Pete albe pe ceafa + poza

Am observat acum aproximativ o saptamana jumate, intamplator ca pe ceafa am cateva pete de culoarea pielii in restul corupui (pe ceafa am culoarea pielii mai inchisa din cauza bronzului...). Am facut o poza prin care nu sunt foarte evidente petele, dar la privind in realitate chiar se observa puternic. [http://i.imgur.com/1RlPAb7.jpg]
In urma cu 2 ani, am mai avut o asemenea problema si am fost la un dermatolog pentru un control in legatura ca cateva pete rosii/maro ce imi aparuse pe piept, spate si ceafa si mi-a fost recomandat o crema numita Nizoral care dupa 3-4 saptamani chiar isi facuse bine treaba, asa ca am 2 zile de cand ma dau cu ea.
Intrebarea mea este, sa folosesc in continuare crema? sau sa merg la un control pentru a nu se extinde. (repet, petele se pot evidentia doar pe ceafa deoarece este pielea putin mai inchisa la culoare, petele au aceeasi culoare ca piele de pe spate de exemplu)
Sau nu e vorba de vre-o bacterie ci doar refacerea culorii pielii, nu stiu cum sa ii spun exact.
In urma cu 2 ani, am mai avut o asemenea problema si am fost la un dermatolog pentru un control in legatura ca cateva pete rosii/maro ce imi aparuse pe piept, spate si ceafa si mi-a fost recomandat o crema numita Nizoral care dupa 3-4 saptamani chiar isi facuse bine treaba, asa ca am 2 zile de cand ma dau cu ea.
Intrebarea mea este, sa folosesc in continuare crema? sau sa merg la un control pentru a nu se extinde. (repet, petele se pot evidentia doar pe ceafa deoarece este pielea putin mai inchisa la culoare, petele au aceeasi culoare ca piele de pe spate de exemplu)
Sau nu e vorba de vre-o bacterie ci doar refacerea culorii pielii, nu stiu cum sa ii spun exact.
2 comentarii

Este o infectie (fungica) a pielii care se cheama pitiriazis. Poti sa folosesti in continuare crema si spala-te cu Mediket Versi Gel de Dus pentru Corp si Par 120 ml in felul urmator:
Aplici gelul pe corp si par zilnic primele 2 saptamani, apoi la 2 zile timp de inca 2 saptamani si masezi gelul pentru a produce spuma.
Lasa spuma sa actioneze timp de 3 minute, apoi clateste meticulos.
Pentru urmatoarele 4 saptamani utilizeaza gelul Mediket Versi 1 data / saptamana pentru a preveni reaparitia Tinea Versicolor.
Daca infectia reapare incepe tratamentul imediat.
Se recomanda folosirea Mediket Versi 1 data / sapt. pentru profilaxie.
Aplici gelul pe corp si par zilnic primele 2 saptamani, apoi la 2 zile timp de inca 2 saptamani si masezi gelul pentru a produce spuma.
Lasa spuma sa actioneze timp de 3 minute, apoi clateste meticulos.
Pentru urmatoarele 4 saptamani utilizeaza gelul Mediket Versi 1 data / saptamana pentru a preveni reaparitia Tinea Versicolor.
Daca infectia reapare incepe tratamentul imediat.
Se recomanda folosirea Mediket Versi 1 data / sapt. pentru profilaxie.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1pete.. ca si cum ar fii carne vie
- 9Cancerigen-ajutor!
- 12pata rosiatica la zona inghinala
- 3pete maro pe buze
- 2urgent! pete care dispar dupa o jumatate de ora
- 3pete maro care se inmultesc
- 7boala de piele in cap
- 4pete pe fata in urma acneei
- 4Va rugam! Avem nevoie de un sfat: pete suspecte pe corp + greata si somn agitat
- 5Pete pe suprafata corpului!
- 6pitiriazis versicolor - recomandari, sfaturi
- 0pete mici de culoare rosie pe piele
- 17Alunite rosii pe tot corpul
- 1dureri de scalp si par
- 7Zona fara par - scalp nou nascut
- 0pete si leziuni pe picior
- 1pete mai mici decat bobul de orez, albe
- 1Pete pe gat, stomac si spate
- 1Acnee scalp
Mai multe informații despre: Scalpul pete pe piele
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: