operatie la maini
am fost la medic si mi s-a spus ca am sindrom de tunel carpian, am urmat tratament dar fara reusita as dori sa stiu in ce consta aceasta operatie, daca exista oarece risc, va multumesc, mult sanatate
5 comentarii
Draga Anamaria, decizia de a face operatie este in mainile tale. Banuiesc ca sindromul tunelului carpian l-ai dobandit in urma unui accident. Inainte insa de a face operatia, daca e intradevar necesara, mergi la un terapeut bowen, care te va testa si iti poate face echilibrarea intregului organism. Daca nu ai rupt nimic, e posibil chiar sa te ajute sa te vindeci.
Ceea ce e foarte ciudat e ca nu am avut accident, nu am facut nici un efort fizic mare, nimic si durerea de maini a aparut din senin, va multumesc ptr raspuns, multa sanatate.
Cred ca problema ta, ca sa -ti poata spune mai multe un doctor, trebuie totusi detaliata. Sindromul nervului carpian nu apare din senin. trebuie sa ne spui daca joci tenis de camp, sau alta activitate care iti solicita bratul. Sau despre activitatea ta profesionala. Povesteste-ne!
syndromul carpal tunnel este in marea majoritate a cazurilor fara antecedente traumatice. intradevar fracturile distale a radiusului de tip Smith sau Barton volare pot produce fara tratament corect un carpal tunel posttraumatic, insa in marea majoritate a cazurilor sindromul se produce pur si simplu idiopatic, canalul carpian devine stramt din cauza ingrosarii ligamentului transvers a carpului. deobicei cei care au o ocupatie care presupune un stres repetativ asupra incheieturii mainii au mai frecvent syndromul respectiv.
trebuie sa mergeti la un neurolog care sa faca o examinare EMG, ENG si sa dea un verdict clar, daca aveti aceasta boala (probabil ati fost deja)
daca aveti diagnosticul sunt 2 metode posibile de tratament:
1 conservatic, corticosteroizi locali, orteza, kinetoterapie, vit. B complex - deobicei eficiente numai in faze incipiente
2 metoda chirurgicala o incizie de 3 cm in mezotenar se taie lig. transvers a carpului si canalul carpian se largeste acuzele dispar instantaneu (in cazuri neglijate din pacate nu in totalitate). metoda chirurgicala se face in locala, sau loco-regionala, dureaza 10 minute si (eu cel putin asa il fac) se face ambulant. sansa de reusita este de peste 90%, rar se intampla sa recidiveze. timp de vindecare 2 saptamani
deci daca diagnosticul este corect, cautati un chirurg de chirurgia mainii sau un chirurg plastician care se ocupa cu asa ceva si alegeti metoda chirurgicala
trebuie sa mergeti la un neurolog care sa faca o examinare EMG, ENG si sa dea un verdict clar, daca aveti aceasta boala (probabil ati fost deja)
daca aveti diagnosticul sunt 2 metode posibile de tratament:
1 conservatic, corticosteroizi locali, orteza, kinetoterapie, vit. B complex - deobicei eficiente numai in faze incipiente
2 metoda chirurgicala o incizie de 3 cm in mezotenar se taie lig. transvers a carpului si canalul carpian se largeste acuzele dispar instantaneu (in cazuri neglijate din pacate nu in totalitate). metoda chirurgicala se face in locala, sau loco-regionala, dureaza 10 minute si (eu cel putin asa il fac) se face ambulant. sansa de reusita este de peste 90%, rar se intampla sa recidiveze. timp de vindecare 2 saptamani
deci daca diagnosticul este corect, cautati un chirurg de chirurgia mainii sau un chirurg plastician care se ocupa cu asa ceva si alegeti metoda chirurgicala
O intrebare.Dupa operatia de sindrom de tunel carpian, la cat timp as putea sa reincep exercitiile cu greutati la sala ?
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 0Tunelul carpian
- 2Sindrom de tunel carpian
- 1Tunelul carpian
- 1Sindrom de tunel carpian dupa nastere
- 0Va rog, sfaturi - tendinita, urmata de un simdrom de tunel carpian
- 2Poliartrita reumatoida primele simptome?
- 1Operatie sindrom de tunel carpian
- 0Operatie sindrom de tunel carpian
- 4Ortopedie - Sindrom de tunel carpian
- 2Sindrom de tunel carpian
- 0Decompresie nerv median - op tunel carpian
- 3Tunel carpian
Mai multe informații despre: Sindromul de tunel carpian tunelul carpian
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: