Miringotomie

24-01-2023
Maria RR
Nu este medic/terapeut
Maria RR
Bună seara,
Fetița mea de 10 ani se confruntă cu o otită seroasă de aproximativ 3 luni. După mai multe variante de tratament, incluzând antibiotic per os, antiinflamatorii, picături oftalmice instilate nazal(ultimele recomandate fiind Betabioptal), mestecat de guma, complex de B, tot per os, medicul orl-ist ne-a vorbit și despre eventualitatea efectuării unei miringotomii, dar asta după ce mai facem o audiograma și o timpanograma, peste o lună.Mentionez că singurele simptome sunt nasul înfundat(mai ales noaptea)și hipoacuzia stg, evidențiată și la audiogramă.
Sunt șanse să scăpăm fara intervenție? Imi e teamă de anestezia generală și de riscurile intervenției, ca atare.
Va mulțumesc!
2 comentarii
0
24-01-2023, ora 20:50
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
da sunt sanse mari sa scapati de interventie..
daca
1. schimbati radical stilul alimentar a copilului... cauza otitelor seroase se afla in abdomen. sau copilu nu tolereze laptele de vaca si face exces de mucus sau copilu are gastrita si reflux in somn.. in acest caz acidul gastric irita si inflameaza faringe, nas si trompa ui Estache
2 pe forum gasiti multe postari unde am expicat si de spre alimentatie si despe acele exercitii de presiune facuta pe exterior...ca timpanul sa devina mai mobil
0
26-01-2023, ora 19:51
Maria RR
Nu este medic/terapeut
Maria RR
Am înțeles! Ce-i drept, fetița a fost alergică la proteinele din laptele de vacă, in bebelușie, alergie manifestată prin dermatită atopică severă)dar, in timp, s-a desensibilizat, IGG-urile au ieșit în limite fiziologice(sau, cel puțin, așa am crezut noi)-desi apar sporadic zone atopice, gen retroauricular.In ultima vreme chiar a consumat mai multe lactate. Vom testa o vreme regimul fara lactate, plus mă voi documenta pe forum despre acele exerciții specifice.
Vă mulțumesc pentru sfat!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.