retragere gingii

03-09-2010
Julie Anne
Nu este medic/terapeut
Julie Anne
Buna ziua,

Mama mea are de ceva vreme lucrari dentare atat pe maxilarul superior cat si cel inferior. Cu timpul gingiile s-au retras, iar lucrarile au inceput sa-si piarda din stabilitate. La un consult stomatologic i s-a spus ca solutia ar fi sa-si puna placa, o idee care nu o incanta foarte tare. Am auzit ca exista unele substante care intaresc gingia si care pot sa ajute intr-o asemenea situatie. Este adevarat? Sau exista altfel de tratamente de ultima generatie care pot preveni retragerea gingiilor? Va multumesc foarte mult si astept raspunsul dumneavoastra.
Cu stima,
1 comentarii
0
04-09-2010, ora 10:44
Dr. Sas Adina
Stomatologie, Cluj-Napoca
Dr. Sas Adina
Retractia gingivala este un apanaj al afectiunilor gingivale si al varstei. In cazul in care este doar retractie gingivala, fara ca dintii sa fie mobili, solutia ar fi schimbarea lucrarilor si conformarea lor dupa noua pozitie a gingiei. Daca dintii sunt mobili si nu mai pot sustine lucrarea, atunci trebuie extrasi. Aceasta decizie poate fi luata doar la un consult stomatologic unde se poate evalua starea dintilor. Tratamente minune nu exista, in primul rand trebuie eliminati toti factorii de iritatie gingivala (inclusiv lucrarile incorect adaptate)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: