pielita sau grasime in zona alba a ochiului

buna ziua, cu ceva timp in urma mama mea se plangea de ameteli si de vedere incetosata si nu stiam care era motivul. Zilele acestea am observat ca are in ambii ochi in zona alba pete galbene, nu stiu daca este grasime sau pielita. Problema este ca nu suntem in tara si as vrea sa stiu daca este ceva grav, daca necesita operatie sau se poate trata cu picaturi. Multumesc!
4 comentarii

Buna dimineata! E bine sa mergeti la un oftalmolog pentru un consult oftalmologic complet ( cautam in primul rand o afectiune oftalmologica pentru a explica vederea incetosata) ; oftalmologul va putea confirma ce banuiesc eu, adica leziunile descrise de tine sunt pinguecule, modificari degenerative ale conjunctivei si care nu se trateaza ; ametelile au o cauza generala, iti recomand investigatii sangvine screening( HL, VSH, glicemie, daca are peste 50 de ani si Hb glicozilata, colesterol, TGP, TGO, uree, creatinina, acid uric, examen sumar urina), in plus, fibrinogen, proteina C reactiva, T4, TSH, factor reumatoid. controlul TA, iar daca are facoti de risc pentru HTA, monitorizare Holtera TA ;in functie de rezultatul investigatiilor, ne orientam si catre diagnostic si tratament; numai bine

Este necesar si consult neurologic, iar medicul neurolog va decide daca este nevoie si de o ecografie Doppler a arterelor carotide si vertebrale, CT sau RMN cerebral;numai bine

Buna seara, multumesc mult pt raspuns, o sa tinem cont de recomandarile dumneavoastra. O seara frumoasa!

buna!in legatura cu pielita de pe ochi sau puncte nu stiu cum sa/i zic.spunetimice se poate face
?inca nu ma deranjeaza dar acum la 31 de ani o vad mai intensa.nu am probleme cu vederea doar ca nu stiu ce va fi daca main creste.a inceput sa ma deranjeze din cauza aspectului
pt vad ca nu e un ochi frumos
eu nu stiu de unde si cum se fac pielitele astea.spunetimi va ro unde sa ma duc sunt dispusa sa fac si operatie
multumesc!!!
?inca nu ma deranjeaza dar acum la 31 de ani o vad mai intensa.nu am probleme cu vederea doar ca nu stiu ce va fi daca main creste.a inceput sa ma deranjeze din cauza aspectului
pt vad ca nu e un ochi frumos
eu nu stiu de unde si cum se fac pielitele astea.spunetimi va ro unde sa ma duc sunt dispusa sa fac si operatie
multumesc!!!

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 358Ameteli puternice cu presiune localizata partea dreapta a capului si tiuit puternic
- 5ameteli si dureri de cap de ceva timp
- 3crema nivea pt ochi
- 6Ciocuri de papagal in zona cervicala
- 7usturime a ochilor la copil de 5 ani
- 7durere de cap si ameteala
- 1copilul meu vede totul indepartat
- 8Vertiji, ameteli - tratamente pe cale de disparitie
- 6lovitura la ochi dupa care nu am mai vazut cu el, iar acum vad in ceata
- 6urechi sensibile la cel mai mic zgomot
- 47ameteli insotite cu dureri in crestetul capului
- 1Batrana de 90 ani cu tulburari vizuale (halucinatii)
- 0dupa orice ejaculare am stari de ameteli
- 2dupa ce i s-a efectuat perfuzie cu glucoza pt. hidratare, are vederea in ceata
- 2Forme ciudate in ochi pe care le si vad
- 3Ameţeală şi amorţeală cap, alertă, ţiuit urechi, vedere neclara
- 2ameteli de vreo 5 luni
- 1Durere ochi cand apas
- 2Ochii - dureri in spatele capului
- 5Ameteala, slabiciune in corp si furnicaturi fata si cap
Mai multe informații despre: Ochiul Ameteala tulburarile de vedere
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Miopia
- Astigmatismul
- Sindromul ochi uscat - Kratoconjunctivita sicca
- Dezlipirea de retina
- Lagoftalmia paralitica
- Conjunctivita bacteriana simpla
- Tumorile pleoapelor
- Amaurosis fugax
- Vertijul, ameteala si dezechilibrul
- Strabismul la copii
- Cristalinul
- Transplant de cornee
- Conjunctiva
- Pleoapele si reflexul de clipire
- Febra faringoconjunctivala
- Oboseala oculară (astenopia acomodativă)
- Amețeala
- Heterocromia (ochii de culori diferite)
- Amețeală și greață - ce ar putea fi, cauze posibile, diagnostic
- Ochiul (analizatorul vizual)
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: