Pata rosie pe gingie
Buna, am o problema de vreo 2-3 saptamani. Dentistul mi-a dat jos o lucrare formata din doua coroane pt ca sangeram f mult in gingie la aceste masele, in urma cu 3 ani mi-a cazut lucrarea si ultima masea s-a rupt de la nivelul gingiei, dentistul le-a pus inapoi dar nu a folosit ciment ci compozit si a adaugat o fibra in interior, celalta masea care este maro nu are tratament pe canal si cred ca nervul este mort pt ca nu simt nimic nici la rece nici la fierbinte. Acum problema este ca acolo unde este pata rosie simt mancarimi, intepaturi care se propaga uneori pana sub nas, acolo a fost o masea cu granulom care am scos-o in urma cu un an, dentistul nu a facut chiuretaj dupa. Senzatiile de mancarime, intepaturi au inceput destul de repede dupa ce am dat lucrarea jos, dentistul a fost plecat in concediu, ma chemat doar saptamana viitoare desi i-am spus ce am. Din pacate nu am radiografia, ce ar putea fii ? o infectie reziduala de la maseua scoasa sau o infectie la ultima masea ( a fost rupta din radacina). Este mult daca mai stau inca o saptamana, deja am simptomele aceastea de cel putin 2 saptamani.
Multumesc frumos, o poza este atasata in link cum arata gingia in exterior.
http://imgur.com/a/QUgkQ
Multumesc frumos, o poza este atasata in link cum arata gingia in exterior.
http://imgur.com/a/QUgkQ
9 comentarii
Buna ziua,
Fara radiografie e greu de pus un diagnostic.
Teoretic vorbind poate fi : a) un abces parodontal de la dintele din fata
b)un chist rezidual de la maseaua care a fost extrasa.
Va recomand sa faceti o radiografie retroalveolara la locul infectiei si sa o puneti aici ca sa o vedem si noi. Oricum va va trebui si cand mergeti la medicul dvs.
O zi buna.
Fara radiografie e greu de pus un diagnostic.
Teoretic vorbind poate fi : a) un abces parodontal de la dintele din fata
b)un chist rezidual de la maseaua care a fost extrasa.
Va recomand sa faceti o radiografie retroalveolara la locul infectiei si sa o puneti aici ca sa o vedem si noi. Oricum va va trebui si cand mergeti la medicul dvs.
O zi buna.
Multumesc frumos, doamna doctor. Radiografia este la dentist, am fost astazi dar pur si simplu nu a bagat in seama problema mea, desi i-am spus ca gingia este iritata de mult timp, iar in ultimile 3 saptamani cat timp am stat fara coroane s-a agravat, chiar vrea sa imi cimeteze fara sa faca nimic la aceea masea. Cand s-a rupt dintele dentistul de atunci a zis ca maseua va trebui scoasa pe viitor fiind fisurata in radacina, banuiesc ca asta este cauza gingivitei. Daca va rog frumos puteti sa imi spuneti, este in regula daca scot maseaua si sa ramana coroana ca extensie pe langa cealalta? Nu prea folosesc la masticatie mai mult vreau sa fie ca estetica. Multumesc.
Buna dimineata,
Chiar daca nu mestecati pe partea aceea nu este recomandata extensia, deoarece in timp( cam 1 an) se va mobiliza dintele de sustinere.In afara de asta, coroana ramasa ca extensie e goala la interior si acolo se vor acumula resturi alimentare.
O zi buna.
Chiar daca nu mestecati pe partea aceea nu este recomandata extensia, deoarece in timp( cam 1 an) se va mobiliza dintele de sustinere.In afara de asta, coroana ramasa ca extensie e goala la interior si acolo se vor acumula resturi alimentare.
O zi buna.
Multumesc frumos pt raspuns, atunci daca ajung sa o scot voi cere sa ramana coroana doar pe dintele celalalt.
Daca va rog frumos va uitati la radiografie, am fost azi a incercat sa scoata fibra dar nu a reusit cand a polizat sa simtit un miros urat, mi-a spus ca dintele cand s-a rupt si apoi la pus la loc ( de alt dentist) atunci s-a infiltrat, dar cred ca si in timp si mai ales dupa ce mi-a dat jos lucrarea sa tot infiltrat acolo. Ce ma sfatuiti sa fac? Dentistul mi-a spus ca daca scoate fibra este un risc mare sa se fractureze maseaua care duce la extractie. Vreau sa am dinti sanatosi in gura, accept si extractia daca nu este alta varianta. Pe radiografie apar niste pete negre, este infectie? Dintele care s-a rupt este cel cu tratament pe canal si ce se vede este fibra, precum am zis dentistul nu a putut intra pe canal din cauza fibrei.
Multumesc.
http://imgur.com/s8zKszr
Daca va rog frumos va uitati la radiografie, am fost azi a incercat sa scoata fibra dar nu a reusit cand a polizat sa simtit un miros urat, mi-a spus ca dintele cand s-a rupt si apoi la pus la loc ( de alt dentist) atunci s-a infiltrat, dar cred ca si in timp si mai ales dupa ce mi-a dat jos lucrarea sa tot infiltrat acolo. Ce ma sfatuiti sa fac? Dentistul mi-a spus ca daca scoate fibra este un risc mare sa se fractureze maseaua care duce la extractie. Vreau sa am dinti sanatosi in gura, accept si extractia daca nu este alta varianta. Pe radiografie apar niste pete negre, este infectie? Dintele care s-a rupt este cel cu tratament pe canal si ce se vede este fibra, precum am zis dentistul nu a putut intra pe canal din cauza fibrei.
Multumesc.
http://imgur.com/s8zKszr
Buna ziua,
Din pacate dintele 25 va trebui extras deoarece partea coronara este distrusa subgingival si din acest motiv nici o lucrare dentara nu va rezista.
Petele negre la care faceti referire sunt cele din spatele dintelui? Acela este sinusul maxilar. Nu e nimic in neregula.
Un sfat, daca tot va ocupati de 25, vedeti ce e si cu 24, premolarul din fata lui, poate faceti o radiografie retroalveolara si la el. Tratamentul de canal pare cam incomplet.
Multa sanatate.
Din pacate dintele 25 va trebui extras deoarece partea coronara este distrusa subgingival si din acest motiv nici o lucrare dentara nu va rezista.
Petele negre la care faceti referire sunt cele din spatele dintelui? Acela este sinusul maxilar. Nu e nimic in neregula.
Un sfat, daca tot va ocupati de 25, vedeti ce e si cu 24, premolarul din fata lui, poate faceti o radiografie retroalveolara si la el. Tratamentul de canal pare cam incomplet.
Multa sanatate.
Ok, multumesc frumos pt ajutor, am sa merg maine dimineata si am sa il scot. Apoi urmeaza trament pe canal la 24. Multumesc, multa sanatate si d-voastra.
Buna seara, ma scuzati din nou v-as ruga sa ma ajutati cu o parere, pana la urma 24 a fost scos pt ca era acolo o infectie in os, 25 a fost reconstruit cu pivot, am fost la 3 dentisti care mi-au spus sa il las asta inainte de reconstructie. Ce spuneti cum arata radiografia acum? Sa il las?
Multumesc.
http://tinypic.com/view.php?pic=2e3zsaq&s=9#.Wig3IbBx2Uk
Multumesc.
http://tinypic.com/view.php?pic=2e3zsaq&s=9#.Wig3IbBx2Uk
Buna dimineata,
Pe radiografie arata bine, acum depinde cat de mult se va resorbi osul la nivelul alveolei lui 24.
Cel mai important aspect este ce veti face cu acest dinte in continuare, il lasati singur si ii puneti coroana, il prindeti intr-o punte.
Pe radiografie arata bine, acum depinde cat de mult se va resorbi osul la nivelul alveolei lui 24.
Cel mai important aspect este ce veti face cu acest dinte in continuare, il lasati singur si ii puneti coroana, il prindeti intr-o punte.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4infectie...?
- 8Radacina fisurata
- 14spatiu intre gingie si lucrarea proteica
- 8canin ramas in gingie
- 6Afectiuni ale gingiilor
- 3Gingia dupa operatie
- 3gingie albastra dupa ce mi-am pus o lucrare din semiportelan
- 7Gingie umflata
- 3Bucatica de carne crescuta la gingie
- 1Dureri gat, gingie, ochi si cap
- 3Gingia tare si umflata!