Pensie de Boala

12-01-2023
360
Nu este medic/terapeut
360
Am mai vorbit cu clara si vermusio despre subiectul asta si sunt clarificat ce am de facut, insa mai sunt unele aspcte ce mi-ar place sa le lamuresc.
- La internarea in spital, voi primi diagnostic real, in urma evaluarii ? In alte cuvinte, daca ma vede intreg la minte, imi trece schiz. in remisie, sau imi trece schz, sustinand diagnosticul trecut pe biletul de internare ?
- In ce priveste strict dosarul pt comisia de pensii, e necesar ca biletul de iesire din spital sa-l vada si dr meu curant ? (intreb pt ca as prefera sa nu-l vada deloc, indiferent de diagnostic)... nu imi place de ea ca dr-ita si nu vreau sa fie la curent cu diagnosticele mele medicale.
8 comentarii
2
12-01-2023, ora 16:59
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
E totuna ce iti trece. Schizofrenia e o boala cronica. Face parte din bolile de pensionare chiar daca esti in remisie. Toata lumea care se duce la comisie e in remisie. Ca doar nu merge la comisie in plin episod psihotic.
Toti primesc pensie cu diagnosticul asta.
Dr. de familie va cere copie dupa internare.
Dar din momentul in care iei pensie, presupun ca te vei duce sa iti iei trimiteri catre psihiatrie si sa ceri retetele gratuit. Dr. de familie trece pe trimiterea catre psihiatru diagnosticul.
Parerea mea e ca iti faci prea multe griji.
1
12-01-2023, ora 17:41
360
Nu este medic/terapeut
360
nu cred ca e totuna schiz. in remisie, cu sch fara remisie. la una te poate baga in grad de invaliditate cu pierderea capacitatii de munca in intregime, la cealalta cu pierderea cap. de munca partiala. deci, conteaza ce diagnostic pune dr din spital, in privinta tipului de pensionare
1
13-01-2023, ora 17:12
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Pensia de gradul 2 e egala cu cea de gradul 3.
La comisie te intreaba ce faci tu toata ziua si in functie de asta iti da gradul.
1
13-01-2023, ora 18:40
NNN7
Nu este medic/terapeut
NNN7
Intervin și eu un pic pe marginea întrebării puse.Si ma adresez mai mult ție, Clara, care ești deja pensionata.Am aflat de curând, de o persoana cu schizofrenie, care are mai multe internări, și pe care comisia nu a pensionat o, considerând ca este apta de munca.Este adevărat treci de comisie greu din acest punct de vedere? În sensul ca dacă nu te vad cu simptome pozitive, considera ca ești apt de munca?
1
13-01-2023, ora 18:52
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Nu am auzit de persoana cu schizofrenie careia sa ii fi fost refuzata pensionarea. Stiu persoane cu schizofrenie care s-au pensionat chiar cu o singura internare.
Poate pe internari nu scrie schizofrenie. Nu stiu exact ce s-a intamplat in cazut dumneaei si ce a spus la comisie. La comisie de obicei intreaba ce faci toata ziua si daca mai ai halucinatii, delir. Normal ca nu trebuie sa raspunzi ca muncesti de dimineata pana seara si ca nu mai ai nimic, daca vrei sa ti se acorde pensia.
Nu stiu exact ce s-a intamplat cu acea persoana. Dar legal nu aveau cum sa o refuze. Schizofrenia e boala de pensionare. Poate nu avea nimic lucrat si s-ar putea ca acum sa trebuiasca sa fi lucrat ceva. Trebuie intrebat la comisie. Un motiv a fost. Platesti din mana contributia la pensie o luna, doua si apoi te pensionezi. Asa mergea inainte.
1
13-01-2023, ora 23:08
NNN7
Nu este medic/terapeut
NNN7
Mulțumesc pentru răspuns Clara!
1
15-01-2023, ora 17:48
C.S.D.
Nu este medic/terapeut
C.S.D.
Dar tu ai spus odată că lucrezi 4 ore. În acest caz bănuiesc că ai vrea să-ţi dea gradul 3, ca să poți lucra jumătate de normă. Tu ești trecut cu schizo sau cu tulburare bipolară? Cred că trebuie să-i explici medicului din spital ce diagnostic ai și cum ai vrea să te ajute pt pensionare. Altfel, e posibil să-ţi bage bețe în roate. La mine, același medic care m-a internat e și doctorul care îmi scrie tratament și mă ajută cu pensionarea, că el mă cunoaște cel mai bine. Mai e o "modă" pe la noi, să te vadă și un neurolog. Aparent și ei se bagă destul de mult în aria psihiatriei, dat fiind că ambele ţin de creier. Scrie și el referate, și te ajută cum poate. Dar bineînțeles că neurologul e opțional.
1
15-01-2023, ora 22:52
360
Nu este medic/terapeut
360
lucrez, ca freelancer...
am vb cu vernusio (sper ca i-am scris bine nick-ul) si se pare ca nu trebuie sa-i dau biletul de iesire din spital, dr-itei.

cu internarea, vreau sa am trecut diagnosticul corect, chiar daca risc sa nu primesc pensia. altfel diagnosticul o sa ma bantuiasca si in anii urmatori. sunt la o dr-ita care mimeaza profesionalismul. i-am zis ca vreau sa fac dosar pt pensionare, insa vreau sa stiu daca intelege ca sunt intr-o pozitie delicata in care n-as vrea ca diagnosticul de schizo primit la spital, sa fie factor decisiv pt felul in care imi percepe ea boala. raspunsul ei a fost ceva de genul: ca pt ea cantareste mai mult diagnosticul din spital, decat evaluarea pe care mi-o face la cabinet. pai bine, i-am raspuns, dar diagnosticul din spital cel mai probabil va sustine schiz. ca diagn principal, indiferent ca sunt bine si nu merit acest diagn. raspunsul ei, e un risc, ce vreti si pensie si diagn bun ? (in sinea mea, nu idioato, vreau sa stiu ca ai creier sa judeci daca sunt sau nu bolnav, nu sa-mi spui ca diagn din spital cantareste mai mult decat evaluarea din cabinet.). chiar i-am dat si o scrisoare medicala in care scrie ca sunt in remisie, iar ea imi vine cu teoria lui peste, sa arate cat e ea de profesionista.

de asta, prefer sa am un diagn real in spital, ca daca mai dau de dr idioti, sa nu aiba ce figuri sa-mi faca
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul