ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor și firmelor medicale

Ortopedie - Sindrom de tunel carpian

14-03-2021
Lucia Albu
Nu este medic/terapeut
Lucia Albu
Bună seara,
Mama mea a fost diagnosticată cu Sindrom de tunel carpian la ambele mâini, apoi operată. I s-a recomandat recuperare și a respectat toate recomandările medicale. După trei luni s-au umflat mâinile apoi au început să fie rigide. Nu poate desface un dop de sticlă sau să taie legume, nu poate să apuce obiecte mici cu o mână, cu alte cuvinte sunt semi-încleștate și dureroase.
În ultimul timp i s-au umflat și picioarele. La început genunchii, apoi tălpile. Sunt rigide, nu cedează dacă face bicicletă. I s-au recomandat doar antiinflamatoare, dar lucrurile merg spre mai rău. Are 64 de ani, fără alte boli, activă. Ce trebuie făcut pe mai departe? Vă rog să țineți cont că suntem în carantină!
Mulțumesc anticipat pentru ajutorul oferit!
4 comentarii
0
14-03-2021, ora 21:04
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara,
Din cele descrise poate fi vorba despre o afectiune reumatologic/inflamator (de tip auto-imun).
Se recomanda o examinare clinica la reumatolog.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
15-03-2021, ora 12:48
Dr. Mitrulescu Cristian
Ortopedie si traumatologie, Timisoara
Dr. Mitrulescu Cristian
Înainte de operație putea?
0
15-03-2021, ora 13:43
Lucia Albu
Nu este medic/terapeut
Lucia Albu
Înainte de prima operație de Sindrom tunel carpian nu a avut nici o problemă. Putea să coase, să tundă, să picteze în detaliu, iar picioarele au fost mobile.
0
16-07-2021, ora 14:01
Oara.timis
Nu este medic/terapeut
Oara.timis
Bună ziua!
Mă interesează dacă a-ți găsit vreun remediu pentru mama dvs.!? Și eu sunt operată de puțin timp, și am aceleași dureri ca mama dvs.
Durerea nu a trecut, dimpotrivă, sa agravat mai tare.
M-am operat la mana dreaptă și aș fi vrut și la stânga , dar sunt așa mari durerile, încât o să mă gândesc dacă mai fac sau nu!!!
V-aș fi recunoscătoare dacă ati putea răspunde la acest mesaj!
Mulțumesc frumos!!!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Poate utilizarea smartphone-ului să producă sindromul de tunel carpian?
  • O terapie minim-invazivă, eficientă în tratamentul simptomatic al sindromului de tunel carpian
  • Rolul vitaminei D în tratamentul sindromului de tunel carpian
  •