Pensionare (schizofrenie reziduala).
Buna ziua.Am fost la spital si mi am luat fisa cu internari si externari.Scriu mai jos ce este scris pe fisa
adica datele internarilor si externarilor si diagnosticele din datele respective.Sunt nascut in anul 1984.
-28.11.2007-09.01.2008 cu dg. ''Tulburare psihotica acuta cu simptome schizofrenice''
-18.10.2008-29.11.2008 cu dg. ''Schizofrenie paranoida''
-15.09.2010-29.09.2010 cu dg ''Schizofrenie reziduala''
-21.04.2011-27.05.2011 cu dg. ''Schizofrenie reziduala''
Intrebarea este daca acum dupa atata timp de la ultima internare si avand in vedere ca ultimul diagnostic este''schizofrenie reziduala'' si ca nu mai am episoade psihotice ma mai pot pensiona?Eu mai am si diagnosticul de ''agorafobie cronica intensa''.Ma simt foarte rau in multime.Va multumesc!!
adica datele internarilor si externarilor si diagnosticele din datele respective.Sunt nascut in anul 1984.
-28.11.2007-09.01.2008 cu dg. ''Tulburare psihotica acuta cu simptome schizofrenice''
-18.10.2008-29.11.2008 cu dg. ''Schizofrenie paranoida''
-15.09.2010-29.09.2010 cu dg ''Schizofrenie reziduala''
-21.04.2011-27.05.2011 cu dg. ''Schizofrenie reziduala''
Intrebarea este daca acum dupa atata timp de la ultima internare si avand in vedere ca ultimul diagnostic este''schizofrenie reziduala'' si ca nu mai am episoade psihotice ma mai pot pensiona?Eu mai am si diagnosticul de ''agorafobie cronica intensa''.Ma simt foarte rau in multime.Va multumesc!!
9 comentarii
Am uitat sa spun ca inca mai urmez tratament:
leponex 100 mg 0-1-2
abilify 15 mg 1-0-0
diazepam 10 mg 2-0-0
cipralex(elicea) 1-0-1
Depakine 300 mg 1-1-1
leponex 100 mg 0-1-2
abilify 15 mg 1-0-0
diazepam 10 mg 2-0-0
cipralex(elicea) 1-0-1
Depakine 300 mg 1-1-1
Buna seara, este foarte bine ca nu mai aveti episoade psihotice, este dovada faptului ca tratamentul si-a facut treaba cu succes. Pentru pensionare probabil ca va mai fi nevoie de o internare mai recenta.
Cel mai bine insa este sa discutati situatia cu medicul psihiatru care oricum trebuie sa va ajute la realizarea dosarului pentru pensionare.
Cel mai bine insa este sa discutati situatia cu medicul psihiatru care oricum trebuie sa va ajute la realizarea dosarului pentru pensionare.
Mergeti cu ele direct la comisie si o sa vi se spuna de acolo ce mai e nevoie. In principiu cunosc cazuri unde a fost de ajuns si o singura internare.
Salutare. Dar daca nu mai am episoade psihotice ma mai pot pensiona?Problema mea in acest moment nu e schizofrenia ci fobia sociala.Am fost diagnosticat si cu fobie sociala.Mai inainte de a avea schizofrenie eu ma simteam foarte rau in multime.Cam de prin 2007 am aceasta teama in lume.Medicul psihiatru mi a pus diagnosticul de ''agorafobie cronica intensa''.Oare si diagnosticul acesta conteaza la pensionare?Eu am noroc ca lucrez la un unchi care ma intelege.Lucrez ca lucrator comercial la un magazin.In alta parte nu as putea lucra.Cand se aglomereaza magazinul ies afara deoarece ma simt rau.O sa ma duc peste o saptamana sa vorbesc cu psihiatrul dar as vrea un raspuns daca se poate la intrebarile de mai sus pana atunci..
Da, pt ca daca lasati medicatia faceti episod psihotic. Puteti cere sa va pensionati cu gradul III sa lucrati 4 ore.
Asta vreau sa fac.Sa ma pensionez cu 4 ore pentru ca nu vreau sa ma separ de tot de lume si 8 ore de lucru pe zi sunt prea multe.Rezist cu greu.
Este extraordinar ca puteti lucra 4 ore. Felicitari!
Eu lucrez la un magazin la un unchi ca lucrator comercial din 2011 cate 8 ore pe zi.Am noroc ca unchiul meu ma intelege.Cand se aglomereaza ies afara din magazin.Acum m am mai stabilizat.Cand mi a redus din doza de la 10 la 3 pastile ma simteam groaznic.Nici nu puteam sa intru in magazin.La vanzare nu pot sta.Prin oras pana acum cateva luni nu circulam decat cu taxiul.Acum am evoluat putin. :) Folosesc mijloacele de transport.Dar nu pot sta pe scaun fata in fata cu cineva.Sa pot lucra ca vanzator e un vis irealizabil.De multe ori am crezut ca nu mai pot continua cu serviciul dar numai Dumnezeu cred ca m a ajutat.Fobia sociala este groaznica.
Din ce stiu ar trebui sa va puteti pensiona. Eventual mergeti si discutati si la spital, explicati-le ca aveti schizofrenie si or sa va sfatuiasca ce sa faceti, ei se confrunta des cu astfel de cazuri si cunosc si aspectul legal. Puteti sa va internati o perioada, apoi va pensionati. Acestea sunt boli incapacitante de aceea se acorda pensie
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 60De mai mulţi ani mă tratez pentru tulburare schizoidă
- 10Zyprexa, se poate lua in timpul sarcinii?
- 5cred ca am schizofrenie. as avea nevoie de un sfat. multumesc
- 12Am oare schizofrenie?
- 8schizofrenie - recomandare un camin/spital
- 2schizofrenie sau nu?
- 1Incadrare grad de handicap
- 1Pensionare bolnav de schizofrenie de o terta persoana
- 3Cat poate sa mai ma tina halucinatiile auditive si vizuale?
- 1Tratament in Bucuresti pentru schizofrenie / tulburare schizoafectiva
- 1Pot fi nutriționist daca am schizofrenie?
- 0Schizo
- 1Ce soluții și metode de vindecare alternative cunoașteți ptr toc și schizo??
- 4GAFS
- 11Varul meu are schizofrenie pensie
- 0Cardiopatie hipertrofica
- 16Pt persoanele Letargice cu schizo (am noutati)
Mai multe informații despre: Schizofrenia pensia de boala
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: