Probleme Anticonceptionale Mercilon
Buna Ziua,
Iau Mercilon din luna martie, am luat 21 de zile am facut pauza 7 zile si a venit menstruatia, dupa care a 8 a zi am inceput sa iau din nou 21 de zile.
In data de 13 aprilie au trecut 21 de zile si am luat ultima pastila, iar eu nu am facut pauza continuand sa iau iarasi din 14 aprilie un alt pachet. Trebuia sa fac pauza? Dupa fiecare 21 de zile trebuie facut pauza 7 zile si a 8 a zi sa iau din nou? Problema este ca nu mi-a venit ciclu. Asta din cauza ca trebuia facut pauza? Pot aparea complicatii ?
Va rog sa raspundeti cat mai concret.
Va multumesc din suflet
Iau Mercilon din luna martie, am luat 21 de zile am facut pauza 7 zile si a venit menstruatia, dupa care a 8 a zi am inceput sa iau din nou 21 de zile.
In data de 13 aprilie au trecut 21 de zile si am luat ultima pastila, iar eu nu am facut pauza continuand sa iau iarasi din 14 aprilie un alt pachet. Trebuia sa fac pauza? Dupa fiecare 21 de zile trebuie facut pauza 7 zile si a 8 a zi sa iau din nou? Problema este ca nu mi-a venit ciclu. Asta din cauza ca trebuia facut pauza? Pot aparea complicatii ?
Va rog sa raspundeti cat mai concret.
Va multumesc din suflet
2 comentarii
In tot timpul cat luati anticonceptionale, activitatea cicla ovariana (si, in consecinta, cea uterina) este blocata. Nu are loc niciun fel de ciclu. Nici menstruatie. Dimpotriva, dupa oprirea lor are loc o sangerare care seamana cumva cu o menstruatie (desi, de regula, e mai redusa atat ca numar de zile cat si ca flux) si care se numeste "sangerare de privatie".
Dupa ce s-au descoperit anticonceptionalele, ele se administrau continuu (=fara pauza). Dar, medicii si-au dat seama repede ca pacientele lor percep inexistanta menstruatiei ca un fel de lipsa, ca o boala.
De aceea, in ziua de azi, medicii recomanda "21 de zile cu pilule" urmate de "7 zile fara pilule", ca sa aiba femeile impresia ca au ciclu. In realitate, intre doua folii de anticonceptionale, vorbim de sangerare de privatie.
Prin urmare, daca tot ati inceput folie noua, continuati-o pana la sfarsit. Dupa aceea nu luati nicio pilula timp de 7 zile. In acest timp ar trebui sa va apara o mica sangerare de privatie.
Dupa ce s-au descoperit anticonceptionalele, ele se administrau continuu (=fara pauza). Dar, medicii si-au dat seama repede ca pacientele lor percep inexistanta menstruatiei ca un fel de lipsa, ca o boala.
De aceea, in ziua de azi, medicii recomanda "21 de zile cu pilule" urmate de "7 zile fara pilule", ca sa aiba femeile impresia ca au ciclu. In realitate, intre doua folii de anticonceptionale, vorbim de sangerare de privatie.
Prin urmare, daca tot ati inceput folie noua, continuati-o pana la sfarsit. Dupa aceea nu luati nicio pilula timp de 7 zile. In acest timp ar trebui sa va apara o mica sangerare de privatie.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3anticonceptionalele lofeminal
- 2grapefruitul scade efectul anticonceptionalelor?
- 3contraceptive sau nu? heeelp!!!
- 2Anticonceptionalele ingrasa?
- 3yaz pt reglarea ciclului
- 3anticonceptionale dupa Escapelle
- 1anticonceptionalele si rana pe col
- 0dureri de cap, anticonceptionalele
- 1logest si anestezia stomatologica
- 1Celulita si Anticonceptionalele
- 2Cat de sigure sunt anticonceptionlele?
- 3anticonceptionalele si menstruatia
- 3Efectul Yasmin este diminuat de...?
- 4anticonceptionale
- 4Anticonceptionale dupa varsta de 35 de ani
- 2Pastila vomata.Urgent!
- 0anticonceptional vs dieta de slabire
- 4Ce anticonceptional imi recomandati?
- 0Anticonceptionale Yasmin
- 4Diane 35 nu se mai gaseste in farmacie.. ce as putea lua?
Mai multe informații despre: anticonceptionalele
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: