pete albe si pete maronii

66 comentarii 1 23 Înainte ›
0
09-06-2010, ora 15:10
carmen88
Nu este medic/terapeut
carmen88
Buna ziua, domnule doctor am si eu o mica problema, adica sotul meu, caruia i-a iesit o pata alba pe barbie cam de 2 saptamani si de atunci ii tot creste pata, vreau sa va spun ca si barba i s-a deschis la culoare in locul acela unde are pata.Rugamintea mea este daca ati putea sa-mi dati un sfat (un tratament)fiindca la medic nu vrea sa mearga.
Va multumesc foarte frumos.
Carmen.
0
09-06-2010, ora 23:29
sorinasotir
Nu este medic/terapeut
sorinasotir
Buna seara ! Ma numesc Sorina si am 25 de ani. acum doi ani mi-au aparut niste pete albe pe umeri dar nu am fost la medic pt ca eram insarcinata. Acum am fost la medicul de familie si mi-a zis ca este pitiriazis. urmeaza sa merg la dermatolog. dar mai am si alte pete maro care apar pe spate si se intind apoi pe burta si maini. daca imi dau o data cu clotrimazol dispar dar dupa o perioada apar iar. sunt mici si foarte multe. ce ar putea fi? si inca ceva: eu am f multe alunite, este periculos sa fac plaja?
0
12-06-2010, ora 11:57
DanaT
Nu este medic/terapeut
DanaT
Buna ziua, domnule Dr. Mihalache! Am si eu o problema cu petele maronii...foarte multe pe spate, si pe picioare(doar de la genunchi in sus), pe maini si piept (mai rare). Aceste pete mi-au aparut in decursul a 2 ani, perioada in care eu nu m-am expus nici macar o zi la soare. La inceput am avut mancarimi in zona spatelui si picioarelor, dupa aceea s-au inmultit fara sa mai am vreun disconfort...As dori sa stiu ce se intampla si daca se poate sa imi prescrieti ceva...Va multumesc!
0
14-06-2010, ora 20:31
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Pentru carmen88:
Probabil ca sotul dvs are vitiligo.
Daca nu doreste sa mearga la medic, nu este nicio problema, deoarece aceasta boala afecteaza doar din punct de vedere estetic !
0
14-06-2010, ora 20:39
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Pentru sorinasorir:
1. Cu Clotrimazol nu se da o data !!! Tratamentul se face in 2 aplicatii zilnice, timp de 14 zile.
2. Este periculos!
0
14-06-2010, ora 20:41
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Pentru Dana T:
Acele pete maronii pot fi semnalul de debut al unei boli numita neurofibromatoza benigna.
Ar fi bine sa consultati un dermatolog!
0
23-06-2010, ora 20:59
sorinasotir
Nu este medic/terapeut
sorinasotir
Buna seara d-le Dr. Mihalache! mama mea are o problema cu picioarele: mancarimi, miros urat, crapaturi intre degete, uscaciune. ce tratament ar trebui sa urmeze?
0
02-07-2010, ora 23:03
mereudoareu
Nu este medic/terapeut
mereudoareu
buna seara d-le dr., va rog frumos spuneti-mi un tratament pentru petele ramase in urma stoarcerii cosurilor, de fapt a foliculitei pe care o am pe picioare si maini.am incercat zeci de tratamente:masti cu argila, unguente, creme.sunt disperata, simt ca nu mai pot trai cu aceste pete(pe maini si pe picioare).am deja vreo 3 ani de cand umblu imbracata vara cu pantaloni lungi si cu bluze cu maneca lunga...va rog frumos ajutati-ma(am uitat sa specific ca am fost si la diversi medici dermatologi care mi-ai recomandat diverse creme care nu au avut efect, practic am cheltuit milioane fara un rezultat).va multumesc!
0
08-07-2010, ora 18:05
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Pentru sorinasotir:
Poate incerca Lamisil crema, intr-o aplicatie zilnica, seara, timp de 14 zile.
0
08-07-2010, ora 18:08
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Pentru mereudoareu:
Ar fi culmea ca, dupa ce ati cheltuit milioane, sa aflati un tratament minune de pe internet, gratuit !!!
Pur si simplu nu se prea poate face mare lucru !
0
26-07-2010, ora 17:19
Melegim_
Nu este medic/terapeut
Melegim_
Buna ziua domnule doctor, mi-au aparut niste pete mici albicioase pe spate, la inceput au fost doar pe alocuri dupa care s-au inmultit pe TOT spatele! Am fost la doctor si mi-a spus k am Pitiriazis...si ca l-am luat probabil din piscine, bazine sau sezlonguri. mi-a prescris Lomexin, am terminat tratamentul dar NIMIC.
Ce as mai putea incerca, ca sa existe si un efect? Ma deranjeaza ca sunt foarte INESTETICE.
MULTUMESC anticipat!
0
27-07-2010, ora 02:39
Valahu D.
Nu este medic/terapeut
Valahu D.
Buna ziua Donule Doctor,

Va scriu pentru ca nu am regasit un raspuns exact printre recomandarile pentru ceilalti vizitatori care au postat aici. In principiu, problema ar fi petele maro care mi au aparut in urma cu 2 ani pe umeri, dupa ce intr-o zi m-am expus timp de mai multe ore la soare. N am acordat o atentie prea mare initial, dar observ ca au inceput sa creasca in dimensiuni. Nu cine stie ce, dar indeajuns cat sa imi dea de gandit, asa ca m-am hotarat sa cer ajutor aici, pe pe pagina dumneavoastra.

Va multumesc anticipat pentru timpul acordat si, daca se poate, astept un raspuns din partea dumneavoastra.

Cu respect,

Valahu Daniel
0
27-07-2010, ora 20:25
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Pentru Melegim_:
Petele albicioase nu dispar acum, imediat dupa tratament, deoarece pe locul unde a fost ciuperca pielea nu s-a bronzat!
Ele vor disparea in timp.
0
27-07-2010, ora 20:27
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Pentru Valahu D.:
Petele maronii pot fi de la o ciuperca dar pot fi si de la soare. Este necesar un examen micologic pentru a pune diagnosticul.
0
28-07-2010, ora 13:25
Valahu D.
Nu este medic/terapeut
Valahu D.
Multumesc frumos,

O zi buna in continuare
0
28-07-2010, ora 16:22
Melegim_
Nu este medic/terapeut
Melegim_
Multumesc! Numai bine, ma speria gandul ca vor ramane asa.
0
01-08-2010, ora 22:26
Daniel87
Nu este medic/terapeut
Daniel87
Buna seara. Am si eu o mare problema. Imi apar niste niste pete micute pe piele cu marginile maronii si interiorul este spre culoarea pielii. Acestea apar numai cand folosesc gelul de dus. Daca ma tratez cu Biazol acestea dispar dar reapar imediat ce ma spal cu gel de dus, Aveti o anumita recomandare in materie de gel de dus ? AM incercat de toate.pentru piele sensibila. Astept un raspuns.
0
04-08-2010, ora 14:17
stefanl
Nu este medic/terapeut
stefanl
Buna ziua. Domnule doctor va rog sa-mi da-ti si mie un sfat. Am 18 ani, iar pe la 14 ani mi-au aparut pe mana ( pe degete mai exact) doua pete albe foarte vizibile, una dintre ele a disparut complet. La 16-17 ani mi-au mai aparut 2 pe picioare dar imediat dupa ce m-am bronzat prima data in acel an. Am fost la medicul de familie si mi-a spus ca se repigmenteaza, am fost la un dermatolog si mi-a spus ca este vorba despre vitiligo sau pitriazis versicolor, mi-a dat o crema sa ma ung in zonele afectate si niste pastile pentru ficat (nu am nici o problema cu ficatul), insa fara efect. Mentionez ca aceste pete NU se maresc insa in timp se repigmenteaza dar la primul bronz apar altele si tot asa. Acum la 18 ani am fost la strand, m-am bronzat, iar a doua zi m-am trezit cu alte 3 pete tot pe degetele de la maini. Cum as putea sa scap de aceasta neplacere?, medicul de familie mi-a spus ca daca era vitiligo as fi fost plin pana acum dar la mine se repigmenteaza. De aproape un an am 2 pete si pe penis(destul de vizibile), sunt singurele care nu s-au repigmentat. Nu ma doare, nu imi creaza mancarimi, au doar un aspect neplacut. Trebuie sa ma protejez de soare? Se transmite prin apa? Va rog sa-mi dati un sfat, multumesc mult.
0
05-08-2010, ora 16:31
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Pentru Daniel87:
Incercati sa va spalati pe corp cu sampon Nizoral sau Selegel.
0
05-08-2010, ora 16:32
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Pentru stefanl:
Cred ca suferiti, intr-adevar, de vitiligo.
Cauza bolii este inca necunoscuta.
0
05-08-2010, ora 21:38
stefanl
Nu este medic/terapeut
stefanl
Daca sufar de vitiligo exista vreun leac pentru aceasta boala? va multumesc pentru raspuns
0
13-08-2010, ora 12:17
lilicris
Nu este medic/terapeut
lilicris
buna ziua,

in primul rand vreau sa spun ca nu am avut timp sa citesc toate comentariile, probabil ca as fi gasit ce caut
insa as vrea sa stiu ce pot face sa scap de petele maronii de culoare inchisa si deschisa unele de pe spate pe care le am de 6, 7 ani ! pana acum 2 luni nu le-am tratat niciodata pt ca nu m-au deranjat, insa acum s-au inmultit mai rau decat de obicei si pt prima data au aparut si pe picioare, maini si am observat ca i le-am transmis si sotului.
am fost la dermatolog si mi-a spus ca am "pitiriazis versicolor" si mi-a prescris :
-gel de dus -MEDIKET, pe care de cand l-am folosit petele mi s-au inmultit si intins pe corp si in alte zone
-vaccin stafilococ "clean ortusi" asta daca am citit eu corect de pe reteta, insa nu l-am gasit in farmacie si am inteles ca costa 300 ron

ce altceva pot folosi sa scap de ele?
ce produse si de unde le i-au?

multumesc.
0
13-08-2010, ora 12:37
lilicris
Nu este medic/terapeut
lilicris
inca ceva de 1 saptamana, 2, sotului i-a aparut pe mana o iritatie de marimea unei unghii mari, initial am crezut ca este un furung, dar pe parcurs ce a trecut timpul am vazut ca nu puroiaza, nu doare, doar are mancarimi si acum are aspectul unui herpes, dar care nu se usuca si nu trece deloc si am observat ca a aparut inca una in alt loc, dar mai mica probabil este la inceput si mi-a spus ca este posibil sa fie de la tantari deoarece pe picior in locul unde stie ca a fost muscat de un tantar pare se se faca la fel acea iritatie

ce ar putea fi? repet arata exact ca un herpes, am luat de la farmacie ce foloseam eu pt herpes" aciclorvir"

as vrea sa mentionez in cazul in care ajuta ca am si 2 catei de talie mica, pe care ii am de 12 ani, care dorm si in pat de obicei.
0
15-08-2010, ora 13:50
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Pentru stefanl:
Consultati un dermatolog, pentru ca fiecare are propria sa schema de tratament!
0
15-08-2010, ora 13:53
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Pentru lilicris:
Aveti prea multe probleme pentru a fi rezolvate prin intermediul internetului!
Ar fi bine sa mergeti si dvs si sotul la un consult dermatologic, eventual schimband medicul!
0
12-11-2010, ora 16:01
danielRO
Nu este medic/terapeut
danielRO
BUNA ZIUA, va rog ajutatima si pe mine cu o problema.am pe spate foarte multe pete maroni si cateva pete albicioase care la inceput erau maroni dar sau albit, si ma si manaca spatele...le am de vro 2-3 ani petele acestea dar nu am avut niciodata timp s ama duc la medic.pete maroni mi-au mai aparut si in zona inghinala o pata mai maricica la fel ca petele de pe spate.ce imi recomandati ce trebuie sa fac, unde sa ma duc.va multumesc
0
12-11-2010, ora 17:32
robert80
Nu este medic/terapeut
robert80
buna ziua domn Doctor, as vrea sa ma ajutati si pe mine va rog. de vreo 2 ani cam asa imi tot ies niste bube desupra penisului(unde creste parul) mi-a iesit 8 bucati m-am speriat shi am mers aici in austria sa vad ce poate sa-mi faca. mi-a dat cate o injectie in fiecare apoi mi le-a ars shi mi-a zis doctoru sa ma dau cu pudra. ce se poate intampla? va rog sa-mi raspunde-ti. va multumesc anticipat
0
14-11-2010, ora 18:27
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Pentru danielRO:
Unde sa va duceti??? La medic!!!
Daca nu aveti timp, incercati macar sa cititi ce s-a scris pe acest topic pana acum!
0
14-11-2010, ora 18:28
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Pentru robert80:
Probabil ca ati avut niste negi genitali care s-au vindecat dupa arsura.
0
14-06-2011, ora 03:44
Ndr
Nu este medic/terapeut
Ndr
Buna seara dl doctor!!De 2ani mi-au aparut niste pete maronii pe spate iar pe umar si piept albicioase.ma deranjeaza foarte mult estetic precizez ca una dintre cele de pe spate este destul de mare.. La inceput am pus pe seama excesului de solar crezand ca vor trece.dupa 2 ani petele au ramas la fel iar la expunerea la soare se accentueaza iar cele de pe umeri si piept raman albe.Imi puteti recomanda vreun tratament ?eu locuiesc in Elvetia momentan si nu stiu ce ar trebui sa incerc.Va rog mult sa ma ajutati!Multumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns
66 comentarii 1 23 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: