Covid-19 si sinuzita

26-09-2020
Rotar Marius
Nu este medic/terapeut
Rotar Marius
Buna seara, as vrea si eu sa imi expun problema in asteptarea unui raspuns. Sunt baiat, am 18 ani. Cu 4 zile in urma am fost testat pozitiv pentru covid, astazi fiind a 4-a zi de simptomatica. Nu am simptome severe, tusa foarte putina, fiind mai mult iritativa, am avut febra alaltaieri(37.5-38.3 spre seara) si ieri (37.4) pana dupa masa, dupa care a disparut, azi fiind fara febra. De-asemenea treptat mi-au disparut mirosul si gustul. Ieri seara mai nou a aparut si congestia nazala mai pronuntata( in sinusul maxilar din partea dreapta), simtind presiune in sinus. Tin sa mentionez ca aproximativ cu un an in urma am avut sinuzita, cu puroi in sinusul maxilar drept, care am tratat-o cu inhalatii, Sinupret. As vrea sa aflu daca imi este permis sa fac inhalatii cu aburi pentru sinus, avand concomitent si covid. Si ce m-ati sfatui sa fac in cazul de fata?
1 comentarii
1
28-09-2020, ora 08:04
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
absolut toate infectiile Virale.. cautiseasa si bolile mai vechi bacteriene..
1 verifica daca ai dantura cu probleme sus..sub acel sinus ( daca Da.. inseamna ca este o sinusita Odontogena. care necesita tratament cu Rovamicina) duap carantina radiografii la radacina dintilor si tratament la chirurgia maxilo-faciala
2 daca nu a i infectii dentare si este doar o sinusita bacteriala.. poti sa faci si aerosoli si inhilataii, doar in camera unde stai Singur... sa nu mai intre nimeni acolo
obligatoriu un spray bun de desfundat nasulk, sa poti sa respiri bine pe nas.. in acest caz si presiunea scade
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.