara
- 2colecistectomie
- 1Dureri in capul pieptului
- 1litiaza biliara, gastrita si ulcer duodenal
- 2litiasi biliare
- 0Consult... colon iritabil, spasme esofarigiene, litiaza biliara
- 7Colonoscopie si colecistectomia laparoscopic- interval intre interventii?
- 2Colonoscopie urmata de colecistectomia laparoscopic - interval intre interventii?
- 4Analize crescute dupa colecistectomie
- 4Litiaza biliara
- 5Laparoscopie piatra la fiere
- 4Complicații operație
- 1Criza postcolecistectomie?
- 0Litiaza biliara tratament sau operatie
- 4Colecistectomie
Mai multe informații despre: Litiaza biliara colecistectomia
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: