Ovarele polichistice

14-01-2015
andriciucaalina
Nu este medic/terapeut
andriciucaalina
Buna ziua!
In iulie 2014 am mers la medicul ginecolog datorita dereglarilor foarte mari a menstruatiei.. Au fost perioade cand imi intarzia si 2 luni, 2 luni jumatate timp in care nu aveam nici un fel de durere de sani, burta, se intampla foarte rar cand imi era frig la picioare sa simt inteparuti in zona ovarelor..
In urma ecografului doamna doctor mia spus ca am ovarele polichistice si mi a prescris Gynease si Monural. Mia explicat ca ar putea sa imi dea anticonceptionale dar sunt pe baza de hormoni iar ea personal nu imi recomanda asa ceva. Inca din primele 2 luni tratamentul a dat rezultate bune. In fiecare luna imi intarzie fix 3 zile dupa data ultimei menstruati..
Am revenit la 3 luni iarasi pentru un alt ecograf unde doamna doctor a observat fiind in primele 10 zile dupa mentruatie ca doar ovarul stang imi ovula iar dreptul era putin mai mare ca cel stang dar totusi mi a recomandat sa continui cu Gynease.

Sunt deja in a 7 luna de cand iau zi de zi Gynease, adevarul este ca imi vine mereu regulat, nu am mai avut deloc probleme..

dar...

As vrea sa stiu mai multe despre ceea ce mi se intampla... peste tot si toata lumea mi a spus ca o sarcina cand ai ovarele polichistice e aproape imposibil sa o poti avea..

Ce analize mai amanuntite as putea sa fac ca sa stiu daca intradevar am acel sindrom de ovare polichistice, daca o sa pot ramane insarcinata..

Exista riscul ca acele chisturi de pe ovare sa evolueze, sa se mareasca, sa fie vreodata nevoie de vreo interventie ?

Poate ma lamureste si pe mine cineva..
Multumesc !
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.