Pastila de a 2-a zi - informatii
Buna ziua! Am si eu o problema. as vrea sa imi incep viata sexuala si desi o sa folosim si prezervativ as vrea sa stiu despre pastila de a2a zi. Pt ca eu am aproape 17 ani as vrea sa stiu daca pot aparea diferite dereglari, la cat timp pot sa mai iau. Multe fete mi'au zis sa incep cu anticonceptionale dar nu stiu. astept un sfat. multumesc anticiat
6 comentarii
pastila de a doua zi nu este indicată. dacă e urgenţă maxim de 2 ori pe an ai voie. şi ai putea avea dereglări mari. mai bine protejează-te cu prezervativ pentru că te apără şi de boli
multumesc frumos de raspuns ! dar totusi inafara de prezervativ ce metoda as putea sa mai folosesc?
Metoda calendarului necesita cunoasterea amanuntita a zilelor fertile de pe parcursul ciclului menstrual (studierea semnelor de fertilitate, temperatura corporala, pentru cel putin 2 luni consecutive). Este interzis contactul sexual neprotejat in zilele fertile ale ciclului menstrual. In cazul adolescentelor active sexual, nu este indicata aceasta metoda, datorita dificultatii in determinarea exacta a perioadei fertile.
Metodele de bariera : prezervativele, diafragmele, calotele (capisoanele) cervicale, buretii/foitele contraceptive si spermicidele.
Noile metode contraceptive
In ultimii 10 ani au aparut mai multe metode noi contraceptive:
- plasturele (patch-ul) hormonal cutanat, injectia hormonala contraceptiva, inelul vaginal sunt utile in cazul femeilor care uita administrarea zilnica a anticonceptionalelor orale
- seasonale, este o metoda contraceptiva noua care consta in administrarea pentru 84 de zile (in loc de 21 de zile) a anticonceptionalelor orale. Femeile care folosesc Seasonale au doar patru menstruatii pe an
- un nou dispozitiv intrauterin numit Mirena, elimina diferite doze de hormoni la nivelul uterului. Aceasta metoda nu numai ca protejeaza impotriva unei sarcini nedorite, ci atenueaza, de asemenea, simptomele neplacute din timpul menstruatiei la cateva luni dupa inceperea utilizarii
- metodele contraceptive cu doze mici hormonale, sunt utilizate in special datorita efectelor lor adverse putine (nu provoaca greata, dureri la nivelul sanilor, balonari sau cresteri excesive in greutate).
Metodele contraceptive de urgenta
Aceste metode contraceptive se folosesc dupa un contact sexual neprotejat, in cazul ruperii prezervativului sau uitarii administrarii pastilei contraceptive zilnice. Exista 2 tipuri de contraceptie de urgenta:
- administrarea unei doze hormonale mari asemanatoare celor din contraceptivele orale. Acesta metoda poarta numele de "pastila de a doua zi" si poate fi administrata pana la 5 zile dupa contactul sexual neprotejat. Totusi eficacitatea metodei este mai mare cand aceasta este utilizata in primele 72 de ore
- inserarea unui dispozitiv intrauterin cu fir de cupru pana la 5-7 zile de la contactul sexual neprotejat.
SUCCES!
Nu renunta la prezervativ!
Metodele de bariera : prezervativele, diafragmele, calotele (capisoanele) cervicale, buretii/foitele contraceptive si spermicidele.
Noile metode contraceptive
In ultimii 10 ani au aparut mai multe metode noi contraceptive:
- plasturele (patch-ul) hormonal cutanat, injectia hormonala contraceptiva, inelul vaginal sunt utile in cazul femeilor care uita administrarea zilnica a anticonceptionalelor orale
- seasonale, este o metoda contraceptiva noua care consta in administrarea pentru 84 de zile (in loc de 21 de zile) a anticonceptionalelor orale. Femeile care folosesc Seasonale au doar patru menstruatii pe an
- un nou dispozitiv intrauterin numit Mirena, elimina diferite doze de hormoni la nivelul uterului. Aceasta metoda nu numai ca protejeaza impotriva unei sarcini nedorite, ci atenueaza, de asemenea, simptomele neplacute din timpul menstruatiei la cateva luni dupa inceperea utilizarii
- metodele contraceptive cu doze mici hormonale, sunt utilizate in special datorita efectelor lor adverse putine (nu provoaca greata, dureri la nivelul sanilor, balonari sau cresteri excesive in greutate).
Metodele contraceptive de urgenta
Aceste metode contraceptive se folosesc dupa un contact sexual neprotejat, in cazul ruperii prezervativului sau uitarii administrarii pastilei contraceptive zilnice. Exista 2 tipuri de contraceptie de urgenta:
- administrarea unei doze hormonale mari asemanatoare celor din contraceptivele orale. Acesta metoda poarta numele de "pastila de a doua zi" si poate fi administrata pana la 5 zile dupa contactul sexual neprotejat. Totusi eficacitatea metodei este mai mare cand aceasta este utilizata in primele 72 de ore
- inserarea unui dispozitiv intrauterin cu fir de cupru pana la 5-7 zile de la contactul sexual neprotejat.
SUCCES!
Nu renunta la prezervativ!
Conteaza ce doresti!
Imi poti raspunde la intrebarea: "de ce ai nevoie de inca o alta metoda contraceptiva?" Este suplimentara? Vreti tu si partenerul tau sa renuntati la folosirea prezervativului? Dintr-o nevoie de mai mare siguranta?
Imi poti raspunde la intrebarea: "de ce ai nevoie de inca o alta metoda contraceptiva?" Este suplimentara? Vreti tu si partenerul tau sa renuntati la folosirea prezervativului? Dintr-o nevoie de mai mare siguranta?
pai o sa fie " prima oara"! si am anumite temeri ! multumesc de raspunsuri, , ,
cu cat esti mai relaxata, cu atat mai bine pentru tine
Succes!
Succes!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 7Masturbarea slabeste?
- 5pete de pigmentatie credem ca sunt
- 7probleme cu vocea si am 14 ani
- 3Penis foarte mic 5 cm si in stare de erectie 10 cm maxim
- 6pot ramane gravida daca iau anticonceptionale?
- 4e cazul pilulei de a 2 zi?
- 7Durere in gat indelungata
- 9avort fara sa afle parintii
- 4Prima data
- 2pilula de a doua zi salvare sau oroare ? va rog sa ma ajutati
- 4am hemoroizi?
- 0Pilula de a 2 a zi si pilula normala
- 1prezervativ rupt
- 0Epilepsie si pastila de a doua zi
- 1Escapelle
- 0Sunt insarcinata?Am nevoie de un sfat rapid
- 1Va rog sa ma ajutați nu știu dacă sunt însărcinată sau nu
- 1Pastila de a doua zi ellaone
- 2Cheaguri sânge -Pastila de a doua zi
Mai multe informații despre: Sexul la adolescenti Adolescentul pilula de a doua zi
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: