Posibila sinuzita sau probleme oftalmologice?
Buna ziua,
De aproximativ o saptamana am dureri la ochiul drept. Totul a inceput cu o durere de cap, urmand ca la cateva zile sa inceapa sa ma doara ochiul la miscari stanga dreapta, ca la o raceala. Am dureri in zona fruntii, uneori am impresia ca ma doare spranceana dreapta dar si ochiul cand il misc sau ma uit lateral.
Durerile de frunte trec daca iau nurofen forte insa inca simt dureri la ochi dar si intre ochi, la nivelui nasului. Nasul nu imi curge. Aseara am inceput sa fac inhalatii cu apa cu sare, musetel si ulei de arbore de ceai. Pare ca durerea de ochi nu mai este atat de intensa, dar tot am durere si presiune la nivelul fruntii. Simt si secretii in spatele nasului ce se duc in gat. Mentionez ca acum doua saptamani am fost racita.
Este posibil sa fie sinuzita? Sau probleme oftalmologice? Am ochelari, sufar de miopie dar durere de acest gen nu am mai avut.
Unde ar trebui sa imi fac programare intai ORL sau oftalmologie? Sper sa nu fie ceva grav. Mai ales ca programarile nu se fac de pe o zi pe alta.
Sper sa primesc un raspuns de la un medic. Va multumesc!
De aproximativ o saptamana am dureri la ochiul drept. Totul a inceput cu o durere de cap, urmand ca la cateva zile sa inceapa sa ma doara ochiul la miscari stanga dreapta, ca la o raceala. Am dureri in zona fruntii, uneori am impresia ca ma doare spranceana dreapta dar si ochiul cand il misc sau ma uit lateral.
Durerile de frunte trec daca iau nurofen forte insa inca simt dureri la ochi dar si intre ochi, la nivelui nasului. Nasul nu imi curge. Aseara am inceput sa fac inhalatii cu apa cu sare, musetel si ulei de arbore de ceai. Pare ca durerea de ochi nu mai este atat de intensa, dar tot am durere si presiune la nivelul fruntii. Simt si secretii in spatele nasului ce se duc in gat. Mentionez ca acum doua saptamani am fost racita.
Este posibil sa fie sinuzita? Sau probleme oftalmologice? Am ochelari, sufar de miopie dar durere de acest gen nu am mai avut.
Unde ar trebui sa imi fac programare intai ORL sau oftalmologie? Sper sa nu fie ceva grav. Mai ales ca programarile nu se fac de pe o zi pe alta.
Sper sa primesc un raspuns de la un medic. Va multumesc!
9 comentarii
multe pot fi...
inclusiv infectii dentare care au dat o sinusita..si sa fie nevoie si de stomatolog si de ORL si de oftalmo
inclusiv infectii dentare care au dat o sinusita..si sa fie nevoie si de stomatolog si de ORL si de oftalmo
Bună seara
Sunt Ramona, am 39 de ani, 1.73 și 69 kg
De la vârsta de 23, 24 ani am dureri puternice de ochi, sprânceană, Tâmplă, nas.Toate pe dreapta. Înainte erau odată la o săptămână, doua.Acum aproape zilnice. Nu îmi trece cu nimic decât cu triptan de la Neurologie, fiind diagnosticata cu migrena. Problema e ca îmi reapare durerea iar si nu pot sa iau zilnic acest medicament.
Am facut RMN cerebral la Neurologie și a fost ok
Oftalmologie, totul bine
Stomatologie, fără infecții dentare
Gastrologie -mica hernie hiatala și reflux gastric
Orl doar consult fără radiografie-
farinigta, rinosinuzita, rinita sicca
Tensiunea-11cu 7
Analize sange bune
Nu sufăr de nici o boală, decât de aceasta durere puternica pe care nu o mai suport
Mi se mai înfundă nara tot pe dreapta și ziua și noaptea mai ales. Dar nu am niciodată secretii nazale. De ani de zile.Dacă le am, curg în spate, pe gat, dar sunt albe
Ce părere aveți? Unde sa mai merg și ce sa mai fac sa scap de dureri.Nu pot sa ma mai bucur de nimic din cauza lor
Se poate ca acest reflux sa îmi inflameze ceva în nas, sinus și sa nu mi se oxigeneze bine creierul având mai mereu nasul înfundat?
Oare sa mai merg la ORL încă odată, ca au trecut ceva ani de la ultimul control ?
Va mulțumesc
Sunt Ramona, am 39 de ani, 1.73 și 69 kg
De la vârsta de 23, 24 ani am dureri puternice de ochi, sprânceană, Tâmplă, nas.Toate pe dreapta. Înainte erau odată la o săptămână, doua.Acum aproape zilnice. Nu îmi trece cu nimic decât cu triptan de la Neurologie, fiind diagnosticata cu migrena. Problema e ca îmi reapare durerea iar si nu pot sa iau zilnic acest medicament.
Am facut RMN cerebral la Neurologie și a fost ok
Oftalmologie, totul bine
Stomatologie, fără infecții dentare
Gastrologie -mica hernie hiatala și reflux gastric
Orl doar consult fără radiografie-
farinigta, rinosinuzita, rinita sicca
Tensiunea-11cu 7
Analize sange bune
Nu sufăr de nici o boală, decât de aceasta durere puternica pe care nu o mai suport
Mi se mai înfundă nara tot pe dreapta și ziua și noaptea mai ales. Dar nu am niciodată secretii nazale. De ani de zile.Dacă le am, curg în spate, pe gat, dar sunt albe
Ce părere aveți? Unde sa mai merg și ce sa mai fac sa scap de dureri.Nu pot sa ma mai bucur de nimic din cauza lor
Se poate ca acest reflux sa îmi inflameze ceva în nas, sinus și sa nu mi se oxigeneze bine creierul având mai mereu nasul înfundat?
Oare sa mai merg la ORL încă odată, ca au trecut ceva ani de la ultimul control ?
Va mulțumesc
Da. Pe forum găsești multe postări unde am explicat ca refluxul în somn poate irita faringele pana sus în rinofaringe
Poate întreține o rinosinusita.
Pasii corecti
1. Verificat tensiunea arteriala frecvent de notat cât e tensiunea când nu doare. Cât e tensiunea când apare durerea.
2. De urmărit dacă durerea are legătură cu alimentele care produc reflux
3. La stomatolog sa făcut un CT3D..
Care arata f. Bine infecțiile ascunse la rădăcină dinților?? Celea care nu se vad pe radiografii simple
Poate întreține o rinosinusita.
Pasii corecti
1. Verificat tensiunea arteriala frecvent de notat cât e tensiunea când nu doare. Cât e tensiunea când apare durerea.
2. De urmărit dacă durerea are legătură cu alimentele care produc reflux
3. La stomatolog sa făcut un CT3D..
Care arata f. Bine infecțiile ascunse la rădăcină dinților?? Celea care nu se vad pe radiografii simple
Mulțumesc pentru răspuns
Tensiunea o urmăresc mereu și este când 110 cu 67 când 11 cu 7 când 12 cu 8.
Mai mare sau mai mica de atât nu este niciodată
La dinți am făcut doar panoramica. Nici nu știam ca exista Ct3d.Nu mi sa recomandat. Stomatologul meu nu are asa ceva, am intrebat. O sa caut în alta parte
Cum trebuie sa fie acest CT3D ?
Doar dantura?
Toată Fața? Sinusuri maxilare, frontale?
Ma scuzați dar chiar nu ma pricep
O zi buna!
Tensiunea o urmăresc mereu și este când 110 cu 67 când 11 cu 7 când 12 cu 8.
Mai mare sau mai mica de atât nu este niciodată
La dinți am făcut doar panoramica. Nici nu știam ca exista Ct3d.Nu mi sa recomandat. Stomatologul meu nu are asa ceva, am intrebat. O sa caut în alta parte
Cum trebuie sa fie acest CT3D ?
Doar dantura?
Toată Fața? Sinusuri maxilare, frontale?
Ma scuzați dar chiar nu ma pricep
O zi buna!
CT3D maxilar plus sinus
arata dantura de sus si legatura dintilor cu sinusul maxilar
arata dantura de sus si legatura dintilor cu sinusul maxilar
Bună seara!
Am făcut CT3D și din păcate sau din fericire, totul este în ordine. Pe CT s.a văzut și dantura sus -jos, sinusurile, nasul, cervicala, articulatia temporo mandibulara...dar totul e bine și eu sunt tot cu dureri..din păcate
Am făcut CT3D și din păcate sau din fericire, totul este în ordine. Pe CT s.a văzut și dantura sus -jos, sinusurile, nasul, cervicala, articulatia temporo mandibulara...dar totul e bine și eu sunt tot cu dureri..din păcate
Coloana cervicala ai investigat??
Domnule Doctor, am făcut acest CT3D la un medic chirurg maxilo facial. Nu am gasit altundeva.
După CT, mi s-a arătat și explicat imaginile CT.
Acolo m-i s-a aratat și coloana cervicală și a zis ca e ok.
Nu am imaginile dar am scrisoarea medicala unde scrie ca s-a fCut CT3D Maxilar inclusiv, , joncțiunea craniocervicala ''
Sau asta nu înseamnă coloana cervicală? Și trebuie sa merg pt ea separat?
Ca nu știu din păcate
După CT, mi s-a arătat și explicat imaginile CT.
Acolo m-i s-a aratat și coloana cervicală și a zis ca e ok.
Nu am imaginile dar am scrisoarea medicala unde scrie ca s-a fCut CT3D Maxilar inclusiv, , joncțiunea craniocervicala ''
Sau asta nu înseamnă coloana cervicală? Și trebuie sa merg pt ea separat?
Ca nu știu din păcate
Joncțiunea. Este locul.. Unde coloana se unește cu craniul
În jos coloana cervicala are 7 vertebre se investighează separat. La reumatologie sau neurologie
Ei spun dacă e cazul de ct sau rmn la coloana
În jos coloana cervicala are 7 vertebre se investighează separat. La reumatologie sau neurologie
Ei spun dacă e cazul de ct sau rmn la coloana
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3tensiune oculara
- 3de o saptamana ma doare rau fruntea
- 0De ce ma dor tamplele si fruntea de aproape doua zile
- 0Transpiratie, dureri oase, dureri oculare
- 1Durere de ochi intensa
- 1Durere oculara
- 0Durere la rotirea ochiului stang
- 0Durere de ochi la trezire
- 0Durere oculara in colt
- 0Durere continua de ochi
- 2Durere ceafa si ochi
- 0Durere ochi stang la miscare in sus
- 2Tulburări de vedere
- 4Ajutati-ma va rog cu o problema legata de ochi - junghiuri, lacrimez des
- 1Durere de cap de peste o luna
- 2Durere la frunte dupa inceperea tratamentului de hipertensiune cu Noliprel Arg Forte 5mg
Mai multe informații despre: Durerea oculara durere la frunte durere oculara
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: