Perioada „critica” covid ??

06-09-2020
Alecsandra27
Nu este medic/terapeut
Alecsandra27
Buna seara,
Am și eu următoarea problema : la începutul lunii August, m-am întors de la mare cu simptome de răceala, tuse, am luat antibiotic 10 zile, cu diagnostic de bronșita, refuzat sa fac testul Covid. Mi am revenit, și de pe 26-27 August (asa îmi aduc aminte ca nu am dat importantă atunci) am simțit din nou ca m ar lua răceala și oboseala accentuata. Am mai luat acasă câte un nurofen, și de pe 30 August am început sa am probleme digestive, a doua zi am rămas fără miros și gust. Febra nu am avut absolut deloc. Și joi pe 3 Septembrie m am testat. Ieri am sunat după rezultat pt ca trecuseră cele 48 ore mi s a spus ca mi-a ieșit Neconcludent și îl vor bagă din nou la retestat. Azi fiind pozitiv.
Întrebărea mea ar fi : Când s ar lua in considerare prima zi de debut al simptomelor ? Am tot auzit ca zilele 9-10 ar fi cele in care pot apărea complicații, și voiam sa știu dacă pot sta liniștita ca au trecut ( fiind o pers extrem de panica )
Menționez ca am refuzat internarea și simptome acum ar fi o durere in zona plămânilor și respiratie îngreuna. Ar trebui sa ma îngrijoreze aceste simptome ??
Echipa ROmedic susține vaccinarea COVID-19.
5 comentarii
0
07-09-2020, ora 13:06
Dr. Albu Laura
Dermatovenerologie, Cluj-Napoca
Dr. Albu Laura
Evident ca daca aveti respiratia dificila trebuie sa va ingrijorati. Ce saturatie aveti? Ar trebui sa va internati cel putin pentru analize de sange si radiografie.
0
07-09-2020, ora 14:58
Dr. Diaconu Lavinia
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Diaconu Lavinia
Buna ziua.

Va monitorizați saturatia oxigenului? Asa cum a spus și colega mea, prezenta acestor simptome ar trebui sa va îngrijoreze. Mergeți la spital.
0
07-09-2020, ora 19:03
Alecsandra27
Nu este medic/terapeut
Alecsandra27
Nu am monitorizat saturația oxigenului pt ca am refuzat internarea având in vedere ca nu am alte simptome. Am pus asta pe seama atacurilor de panica. Și cred ca și un fel de anxietate. Pt ca simt ca respir greu și simt un disconfort in spate numai in momentul in care stau și ma gândesc și nu am o ocupație. In rest sunt Ok
0
23-10-2020, ora 23:17
teoteo
Nu este medic/terapeut
teoteo
cum se monitorizeaza saturatia oxigenului ?.eu m-am simtit mai rau din data de 14.10.2020-miercuri cand ma durea spatele destul de tare si aveam ca o tinere in piept…..nu faceam temperature desi aveam senzatia…..am fost in continuare la munca joi si vinery si sambata am hotarat sa stau in casa cu toata familia….ne-am rupt de lume….luni in mod voluntary am fost sa fac testul ARN SARS-COV2.dezastru…..POZITIV.AM sunat doctoral de familie si DSP.galati.14 zile carantina si tratament cu paracetamol...in special.de la primele manifestari au trecut 9-10 zile dar continui sa mai fac episoade subfebrile 37 cu.4/5.mai tusesc...se mai rupe din piept o flegma/sputa.maronie…..interesant...mi s-au cojit mainile…..mi-a diasparut mirosul si gustul...abia zilele astea parca am inceput sa mai miros si sa mai simt ceva gust.REVIN SI EU CU INTREBAREA.POT SA MA CONSIDER SCAPAT DUPA ACEST TIMP TRECUT DEJA ?...EVIDENT TOATA FAMILIA ESTE POZITIVA.
0
31-10-2020, ora 18:37
Beginner
Nu este medic/terapeut
Beginner
Salut.

Sfatul incepatorului:
-Nu sunteti scapat pana un medic in urma analizelor si investigatiilor, va spune ca sunteti scapat.
-Insistati cu Vitamine: D, C, B1, K poate si Vit E ca ajuta la piele.
-Cumparati un puls-oximetru sa vedeti cum stati intreaga familie cu valoarea oxigenului - sub 94% trebuie mers la spital ca intrati in faza pulmonara si trebuie alt tratament.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.