Test anti sars-cov 2 IGG

10-11-2020
lamneth76
Nu este medic/terapeut
lamneth76
Buna ziua!
In urma unei infectari cu sars cov 2 in luna august cu simptome medii asemanatoare unei raceli dar si cu pierderea mirosului, zilele trecute 06.11.2020 am efectuat la un laborator de analize medicale testul prezentei anticorpilor de tip IGG.Rezultatul interpretarii se incadreaza in cel pozitiv adica de prezenta anticorpi IGG specifici covid 19 valoarea fiind de 19.7 si se incadreaza la >1 (reactiv, pozitiv) insa se specifica cu semnul exclamarii pe fond rosu: "valoare anormala".
Ce reprezinta aceasta valoare anormala si cum se interpreteaza?
Echipa ROmedic susține vaccinarea COVID-19.
2 comentarii
0
10-11-2020, ora 18:53
Dr. Albu Laura
Dermatovenerologie, Cluj-Napoca
Dr. Albu Laura
Este anormala in sensul ca arata ca ati trecut prin infectia cu virusul sars-cov2, fata de rezultatul considerat normal negativ la persoane care nu au trecut prin aceasta infectie (desi aici este o discutie mai lunga cu serologia, care nu-si are locul aici); dar este normal sa aveti anticorpi igg daca ati trecut prin aceasta infectie.
0
24-12-2020, ora 17:09
cavit
Nu este medic/terapeut
cavit
Am lucrat deja doua loturi de probe IgG anti sarscov 2 ELISA cantitativ pe colegii mei,

Prevalenta celor pozitive a fost 19 din 42 in primul lot si 20 din 40 in al doilea.

Acesta prevalenta destul de mare arata ca acest oubreack se stinge de la sine.

Majoritatea au fost asimptomatice.

Testul efectuat de mine are urmatoarele caracteristici, <10U/ml negativ, 10-15u/ml border line, >15 U/ml pozitiv, valoarea OD obtinuta pentru calibrator a fost 0.777, cea asumata fiind 0, 78, intervalul de validitate 0, 39-1.18.

La testarile facute de mine, media celor pozitive este in jur de 40U/ml n-am calculat-o, doar o estimare, cele mai mici de 30 sunt rare.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.