Ovar polichistic, lichid in Douglas

27-01-2022
asaveicristina
Nu este medic/terapeut
asaveicristina
Buna! Am o problema mai veche despre ovare polichistice si un lichid in Douglas.
In Noiembrie, anul 2020, in urma controlului anual de rutina la ginecologie, am avut următorul rezultat: uter- contur regulat, structura omogena, ovar drept micropolichistic, iar ovar stâng cu 2 foliculi, spații Douglas-liber. Papanicolau și test de secretie, normale. Am urmat un tratament de 6 luni: Femicur( 1 capsula pe zi, 6 luni) si Duphaston( 2 pe zi, a câte 10 zile pe luna, 6 luni). In următorul an, in Iulie 2021, am mers din nou la control, la alt medic, acum pe ovarul drept nici o problema, ovar stâng polichistic și lichid in Douglas. Papanicolau și test secretie, normale. Acest doctor nu mi-a dat tratament, a spus sa o mai lăsam așa deocamdată(pana ma hotărăsc ca vreau copil), iar lichidul acela nu se afla atât de jos încât sa fie o problema și a eliminat varianta in care ar putea fi fibrom.
Astăzi, Ianuarie 2022, am mers la un ecograf abdominal, printre verificari fiind și uterul cu ovare, iar in urma acestui ecograf mi s-a spus ca ovarele mele arată in regula, au aspect folicular, uter cu structura omogena și fără lichid liber intraperitoneal.
Am uitat sa ii precizez doamnei de la ecografie ca sunt la menstruație. Acum întrebarea este: Se poate din cauza menstruației sa fie diferit rezultatul ecografiei și eu încă sa am problemele vechi? Ori mi-au trecut ca prin minune problemele de la sine, fără nici un alt tratament? Menționez ca am 25 de ani, ciclul regulat, cu dureri puternice in prima zi a menstruației.
Orice informație e binevenita. Mulțumesc!
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.