Otita externa supurenta
Buna seara dnl doctor! De aprox 1 an ma confrunt cu o otita externa seroasa care migra de lla urechea stanga la cea dreapta. In urma tratamentelor si analizelor, stanga si-a mai revenit, mai simt un usor dop insa dreapta continua sa regidiveze. Ca si simptom, mancarimi urmate de o imediata infectie seroasa. Analize, bacteria pseudomonas aeroginosa luata cred eu anul trecut in urma unei oepratii de deviatie de sept, Dnl meu dr orl adesea ma aspira in ureche si imi da tratament sensibil acestei bacterii iar la o luna/doua reapare mancarimea urmata de scrutgere si inflamtia daca nu o curat, si nici dansul nu stie ce sa mai creda deorece spune ca am un canal curat si fara anomalii insa ceva imi creaza dopuri cerate la stanga si infectie seroasa la dreapta. Precizez ca feresc urechea de apa, nu bag betisoare in ureche si am grija deosebita fata de alti factori exteriori. O sugestie si un sfat. Multe multumiri!
4 comentarii
1. uneori exista perfoartie de timpan, microscopica..care nu s evede cu ochiul liber
est nevoie de consult in clinica ORL.. unde dupa aspiratii secretii o sa se examineze timpanul la microscop
2 pana atunci.. trebuiei sa ai acasa EXODERIL si Bitter suedez
-cand apare mancarimea pui 5-6 pic de exoderil, calde.. in ureche si stai cu urechea in sus cateva minute
=dai jos exoderilul si pui 5-6 pic de bitter sau alta solutie cu alcool pe care o tii 1 minut, poti sa o agiti putin cu degetul in ureche..ca sa curate bine canalul
- usuci urechea cu servetel de hartie si dupa mai usuci si cu aer cad de la uscatorul de par
3 cand faci baie.. pui vata imbibata in ceva uleios ca sa nu patrunda nici vaporii de apa
si repeti toata schema de fiecare data cand simti ca e ceva umed in interior
est nevoie de consult in clinica ORL.. unde dupa aspiratii secretii o sa se examineze timpanul la microscop
2 pana atunci.. trebuiei sa ai acasa EXODERIL si Bitter suedez
-cand apare mancarimea pui 5-6 pic de exoderil, calde.. in ureche si stai cu urechea in sus cateva minute
=dai jos exoderilul si pui 5-6 pic de bitter sau alta solutie cu alcool pe care o tii 1 minut, poti sa o agiti putin cu degetul in ureche..ca sa curate bine canalul
- usuci urechea cu servetel de hartie si dupa mai usuci si cu aer cad de la uscatorul de par
3 cand faci baie.. pui vata imbibata in ceva uleios ca sa nu patrunda nici vaporii de apa
si repeti toata schema de fiecare data cand simti ca e ceva umed in interior
Multumesc frumos pentru sfat si am sa-l urmez. Cat despre clinica orl, nu am previzat nestiind daca este necesar, este un cabinet f bine pus la punc si dupa cate tin eu minte dnl dr se uita in ureche cu niste ochelari plus cand are nelamuriri imi baga un videoscop ca sa patrunda vizibil pe canal. In urma acestor investigatii dansul este mirat pt ca ma vindec foarte repede si tot foarte repede fac inflamatia. Am plecat pe drumul misterelot, doua sapt am ferit urechea de apa si a functionat, cum am atins un pic mediu ud cum s-a dezvoltat inflamatia. Acum stau si ma intreb, oare niciodata nu o sa mai am voie sa bag apa la urechi de teama sa nu se inflameza? Ce spuneti dvstra, timpan perforat microscopic, va trebui sa solicit alta consultatie mai amanuntita si atunci intreb iarasi. Cu toate acestea, va multumeec frumos pt promtitudinea si profesionalismul dvstra si ca urez multa sanatate!
daca este facuta videoendoscopie este suficient
faci ce am spus si o sa fie bine
am mai intalnit cazuri cand persoanele cu probleme ficat, diabet zaharat, exces in alimenttaie de lactate, grasimi animale procesate. din anumite motive sistemul normal de detoxifiere a organismului NU face fata si sistemul limfatic incepe sa arunce toxinele prin piele... provocand otite externe si nu numai
asa ca ai grija si la regimul alimentar
faci ce am spus si o sa fie bine
am mai intalnit cazuri cand persoanele cu probleme ficat, diabet zaharat, exces in alimenttaie de lactate, grasimi animale procesate. din anumite motive sistemul normal de detoxifiere a organismului NU face fata si sistemul limfatic incepe sa arunce toxinele prin piele... provocand otite externe si nu numai
asa ca ai grija si la regimul alimentar
Un raspuns complet si satisfacator! Am luat cere sugerate si am sa urmez sfatul dvstra precum si atentia alimentara. O seara minutata va doresc cu multe multumiri!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2otita la copii
- 5in primavara anului trecut am suferit o hipoacuzie brusc instalata la urechea dreapta
- 13Otita externa bilaterala
- 3otita externa - este vindecabila in totalitate?
- 1otita sau dop de ceara?
- 1Otita externa
- 2otita externa-piocianic
- 5Otita seroasă
- 2Otita externa neinfectioasa - cloramfenicol in sarcina
- 3Otita seroasa
- 6Raceala - Cum scap de senzatia de ureche infundata?
- 1Otita furunculoasa externa
- 1Ureche înfundată Covid
- 1Otita seroasa copil un an și 8 luni
- 2Otita externa purulenta. timpan fisurat
- 2Miringotomie
- 3Buna ziua, pt Domnul Fluieru - copilul respira pe gura cand doarme
- 1Otita externă bacteriană - stafilococ auriu în ureche
Mai multe informații despre: Otita externa otita seroasa
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: