Posibila intarziere a menstruatiei
Buna dimineața! Pe aplicația calendarul menstrual îmi arată că menstruatia ar fi trebuit sa vina pe 25 sept. Luna trecuta mi a venit pe 28 august, însă până acum niciun semn în afara de dureri de sâni. Menționez că am avut un contact sexual protejat cu ejaculare in exterior + verificarea prezervativului care era intact în prima zi de ovulație. Poate fi vorba de o sarcina sau este o întârziere normala? În ultima săptămână am fost răcită și am luat pastile(paracetamol, nu antibiotic). As dori un răspuns urgent, sunt panicata. Mulțumesc mult!
1 comentarii
Întârzierea menstruației poate fi cauzată de mai mulți factori și nu înseamnă neapărat că ești însărcinată, mai ales dacă ai avut un contact sexual protejat și prezervativul a fost intact.
Factori care pot provoca întârzierea menstruației:
1. Stresul și anxietatea: Dacă ești foarte stresată sau anxioasă (ceea ce pare să fie cazul, având în vedere panica), acest lucru poate influența ciclul menstrual.
2. Bolile recente: Faptul că ai fost răcită și ai luat medicamente (cum ar fi paracetamolul) poate influența ciclul, chiar dacă paracetamolul nu este cunoscut pentru a întârzia menstruația. Totuși, orice stres asupra corpului, inclusiv boala, poate influența ovulația și, implicit, menstruația.
3. Schimbări hormonale: Uneori, corpul tău poate experimenta fluctuații hormonale care întârzie menstruația, fără o cauză majoră.
4. Contactul sexual protejat: Dacă prezervativul a fost folosit corect și nu a fost rupt, iar ejacularea a avut loc în exterior, riscul de sarcină este extrem de mic.
Când să te îngrijorezi:
Dacă menstruația întârzie mai mult de o săptămână și ai simptome persistente care te îngrijorează (cum ar fi greață, oboseală excesivă, sau alte simptome de sarcină), poți face un test de sarcină pentru a elimina orice dubiu.
Ce poți face acum:
1. Relaxează-te: Stresul poate întârzia și mai mult menstruația. Încercă să te relaxezi și să îți oferi timp.
2. Așteaptă câteva zile: Este posibil ca menstruația să vină în următoarele zile. O întârziere de câteva zile este destul de frecventă și nu este neobișnuită.
3. Testează-te: Dacă vrei să fii complet sigură și să elimini orice dubiu, poți face un test de sarcină, care este destul de precis după ce a trecut data presupusă a menstruației.
Dacă îți faci griji în continuare sau dacă întârzierea persistă mai mult de o săptămână, este întotdeauna bine să discuți cu un medic ginecolog pentru mai multe informații și suport.
Factori care pot provoca întârzierea menstruației:
1. Stresul și anxietatea: Dacă ești foarte stresată sau anxioasă (ceea ce pare să fie cazul, având în vedere panica), acest lucru poate influența ciclul menstrual.
2. Bolile recente: Faptul că ai fost răcită și ai luat medicamente (cum ar fi paracetamolul) poate influența ciclul, chiar dacă paracetamolul nu este cunoscut pentru a întârzia menstruația. Totuși, orice stres asupra corpului, inclusiv boala, poate influența ovulația și, implicit, menstruația.
3. Schimbări hormonale: Uneori, corpul tău poate experimenta fluctuații hormonale care întârzie menstruația, fără o cauză majoră.
4. Contactul sexual protejat: Dacă prezervativul a fost folosit corect și nu a fost rupt, iar ejacularea a avut loc în exterior, riscul de sarcină este extrem de mic.
Când să te îngrijorezi:
Dacă menstruația întârzie mai mult de o săptămână și ai simptome persistente care te îngrijorează (cum ar fi greață, oboseală excesivă, sau alte simptome de sarcină), poți face un test de sarcină pentru a elimina orice dubiu.
Ce poți face acum:
1. Relaxează-te: Stresul poate întârzia și mai mult menstruația. Încercă să te relaxezi și să îți oferi timp.
2. Așteaptă câteva zile: Este posibil ca menstruația să vină în următoarele zile. O întârziere de câteva zile este destul de frecventă și nu este neobișnuită.
3. Testează-te: Dacă vrei să fii complet sigură și să elimini orice dubiu, poți face un test de sarcină, care este destul de precis după ce a trecut data presupusă a menstruației.
Dacă îți faci griji în continuare sau dacă întârzierea persistă mai mult de o săptămână, este întotdeauna bine să discuți cu un medic ginecolog pentru mai multe informații și suport.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5problema mare pls ajutor.. prietenei ii intarzie ciclu sau a ramas?
- 3candidoza... si intarzierea menstruatiei
- 9Intarzierea ciclului
- 0De ce imi intarzie menstruatia?
- 3Trebuie sa merg la medic daca...intarzierie 2 saptamani?
- 12Intarziere sau sarcina?
- 4Intarziere menstruatie
- 2vine bebe?
- 12De ce nu imi vine menstruatia?
- 1Posibilă sarcina?
- 4mi-a întârziat 8 zile. am șansă să fiu însărcinată?
- 6Posibil sa fiu însărcinată?
- 1Intarziere menstruatie
- 2Menstruație
- 1Injectii cu triamcinolon
- 2Lipsa menstruatiei, interpretare test sarcina, simptome.
- 2Antiobiotice și menstruație
- 5E urgeeentt va rog!! Nu i vine menstruatia de 2 zile
- 0Menstruația după anticoncepționale Yasmin
Mai multe informații despre: Intarzierea ciclului menstrual menstruatia intarziata intarzierea menstruatiei
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: